SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Datasheets Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Show Your Projects > wisp splitter
« 1 2 3 [4] 5 6 »
warfighter
Lid
Berichten: 13
Gepost op donderdag 18 Februari 2010 11:32:42 QuoteWijzig

hier ben ik jaloers op

Pyro-Brad
Lid
Berichten: 253
Gepost op donderdag 18 Februari 2010 11:36:32 QuoteWijzig

Het zijn allemaal van die kleine dingetje h? maar toch zijn ze weer heel goed bedacht


nu nog het nubke van schematheek :p
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op donderdag 18 Februari 2010 14:46:08 QuoteWijzig

aan zo iets zat ik ook al te denken. het gaat er mij om dat je makkelijk je kabel kan inpluggen of zo en dan proggen.

leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op zaterdag 20 Februari 2010 11:06:46 QuoteWijzig

nog effe een vraagje.

waar heb jij die female connector vandaan die je op de prog pinnen zet

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op zaterdag 20 Februari 2010 18:06:31 QuoteWijzig

Die komen van china. http://samenkopen.net/action_product/393079/226368


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zondag 20 Maart 2011 11:17:14 QuoteWijzig

Ik probeer al een tijdje het schema van de galva-splitter naar 6 pic's te begrijpen (pag1).
Is het zo dat als je de te programmeren schakeling een externe voeding geeft dat dan altijd die gnd verbonden is met de gnd van de voeding van de splitter?
(Het schema is nogal wazig)
Ik hoop dat ik duidelijk genoeg ben.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 20 Maart 2011 11:18:30]

Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op zondag 20 Maart 2011 11:18:31 QuoteWijzig

De ground blijft idd altijd doorverbonden.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zondag 20 Maart 2011 11:27:30 QuoteWijzig

Ok!
Dan....ik neem aan dat die reeks van 9 condensators van 100n 15V de voeding is voor die negen 40xx ic's, want dat kan ik niet goed zien? Als dat ook nog klopt dan ben ik er door!

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 20 Maart 2011 11:29:07]

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op zondag 20 Maart 2011 11:53:07 QuoteWijzig

Klopt, dat zijn de ontkoppel condensators voor elk 40xx ic.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zondag 20 Maart 2011 12:17:47 QuoteWijzig

Bedankt voor de hulp jongens, hopelijk krijg ik er wat van gemaakt!

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op zondag 20 Maart 2011 21:23:14 QuoteWijzig

Even een kleine verandering , om voedingproblemen te vermijden.



Een diode achter de schakelaar, dit als de schakeling al zelf een voeding heeft en de schakelaar staat verkeerd dat zo de voedingen niet in kortsluiting komen. Zet je deze niet is het nog geen ramp, heb zelf nog geen problemen mee gehad.

Heb deze splitter alleen nog maar getest met de wisp en de galva wisp. Nog niet met een andere programmeur, hou daar rekening mee.

Als er nog vragen zijn, stel ze maar.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op maandag 21 Maart 2011 18:34:13 QuoteWijzig

Ik heb alleen de galva-wisp, dus dat zit goed.
Maar met die diode is er wel 0,6V verlies, dus de voeding voor de pic is dan 4,4V, dat ga ik wel eerst even appart uittesten of dat wel werkt, of zie ik dat verkeerd?
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 21 Maart 2011 18:34:37]

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op maandag 21 Maart 2011 21:21:16 QuoteWijzig

Dat klopt, daarom heb ik ze er niet tussen staan. Het is niet echt nodig als je een beetje oppast met je schakelaars. Geef het maar als tip mee. Voor je pic maakt het niks uit, die werkt wel op die 4,4 V


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op maandag 21 Maart 2011 23:17:51 QuoteWijzig

Ok...ik ga hem maken zonder die diodes, het is toch voor eigen gebruik.
Alvast bedankt voor de hulp.

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op zondag 11 December 2011 22:12:23 QuoteWijzig

Ben al weer een tijd aan het broeden op een nieuwe splitter. De andere 2 hadden alleen maar logische ic's om de uitgangen te selecteren. Deze niet, er komt een glcd met touch screen in en waarschijnlijk 2 pic's die met een bus aan mekaar hangen. Dit omdat er veel in en uitgangen nodig zijn. Een deel van de printen waren al getekend maar is onder tussen al naar de vuilbak omdat het idee weer eens is verandert. Er komt een wisp 628 in met hier en daar een kleine aanpassing.
Ondertussen al enkele foto's van mogelijke menu's.(deze zijn nog niet definitief).
Opstart hoofdmenu:



Keuze menu:



Uitgang kiezen: Hier is de wisp verbonden met uitgang 1 en zijn er 2 schakelingen aangesloten te zien aan de ic's. Dus als er geen schakeling op een uitgang aangesloten is, wordt er geen ic op het scherm getekend onder die uitgang.




Programmeren:
Gaat het leukste en moeilijkste scherm worden. Tijdens het programeren is het de bedoeling dat de 1 en o van boven naar onder zakken, net zo als in de film de matrix.




 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Zondag 11 December 2011 22:13:46]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op maandag 12 December 2011 16:59:51 QuoteWijzig

Word idd. iets speciaal, ik ben benieuwd.

vdbeke
Lid
Berichten: 824
Gepost op maandag 12 December 2011 17:34:44 QuoteWijzig

Dat ziet er weer mooi uit! Maar heb je er nog niet aan gedacht om over te stappen naar een snellere usb versie? (zoals bv de pickit)

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op maandag 12 December 2011 21:14:08 QuoteWijzig

Daar kan ik eens aan denken om die toch maar eens te maken. Kan ik eens testen of die ook met mijn schakeling werkt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 824
Gepost op dinsdag 13 December 2011 20:00:13 QuoteWijzig

Ik vermoed dat jouw ontwerp geen hinder hiervoor vormt en je verschiet van de snelheidswinst die je hiermee behaalt. Altijd met volle tevredenheid de galvawisp gebruikt, totdat bepaalde ?C'ers niet vlot wilden programmeren. Bij bepaalde firmware werkte het dan wel weer, maar deden anderen weer moeilijk. En er was niet echt een site waar dit samengevat was in een overzicht. Dan moest je op forums gaan zoeken welke dan weer wel werkt. Dat is toch wat ik er nog van herinner. Nu met de Pickit 2 kloon zijn al die "zorgen" van de baan en 10 keer zo snel programmeren tov de galvawisp.

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op zondag 18 December 2011 20:19:04 QuoteWijzig

Al een deel van de printen ontworpen. Nog 2 te gaan (of 3).




Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
« 1 2 3 [4] 5 6 »

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» aansluiten ir reflecto...
» Stroomsensor
» Lengteaanslag verstekzaag
» lampjes in auto
» Netslaaf
» buggy "The end"
» Festool winkelhaak
» Mini domotica systeem
» RS232

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.06845 sec.