SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Datasheets Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Meten & testen > Scoop of logic analyser kopen
Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op dinsdag 24 Maart 2015 11:44:42 QuoteWijzig

Hey,

ik geraak er niet echt uit, logic analyser (LA) afzonderlijk kopen of Rigol scoop met LA in?

Bij Rigol zat ik naar dit te kijken:

www.batronix.com/shop/oscilloscopes/Rigol-MSO1074Z.html

Dit is 4 kanaal scoop + LA in voor +/-750? dus dik ok (budget 1000?)

Wat zouden jullie doen in mijn plaats, wetende dat ik al een bejaarde scoop heb? (tektronix 465 // 2x100Mhz)

Doel is voornamelijk digitaal, TWI, Af en toe wat aan wagens prullen,... printplaatherstellingen,...

audio, dat interesseert me niks

Grt,
C?



 
[Bericht gewijzigd door Flupke op Dinsdag 24 Maart 2015 11:46:47]
Henk (NL)
Lid
Berichten: 256
Gepost op woensdag 25 Maart 2015 10:14:11 QuoteWijzig

Koop ik een nieuwe scoop dan probeer ik een 'opvolger' te kopen.
Iets betere spec's, de scoop moet ook weer > 10 jaar meegaan.

Als je een 100MHz scoop bezit waarom ga je dan voor een 75MHz?
Wil je CAN signalen bekijken, dan kun je het beste ook hier rekening mee houden.
Verder is 'Digitaal' onduidelijk, 1kHz blokgolf is ook digitaal, 200MHz ook.

Wat ik bedoel kies een scoop met minimaal freq. bereik die je wilt meten en dit x10.
Dus wil je 10MHz digitaal meten, dan moet de scoop minimaal 100MHZ zijn

Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op woensdag 25 Maart 2015 13:01:54 QuoteWijzig

Beste,

Rigol heeft de eigenschap dat binnenwerk van 70Mhz gelijk is aan 100Mhz dus een nieuwe code in en ik heb ook een 100Mhz
Daarom zijn die goedkope rigols met 50Mhz erg in trek. Met wat "prutsen" heb je 100Mhz.

Digitaal, tja de hobby gebeuren dus ja, dan spreken we van max. pakweg 1Mhz.
Can bus wagen is max. 1Mbit/s Wil ik ook bekijken en bestuderen :-)
Vroeger nog 2x50Mhz analoog gehad, kwam ik meestal ook mee toe, enkel weggedaan omdat 2x100Mhz een groter scherm had en iets vlotter werkte.

Henk (NL)
Lid
Berichten: 256
Gepost op woensdag 25 Maart 2015 18:51:16 QuoteWijzig

Oooh, dat verklaard een hoop, ik had al zo'n vermoeden met die 75MHz.
Ik ben benieuwd of Rigol dit inmiddels al heeft veranderd...

Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op woensdag 25 Maart 2015 20:31:12 QuoteWijzig

Morgen eens bestellen. Prijsverschil is tamelijk groot en ga dus de gok wagen
Lukt het niet geen ramp, deze zal meer als voldoende zijn voor wat ik hem nodig heb!

Binnen 10 jaar zal er allang een andere staan als ik tegen dan nog een beetje geld heb.

Henk (NL)
Lid
Berichten: 256
Gepost op donderdag 26 Maart 2015 08:40:30 QuoteWijzig

Nou als ik terug kijk dan vind ik dat ik toch een dure hobby heb
M'n scoop is nl. 300MHz

Maar toch echt handig bij foutzoeken, tijdens ontwikkelen.

Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op donderdag 26 Maart 2015 12:52:51 QuoteWijzig

Duur, tja maar als je ziet wat je bespaart door zelf dingen te herstellen :-)
Ah ja, hier is het meer Elektromechanica gedoe. Dus elektronica op mechanische ontwerpen bouwen.
Dan wordt het pas duur, draaibank, TIG laspost, ....
Ach, een mens leeft maar 1 keer!

Nu eens zoeken in mijn buurt om een grote garage bij te kopen als stockage ruimte. Ik wil me een buggy 4x4 bouwen, 1000cc,... Zal nog eens een uitdaging worden en dat vooral omdat ik dan in een mini appartement woon :-)

Henk (NL)
Lid
Berichten: 256
Gepost op donderdag 26 Maart 2015 17:46:57 QuoteWijzig

Inderdaad geniet van het leven.

