SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Datasheets Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 5
5 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Mini domotica systeem
« 1 2 3 [4] 5 6 7 »
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op donderdag 19 April 2012 22:08:21 QuoteWijzig

Mijn domotica projectje begint stilaan vaste vorm te krijgen.
Ik kan een hoop dingen aan/uit schakelen al dan niet met een timer.
Alles is geprogrammeerd en werkt zoals het moet, maar.......
De print (relaiskaart) die achter in mijn werkhuis hangt en aangesloten is op de bus (systeem Fritz)en uitgerust is met een 16F648A daar heb ik nog 2 pinnen over, waar ik eventueel een ds1820(temp sensor) op zou willen aansluiten.(op die print zit geen LCD).
Nu de vraag:
Als die DS1820 nu bv. 25? meet, hoe krijg ik dan het getal 25 naar mijn LCD scherm op het bedieningspaneel in de woonkamer getransporteert.

Edit:
Heb er toch iets uitleg over gevonden op picbasic.nl.
Het zal nu wel lukken denk ik!




 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 20 April 2012 08:23:45]

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op vrijdag 20 April 2012 21:27:24 QuoteWijzig

Zag net dat je al een oplossing had. Alles hangt af van welk protocol je nu gebruik maakt voor het aansturen van je relais.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zondag 3 Juni 2012 21:25:29 QuoteWijzig

Nog wat verder gewerkt en een doorgangsschakeling gemaakt.
Die word binnen, achter de deur van mijn werkhuis geplaatst en gaat dienen als alarm als de deur open gaat. Ik heb getest tot een afstand van ongeveer acht meter en ze werkte nog altijd foutloos.

Een paar foto's van de test opstelling:

Doosje open:

Doosje dicht:

En de zender:


De zender word elke 2 seconden even uitgeschakeld(250msec.) omdat anders de ontvanger op hol ging slaan, en om die korte onderbreking op te vangen heb ik een elco van 100?F als buffer bij geplaatst, omdat anders het relais klapperde.

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 3 Juni 2012 19:38:52]

Zatar
Moderator
Berichten: 263
Gepost op maandag 4 Juni 2012 16:41:21 QuoteWijzig

Leuk gemaakt! Maar euhm, dat met die elco om het klapperen van je relais tegen te gaan -> na een paar jaar dienst drogen de elco's uit en verandert de capaciteit of zijn ze helemaal naar de vaantjes. M.a.w. gaat je schakeling terug klapperen.

't Is maar dat'k het eens vernoem


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op maandag 4 Juni 2012 17:01:20 QuoteWijzig

Oh, ik weet niet hoe ik het anders kan oplossen.
Misschien die constante 38Khz triggeren op 500 Hz of zo met een duty cycle van 75% dan heb ik waarschijnlijk geen elco nodig?

Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op maandag 4 Juni 2012 18:43:14 QuoteWijzig

Een goede elco houd dat denk ik wel 15-20 jaar vol. Dus niks om veel rekening mee te houden.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op maandag 4 Juni 2012 19:24:04 QuoteWijzig

En anders een nieuwe erin als de oude stuk is, je weet hoe het werkt. Mooi gemaakt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op maandag 4 Juni 2012 20:48:25 QuoteWijzig

Die elco moet alleen maar de spanning op de basis van een transistor (die als schakelaar dient) intact te houden tijdens die 250 msec., en de stroom die dan vloeit is ook erg miniem. Het bijkomend voordeel is ook dat wanneer de lichtstraal 'echt?' onderbroken word, het een kleine seconde duurt voor hij schakelt (vb. insecten).

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 4 Juni 2012 23:17:17]

Zatar
Moderator
Berichten: 263
Gepost op maandag 4 Juni 2012 23:09:01 QuoteWijzig

Oh op de basis van'n transistor, dan zal hij zen tijd wel meegaan En zoals red aangeeft: stuk = vervangen.

Ik wou gewoon maar iets zeggen in de aard van "als je later problemen hebt, kan het..."


