SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Datasheets Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 2
2 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Mini domotica systeem
« 1 2 3 4 5 [6] 7 »
reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op maandag 27 Mei 2013 20:47:23 QuoteWijzig

Een plaatje aan de binnenkant plakken en nieuwe gaten erin boren. Weer mooi gemaakt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op woensdag 12 Juni 2013 20:23:14 QuoteWijzig

Er is iets raar aan de hand met het 4X20 LCD scherm van mijn domotica.
Het draait nu 1 maand zonder ??n fout, maar vandaag kreeg ik plots alleen maar blokjes op de eerste en de derde regel van het LCD, op de tweede en de vierde regel niets.
Toch werkt het LCD, want ik kan de timers op of af zetten (zonder eigenlijk te zien wat ik doe) en hij krijgt ook de temperatuur binnen, dat kan ik kan zien aan een controleledje.
Dus het is bijna zeker een hardware probleem.
Weet iemand in welke richting ik moet zoeken?

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op woensdag 12 Juni 2013 21:49:29 QuoteWijzig

Zeker je data lijnen en je andere 2 lijnen nakijken. Als je alles op en af zet zelfde probleem?
Voeding aan je display eens nameten of het 5 V is.

 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Woensdag 12 Juni 2013 21:49:50]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 824
Gepost op donderdag 13 Juni 2013 07:55:40 QuoteWijzig

contrast even nakijken, pot goed vastgesoldeerd?

calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op donderdag 13 Juni 2013 18:29:55 QuoteWijzig

Ik heb alle lijnen doorgemeten die zijn in orde, ook de 5V.
Het contrast kan ik ook gewoon regelen.
Er was wel een moment dat het terug werkte, maar toen ik het dan terug monteerde ...weer hetzelfde probleem. Dat zal nog zoeken worden!

vdbeke
Lid
Berichten: 824
Gepost op vrijdag 14 Juni 2013 06:28:00 QuoteWijzig

gewoon een ander LCD proberen, lijkt daar wel iets mis te gaan. Anders post een paar scherpe detail afbeeldingen van probleem, kunnen we eens meekijken.

Stynus
Admin
Berichten: 2681
Gepost op vrijdag 14 Juni 2013 17:01:25 QuoteWijzig

Klinkt als een slecht contact. Wss in de zebrastrip tussen het glas en de print.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 824
Gepost op vrijdag 14 Juni 2013 17:49:39 QuoteWijzig

dan krijg je toch meestal zo van die random of halve karakters. Calicho krijgt van initialisatielijnen.

calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op vrijdag 14 Juni 2013 17:52:34 QuoteWijzig

Ik zal proberen om wat meer uitleg te geven wat er juist aan de hand is.
Ik zet het backlight aan en zie dat alle 80 karakters gevuld zijn met rare tekens, dan de spanning eraf gehaald en terug op gezet, en dan is regel 1 en 3 gevuld met blokjes. Dat is dus tweemaal gebeurd.

@Stynus
Zebrastrip tussen glas en print?
Kan ik daar iets aan doen of testen of iets dergelijks, want dat is voor mij iets nieuws.

calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op vrijdag 14 Juni 2013 17:56:18 QuoteWijzig

@vdbeke
Daar had ik ook al aan gedacht, dus initialiseren, maar dat doe ik.
Er staat in mijn programma dat er 4 data lijnen zijn en 4 regels, ook heeft het in totaal al meer dan een jaar gewerkt.
En ja...eerst halve karakters dan...spanning eraf/erop en dan initialisatielijnen.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 14 Juni 2013 17:58:48]

calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op vrijdag 14 Juni 2013 18:20:47 QuoteWijzig

Ik heb het gevonden.
Het LCD is op de print gemonteerd met 16 pinnen en twee moertjes.
Ik los de twee moertjes en het werkte. Dus met het aanspannen word er een slecht contact gemaakt.
Opgelost, vriendelijk bedankt voor het meedenken h

calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op maandag 24 Juni 2013 22:21:36 QuoteWijzig

En toch blijft het probleem zich herhalen, blijkbaar toch geen slecht contact.
Ik was nu het volgende aan het denken:
Ik gebruik 4 datalijnen maar die zijn aangesloten op port B0---B3 van de pic.
Dus DB4 t/m DB7 van het LCD zijn aangesloten op port B0 t/m B3 van de pic.
(DB0 tot DB3 v/h LCD zijn open)



Moet ik dan misschien DB0 - DB3 van het LCD aansluiten en DB4 - DB7 open laten?
Of moet je voor 4 datalijnen altijd DB4 - DB7 gebruiken.