Mijn Armelui's-project wacht nog steeds op een geschikte kast, de eerste is gewoon te klein, 2e komt nog binnen.
Daar wordt in geboord en gefreesd, en er moeten oa. 'bezel's gemaakt worden, en daar moet een 3D-Printer komen, stond al hoog op m'n verlanglijst, van Makeblock, na veel overwegingen lijkt me dit het beste qua prijs en prestatie (als ik het juist heb).
Voldoet die niet, wel dan ik het mechanisch verbeteren, of het totale pakket ombouwen naar iets anders, ook een X-Y plotter komt erbij deze wil voor SMD gebruiken (incl. laserblock) dwz. sheets maken en daarmee voorzie de smd-pads met soldeerpasta.
Kortom, druk, druk komende tijd.....

Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op vrijdag 27 Maart 2015 15:11:24 QuoteWijzig

haha, projecten te veel jij, hier ook! woonst bijna klaar, home working,... dus hopelijk binnenkort terug eens tijd voor veel te prutsen.

Scoop, hij is besteld, 70Mhz, nu nog is eens een deftige draagbare multimeter zoeken. Dan kan ik op dat vlak er weer eens tegen aan.

SMD, daar begin ik niet mee! te klein! wel knap als je dat kunt.
Mijne droom is ooit plasma brandtafel te maken en CNC freesmachine maar eerst mijn buggy en extra garage's zoeken,...
Die garage dat wordt echt een ramp, Belgische kustlijn is volgebouwd en daar zien ze niet graag prutsers tussen hun dikke appartementen

vdbeke
Lid
Berichten: 824
Gepost op maandag 30 Maart 2015 11:21:56 QuoteWijzig

Ik heb zelf de Uni-T 61E, Leuke meter en zeker voor het geld, snel, autoranging.
Nadeel is dat ie nogal last heeft van overshoot (dus niet ideaal voor MIN MAX metingen) en heeft geen backlight.

Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op maandag 30 Maart 2015 20:51:51 QuoteWijzig

Hey, lastige is dat multimeters niks hebben om spoelen EN condensators uit te meten
Ooit eens een schema gevonden om dit met behulp van een AVR te maken en dit werkte verdomt goed. Enkel bij een opruimactie is dit verdwenen.

Uni-T 61t is in ieder geval wel een goedkoop ding! Mijne van de makro is nog duurder

Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op zondag 28 Juni 2015 11:46:39 QuoteWijzig

Scoop al een tijdje binnen en hij doet het boven alle verwachtingen zeer goed!
(MSO 1074Z, inlezen AVR // Accelerometer I2C bus)

Henk (NL)
Lid
Berichten: 256
Gepost op zondag 28 Juni 2015 14:47:44 QuoteWijzig

Zo kun je de I2C bus mooi controleren.
Read : D1 07
Write: D0 3C
Ook zie je de verschillen op de CLK en Data lijnen.

Met m'n scoop kan ik oa. I2C analyseren gewoon in de 'scoop' mode, daarvoor hoef ik de LA-Probe van de scoop nog niet aan te sluiten.
Bij 3-8 bits datalijnen lukt dit niet, dan pak ik de LA-Probe.

Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op zondag 28 Juni 2015 16:02:54 QuoteWijzig

Hey,

In scoop mode lukt het ook zonder LA de I2C te controleren. Enkel ik vind LA die draadjes en klemmetjes net iets handiger.
Ook moet ik er nog wat mee leren werken maar het is een verslavend ding.
Enige nadeel van Rigol is dat de fan (te) veel lawaai maakt! binnenkort eens een stiller exemplaar in proppen :-)

Henk (NL)
Lid
Berichten: 256
Gepost op zondag 28 Juni 2015 18:22:27 QuoteWijzig

Ik vond m'n 1022CD ook al genoeg lawaai maken, dat ze dat niet verbeterd hebben.
Met een uurtje meten zet ik die al graag weer uit.
Mijn Siglent is gelukkig stiller.

De 1022CD openen was al erg, er zaten 'kristallen' op de binnenkant van de protectiescherm VOOR het LCD en moest helemaal uit-elkaar...

Flupke
Lid
Berichten: 235
Gepost op zondag 28 Juni 2015 18:57:12 QuoteWijzig

De nieuwere rigols zijn wat simpeler te openen volgens deze link.
https://www.youtube.com/watch?v=OvcGn_ScG5w

Ik wacht nog wat voor ik begin met mijn "operatie" want eerst moet mijn JTAG-USB interface nog toekomen van China.

Buiten het lawaai, trage opstart heb ik tot nu toe nog geen opmerkingen.

Henk (NL)
Lid
Berichten: 256
Gepost op maandag 29 Juni 2015 10:43:39 QuoteWijzig

Vervang dan ook de fan...


Active Topics

» Subaru Outback 2016
» aansluiten ir reflecto...
» Stroomsensor
» Lengteaanslag verstekzaag
» lampjes in auto
» Netslaaf
» buggy "The end"
» Festool winkelhaak
» Mini domotica systeem
» RS232

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.05094 sec.