SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Datasheets Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 2
2 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Schoonmaken van printplaat?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1363
Gepost op vrijdag 8 Juli 2016 22:19:58 QuoteWijzig

Ik heb een bestaande bestukte printplaat waar eens wat water op is gekomen.
Nu wil ik de kalk aanslag ervan verwijderen, maar met wat kan ik dit het beste doen?

Ik heb Kontakt 60 en Kontakt WL staan , kan ik dat daarmee schoonmaken of hebben jullie een andere oplossing hiervoor?

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op zaterdag 9 Juli 2016 19:53:39 QuoteWijzig

Met contact spray zeker wegblijven, dat geeft alleen maar een kliederboel.

Wat ik meestal doe is met isopropanol wat zuiver maken. Helpt dit niet, dan onder de kraan met een borsteltje zuiver maken, dan afspoelen met gedestilleerd water en op een warme plek laten drogen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1363
Gepost op maandag 11 Juli 2016 15:19:46 QuoteWijzig

Oke heb de print schoon en nu kan ik zien dat volgens mij de componenten op de foto naar mijn mening verbrand zijn.



Zijn dit condensators die oranje achtige en die ertussen een weerstand?
En hou kan ik achterhalen wat voor een het zijn want er staat niet op.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op maandag 11 Juli 2016 18:45:26 QuoteWijzig

printje gewoon testen!
Misschien kan je met wat geluk het schema van het apparaat vinden.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1363
Gepost op maandag 11 Juli 2016 20:11:30 QuoteWijzig

Had ik al proberen te vinden tis een ap300 access point can moterola.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op maandag 11 Juli 2016 20:32:32 QuoteWijzig

Waar zit dit deel in het circuit? Is dit een filter op de ingang?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1363
Gepost op dinsdag 12 Juli 2016 13:02:19 QuoteWijzig

Na de ingang van utp.
Er zitten nog enkele componenten nog tussen.
DIt is een accesspoint obv Poe.
Hier komt dus 48V binnen samen met de data via utp.
Als ik meet (rechts boven die 4 pinnen) krijg ik 48V maar na die onderdelen en die zwarte ervoor meet ik niks meer.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 12 Juli 2016 13:05:24]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op dinsdag 12 Juli 2016 15:07:17 QuoteWijzig

Condensator filtert gelijkspanning dus mss nog niet zo gek wat je meet.

Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op woensdag 13 Juli 2016 19:40:05 QuoteWijzig

Heb je een bliksem inslag in de buurt gehad? Je kan eens proberen of er terug spanning uitkomt zonder de condensatoren.

Zit dit circuit op elke poort? Dan zou je eventueel op een andere poort de condensatoren kunnen meten. Anders de component package opmeten en eens kijken wat voor waardes er bij 100V zijn en de grootste waarde nemen (vermoed dan dat ze parallel met de 48V staan).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» aansluiten ir reflecto...
» Stroomsensor
» Lengteaanslag verstekzaag
» lampjes in auto
» Netslaaf
» buggy "The end"
» Festool winkelhaak
» Mini domotica systeem
» RS232

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.02913 sec.