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op maandag 24 Juni 2013 22:35:05 QuoteWijzig

Als het een maand draait zonder problemen, dan is het al zeker geen software fout. Ben, omdat je zegt met het lossen van die schroeven dat het werkt, dat het een slecht contact is of een print breuk. Zou dat zeker nog eens na kijken.

Dus poorten wisselen zou ik niet doen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op maandag 24 Juni 2013 22:40:57 QuoteWijzig

Ok, ik zal het lcd gedeelte er dan eens terug uithalen en rustig alles nakijken. Spijtig dat ik geen ander LCD heb liggen om eens te proberen.

reddevil
Lid
Berichten: 1144
Gepost op maandag 24 Juni 2013 22:48:58 QuoteWijzig

Bij het lcd de pinnen (voeding en signaal) van boven en onder solderen, heb daar ook eens problemen gehad met de door metalisatie.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zaterdag 29 Juni 2013 16:35:42 QuoteWijzig

Ik heb de lcd pinnen langs beide kanten gesoldeerd, maar zonder resultaat.
MAAR.....ik heb een nieuwe 16F876A geprogrammeerd en erin gestoken en nu werkt hij wel.
Hopelijk is het nu voorgoed opgelost.

anneke
Lid
Berichten: 72
Gepost op zondag 31 Juli 2016 14:37:29 QuoteWijzig

Hallo Stein en Calichio.
Woensdag 10 maart 2011 is er een video geplaatst van het op afstand aan en uit schakelen van diverse apparaten. Er wordt gewerkt met de Holtek 12 D en E.Zou graag deze schema's ook willen maken. Ik mis een uitgewerkte schema van de Holtek 12D van Calichio, welke als het werkt, goed op elkaar afgesteld zijn. Er wordt gesproken van pulldown weerstanden, zijn die anders dan de gewone weerstanden en een elco van 22nf of pf?.
Graag reactie.
Met vriendelijke groet Jaap

calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op zondag 31 Juli 2016 23:42:13 QuoteWijzig

Zal morgen(maandag) eens kijken wat dat juist was.
Ik meen mij mij wel herinneren dat het perfect werkte.

calichio
Lid
Berichten: 350
Gepost op maandag 1 Augustus 2016 19:59:31 QuoteWijzig

De schema's die ik gebruikt heb zijn te vinden in de datasheets van de tx433N en de RX433N module. Pull-up of pull-down weerstanden zijn gewone weerstanden van meestal 10k die worden gebruikt om ingangen niet te laten zweven.


Van de zender had ik dit schema gemaakt:


De ontvangst module had ik enkel op een breadboard staan, dus daar heb ik geen schema van.

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 1 Augustus 2016 20:31:40]

anneke
Lid
Berichten: 72
Gepost op woensdag 3 Augustus 2016 19:47:41 QuoteWijzig

Hallo Calichio.
Bedankt voor de snelle reactie van jou schema en het uitleg van de weerstanden. Heb het direct op een breadboard gemaakt. Heb op Google een schema van de ontvanger Holtek 12 E gezocht. Met behulp van 4 knoppen kan ik afzonderlijk de led's laten branden.
Twee knoppen ga ik aansluiten op een 30 minuten timer, gemaakt met een 555 IC. Eerste knop voor starten en tweede knop om te onderbreken/resetten. Andere twee knoppen gaat voor het starten/stoppen van een relais.
Hoop dat het gaat lukken.
Groet Jaap.

« 1 2 3 4 5 [6] 7 »

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» aansluiten ir reflecto...
» Stroomsensor
» Lengteaanslag verstekzaag
» lampjes in auto
» Netslaaf
» buggy "The end"
» Festool winkelhaak
» Mini domotica systeem
» RS232

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.06439 sec.