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zaterdag 9 Juni 2012 22:45:00 QuoteWijzig

Alle printen van het "Mini-Domotica" systeem zijn klaar en geprogrammeerd.
Er zijn 4 printen, waarmee ik een hoop dingen aan/uit kan zetten, al dan niet met een timer, verspreid over het huis en werkhuis.
Overal kan ik de temperatuur opvragen of een alarm aanzetten gebaseerd op infrarood.
Het heeft erg lang geduurd maar ik heb er weinig problemen mee gehad en er enorm veel mee bijgeleerd..."MET DANK AAN DEZE SITE".
Eigenlijk spijtig dat ik dit testbord moet afbreken om het te installeren, want het was gemakkelijk en leuk werken zo.
Een paar foto's:







reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op zaterdag 9 Juni 2012 22:59:42 QuoteWijzig

Dat ziet er niet slecht uit.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op zaterdag 9 Juni 2012 23:12:22 QuoteWijzig

Ziet er goed uit


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Zatar
Moderator
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 3 Juli 2012 01:03:14 QuoteWijzig

... v?t geil zelfs!


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zondag 10 Februari 2013 20:32:56 QuoteWijzig

Toch weer een raar probleem.

Het gaat over de pinnen RA0 t/m RA4, ze zijn allemaal als uitgang geschakeld.


RA0 = Leds_VT
RA1 = Spots
RA2 = Boiler
RA3 = Zolder
RA4 = Spots_Achter

Deze sturen 5 transistors open, die 12V zetten op 5 kroonsteentjes.




Omdat RA4 een probleem is om als uitgang te dienen heb ik hem zo aangesloten.
(in het schema heb ik dat nog niet veranderd)


Ze zijn alle 5 perfect als uitgang te gebruiken, en ze schakelen alle transistors zoals het hoort.

Maar nu komt het:
Als RA4 (Spots_Achter) hoog is en ik schakel RA0 RA1 RA2 of RA3 hoog of laag (dat maakt niet uit) dan word RA4 ....ALTIJD laag gemaakt.
Dus als "Spots_Achter" branden en ik schakel ??n van de 4 andere, dan gaan de Spot_Achter altijd uit.
De print is in orde want op zich werk alles goed.
Iemand een idee waar het aan kan liggen.
Hopelijk is het een beetje duidelijk.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 10 Februari 2013 20:38:59]

Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op zondag 10 Februari 2013 21:31:17 QuoteWijzig

Staan de interne comparators wel uit? (all_digital = true)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zondag 10 Februari 2013 21:39:20 QuoteWijzig

Yep, die staan uit.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1363
Gepost op maandag 11 Februari 2013 19:41:45 QuoteWijzig

Mijn systeem ziet er nog niet zo mooi uit als dat van jullie kwa layout, hopelijk komt dat nog als ik eraan ga beginnen, maar de hardware werkt wel al.

De hoofd print voor het grote scherm is ook al bijna af , moet alleen nog op de onderdelen wachten.
Op die print komen ook de knoppen voor de hoofdbediening.
Helaas heb ik nog niet onder de knie hoe ik in python speciale tekens kan laten tonen, maar zal nog wel komen.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 11 Februari 2013 19:45:15]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op dinsdag 12 Februari 2013 21:21:58 QuoteWijzig

@calichio
Probeer eens met CMCON = 7 in je code te zetten in het begin.

@pascalbianca
Ziet er interessant uit. Wat ben je er allemaal mee van plan als ik vragen mag?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1363
Gepost op dinsdag 12 Februari 2013 22:18:14 QuoteWijzig

Tuurlijk mag je dat vragen.
Wil hier in principe vijver, tuin onderdelen en binnenshuis enkele dingen gaan bedienen.
Alleen ik heb zoveel in mijn hoofd zitten dat ik eerst ben begonnen om de schermen aan de praat te krijgen, wat zoals je kunt zien reeds gelukt is.
De hoofdprint voor de grote lcd is ook klaar, dus kan ik , als deze getest is, overzetten en mijn breadboard leeg maken om de toetsbediening aan te spreken.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op woensdag 13 Februari 2013 16:42:16 QuoteWijzig

CMCON = 7 had ik al geprobeerd maar zonder resultaat.
Ik heb nu PORTB.6 gebruikt en dat werkt wel.
Dat is wel een prog.pin (PGC) maar dat speelt voor deze schakeling geen rol van betekenis.
Zoals Reddevil ook al zei.... RA4 niet als uitgang gebruiken, en gelijk heeft hij, altijd problemen!
Toch bedankt voor de moeite.

« 1 2 3 [4] 5 6 7 »

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» aansluiten ir reflecto...
» Stroomsensor
» Lengteaanslag verstekzaag
» lampjes in auto
» Netslaaf
» buggy "The end"
» Festool winkelhaak
» Mini domotica systeem
» RS232

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.08352 sec.