SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Datasheets Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 2
2 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Mini domotica systeem
[1] 2 3 4 5 6 7 »
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 21:25:13 QuoteWijzig

Ik heb afgelopen winter en zomer een klein domotica systeem gemaakt.

Dit is het controlebordje.
Gewoon 4 flip-flop's na mekaar met BC547's.



Waar ik deze relais mee aanstuur.



Daarmee kan ik 2 zelfgemaakte electrische sloten(inox) sturen die mijn zelfgemaakte
ijzeren rolpoort en draaipoort (+20m hekwerk) vast of los doen.



Of de zelfgemaakte tuinverlichting schakelen.
Ze kosten +- ?5.00 af.Ledjes van de aldi.



Eentje:



...en van opzij.



Tof h
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 5 Oktober 2010 21:29:49]
reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 21:49:38 QuoteWijzig

Welkom in de club van de domotica gekken. Mooi gemaakt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 21:55:50 QuoteWijzig

Alleen die inox sloten, daar hangt toch roest op,waarschijnlijk van het opschuren met een stalen borstel? Ik ga eens proberen van ze te polieren.

Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 22:02:17 QuoteWijzig

Inox 304 las je met 309 en dan beitsen en passiveren

Pyro-Brad
Lid
Berichten: 253
Gepost op woensdag 6 Oktober 2010 19:35:48 QuoteWijzig

@ Calichio
Ga je het systeem nog uitbreiden? of op een andere manier maken?

Ik loop nu stage bij een bedrijf dat Bang and Olufsen apparatuur verkoopt en Domotica (van Lutron) overal installeert. man man niet meer normaal wat je daar allemaal mee kunt.
Misschien eens leuk om eens een groot schema te maken (blok schema ofzo..) waar we al onze domotica wensen in kunnen zetten zodat je straks een HEEL uitgebreid Domotica systeem kunt maken
 
[Bericht gewijzigd door Pyro-Brad op Woensdag 6 Oktober 2010 19:36:13]


nu nog het nubke van schematheek :p
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op woensdag 6 Oktober 2010 19:44:40 QuoteWijzig

Heel interessant, ik dacht ook van een schema te tekenen van wat er allemaal moet bediend worden, want anders blijf je veranderen of bijbouwen en dan kom je toch in de problemen.
Maar er is toch al een topic 'domotica' geopend, niet?
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Woensdag 6 Oktober 2010 21:15:32]

Pyro-Brad
Lid
Berichten: 253
Gepost op woensdag 6 Oktober 2010 23:02:49 QuoteWijzig

jah daar kan het schema inkomen


nu nog het nubke van schematheek :p
Vissr
Lid
Berichten: 1
Gepost op donderdag 11 November 2010 12:21:30 QuoteWijzig

Beste

Ik zit in het 6de jaar elektronica elektriciteit en dit jaar moet ik een eindwerk maken. Mijn eindwerk zal gaan over domotica, het zal niet zo zeer gaan over de realisatie maar meer over de technische kant inwendig, werking, enz... Ik zit even vast en de idee?n zijn op. Kan iemand me helpen?

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op donderdag 11 November 2010 12:26:07 QuoteWijzig

Een beetje meer leesvoer: http://www.schematheek.net/index.php?p=forum/topic&t=61


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op donderdag 24 Februari 2011 23:45:13 QuoteWijzig

Triac-kaart om dingen in de tuin te kunnen schakelen, nog even wachten op wat onderdelen en ik kan ze testen.





@Heb ze ondertussen kunnen testen en ze werkt perfect!
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 27 Februari 2011 21:11:53]

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op vrijdag 25 Februari 2011 21:16:52 QuoteWijzig

Mooi printje.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op zondag 27 Februari 2011 14:10:33 QuoteWijzig

Zie, ik dat goed... zijn je relais en diode brug op een houten plaat gemonteerd????


http://www.creativethree.be
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zondag 27 Februari 2011 16:14:02 QuoteWijzig

Klopt.

calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op woensdag 16 Maart 2011 22:24:52 QuoteWijzig

Een testschakeling gemaakt om de 4ch. triackaart ook draadloos te kunnen schakelen.
Ik gebruik hiervoor als zender de tx433n en als ontvanger de rx433n en als decoder en encoder de HT12D en HT12E van Holtek, ik heb eens getest hoe ver dat ding werk en 80 meter was geen probleem, toen stond ik achter in de tuin en de ontvanger lag binnen op de tafel.

Filmpje:


Ik had graag ipv die decoder en encoder een 16f628 gebruikt
maar om die te programmeren is voor mij wat hoog gegrepen denk ik.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Donderdag 17 Maart 2011 16:02:59]

CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op vrijdag 18 Maart 2011 09:58:51 QuoteWijzig

@calichio: Veilig is iets anders. Ik zou het persoonlijk nooit doen, een kortsluiting of oververhitting kan al aanleiden tot brand.


http://www.creativethree.be
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op vrijdag 25 Maart 2011 22:44:59 QuoteWijzig

Ik heb deze zender gemaakt en mijn vraag is of er een mogelijkheid is dat hij alleen stroom verbruikt als ik op een knop druk.
Hij werkt op een batterij van 9v en verbruikt +/- 5mA, dus na een week zal de batterij wel plat zijn denk ik, de ontvanger heeft een vaste voeding dus dat is geen probleem.
Of is alleen een on/off knop de oplossing.


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 25 Maart 2011 22:54:20]

Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op vrijdag 25 Maart 2011 23:02:51 QuoteWijzig

Bij elke schakelaar een diode zetten en daar je voeding van aftakken.

EDIT: Dan moet je wel je schakelaars naar de + laten schakelen en pull down weerstanden gebruiken.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Vrijdag 25 Maart 2011 23:03:29]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op vrijdag 25 Maart 2011 23:09:20 QuoteWijzig

Ok, ik zal een schema maken en terug uploaden voor controle.
Ik denk wel dat ik het begrijp!
Bedankt!

calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zondag 27 Maart 2011 22:30:11 QuoteWijzig

Stynus:
Is het dit wat je bedoeld?


Die pulldown weerstanden 10K?
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 27 Maart 2011 23:52:36]

Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op maandag 28 Maart 2011 17:50:58 QuoteWijzig

Klopt, Misschien nog een elco van 22?F bij de voedinsaansluiting van het ic zetten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op maandag 28 Maart 2011 17:58:38 QuoteWijzig

Yep, bedankt voor de hulp.

[1] 2 3 4 5 6 7 »

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» aansluiten ir reflecto...
» Stroomsensor
» Lengteaanslag verstekzaag
» lampjes in auto
» Netslaaf
» buggy "The end"
» Festool winkelhaak
» Mini domotica systeem
» RS232

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.0676 sec.