SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 3
3 gasten
0 leden:
Forum > Café > Subaru Outback 2016
[1] 2 3 4 5 6 »
vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zaterdag 16 April 2016 22:01:31 QuoteWijzig

Hi all

een paar sfeerfotos speciaal voor Reddevil
Vandaag eerste stukje offroad voor zijn kiezen gehad, peanuts want dit heb ik met bus ook al eens gedaan, alleen de bergaf niet (2 laatste fotos), wel met buggy. Niet echt offroad geschikt omwille van de lange wielbasis, maar het is mogelijk
De X-mode is wel fijne en nuttige toevoeging, dan gaat ie gebruik maken van zijn koppel van de diesel en is ie meer geneigd om bij een helling of ruiger terrein rond 2000tr te blijven hangen. Ik begin wel te snappen waarom ze voor een CVT gekozen hebben.dit ging net (niet):


niet te nauw kijken, auto was vies, en fotos zijn telefoonkwaliteit.

Dus uiteindelijk een auto gekocht?
Yep helaas wel zeg maar, ik had liefst nog een 2 tal jaar met mijn buske willen bollen.
Maar helaas dacht ik daar anders over. Vorig jaar 2 tal maanden liggen kloten met de linkerkant van mijn heup. Vorige maand 1,5 week pijn aan gehad. Dus dan gaat stappen moeilijk en het ergste van al dat het dan naar mijn onderrug trekt en daar ben ik toch wel gevoelig voor. en dan begint mijn humeur parte te spelen. Allemaal de gevolgen van Jeugdreuma

Het was een stockwagen (dus per direct beschikbaar, anders 5 maanden levertijd), Subaru outback 2.0D premium uitvoering MY2016 met een mooie salonkorting op de auto en op mijn verzekering. Zoals in mijn vorig topic gebleken is heb ik toen een goede ervaring met Subaru opgedaan (experience day) en sinds toen altijd blijven volgen en erop liggen kwijlen .

Ik heb hem nu 2 weken en er staan ondertussen 1100Km op. Gevoel begint beetje bij beetje te komen dat ie van mij is. Voelde vooral onwennig aan in het begin, voelde me er niet echt comfortabel in. Het is stiekem toch wel ne dikke bak Maar comfort is voor mij belangrijk en dat bied deze wagen mij. Voor de rest boeit me het weinig wat anderen er over denken/ zeggen. Ik heb al dingen als decadent ed gehoord, op zich kan ik ze ook geen ongelijk geven. Ik blijf maar ne simpele ziel, maar wel iemand die er voor werkt.

Begin van de week met buske naar keuring gereden voor keuring voor verkoop te doen en zal het toch missen ze. Rijd toch wel heel erg fijn en een beter/ hoger overzicht op de weg. trekt als een tierelier en een (veel) lichtere besturing, met uiteindelijk wel gebrek aan feedback.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Zondag 15 Mei 2016 10:01:48]
vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zaterdag 16 April 2016 22:01:52 QuoteWijzig

Zoals in het vorige topic:

boxer rumble (voor diegene die het niet kennen moeten maar eens googlen, hoewel dit bij de diesel wel meevalt )

2.0D boxer motor (waar de cilinders tov mekaar staan)
Dus een boxer diesel, de enigste in zijn soort. op naft is er nog wel een boxer fabrikant (Porsche). Maar voor diesel dus niet, die eigenwijsheid van die jappen kan me wel bekoren. Niet dat hun eerste generatie diesel (2008-2009) van een leien dakje liep. Gebroken krukas en lagerschade waardoor motor dus niet meer liep en een nieuw short block, krukas geïnstalleerd moest worden, in sommige gevallen was een volledig nieuwe motor vereist. Dit is veelal door Subaru opgevangen. Problemen met de lock-up van de koppelomvormer. Hopelijk (voor mij ) hebben ze alle kinderziektes eruit gehaald.
Ondertussen zijn we 2 diesel generaties verder , euro 4 en euro 5 liggen achter mij. Outback voldoet aan euro 6, zonder gebruik van adblue toestanden om roetfilter zuiver te branden (wordt met diesel gedaan). Daarentegen zijn er wel 2 EGR kleppen om aan de emissienormen te voldoen (die rotdingen die ik in mijn bus afgedopt heb).

Ik heb al geïnformeerd om deze eventueel uit te programmeren, maar krijg van verschillende tuningbedrijven en Subaru zelf te horen dat dit best niet gedaan kan worden.
1. omwille van garantie, als er iets moest mankeren, vragen ze van Japan uit om de logging (foutcodes) als ze daarin terugvinden dat EGR niet functioneert kan ik fluiten naar garantie. Subaru is redelijk coulant, maar men moet niet overdrijven.
2. tuningbedrijven en subaru zelf adviseert om het niet te doen omwille van vroegtijge verzadiging van het roetfilter.

2 liter diesel gekoppeld aan een automaat (CVT) met 7 gesimuleerde verhoudingen, bij steviger accelereren komt CVT gedrag naar boven (vast toerental 2000tr en snelheid verhoogt) voor de rest bevindingen tot nu toe bij vertrekken een zweverig gevoel, voor de rest plakt ie aan de grond mede door de AWD

Verbruik valt reuze mee voor 2l diesel en permanente 4 wielaandrijving(6l/100Km), maar vind het toch tegenvallen dat ik er maar 900Km met een tank kan doen. is toch een 200Km minder tov Peugeot Boxer.

Subaru bekend om zijn (permanente) SYMMETRICAL AWD. dus 4x4 aandrijving zou volledig symmetrisch opgebouwd zijn. Geen idee of dit tot op de mm is. Vooral een leuk verkoopspraatje denk ik.

Al bij al ga ik weinig onderhoud zelf kunnen/ mogen doen, wat ik wel jammer vind. maar ga er me toch eens praktisch in verdiepen
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Zondag 17 April 2016 08:45:14]

Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op zondag 17 April 2016 13:52:19 QuoteWijzig

Boxer diesels, ooit eens zien liggen in een bus.
Benzine, 2CV, Kever,... dus er zijn er nog geweest. Enkel te duur in fabricatie.

foto: EURO 4 diesel dat er bij ons insteekt, heeft geen offroad mode en ploegt niet echt goed in modder. Drassige ondergronden, dat kan hem goed maar eens er grotere hellingen in zitten is het niks meer waard. Verbruik, 6.8L en is hoger, ouder en toert enkel maar rond de kerktoren... Model, forester. Denk ik.


reddevil
Lid
Berichten: 1278
Gepost op dinsdag 19 April 2016 21:09:05 QuoteWijzig

Bedankt voor deze hele grote reportage. Mooie nette wagen. Veel plezier met het rijden. Bij mij kriebelde het ook al een paar jaar en met het auto salon ook de knoop doorgehakt. Gisteren in ontvangst genomen. Zal dan ook een andere topic openen om deze niet kapen.Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op woensdag 20 April 2016 16:49:11 QuoteWijzig

is deze met of zonder sjoemelsoftware?

evil eyes heeft die al wel

Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op woensdag 20 April 2016 21:32:20 QuoteWijzig

ben ook nieuwsgierig wat achter die oogjes schuilen bij Reddovil zijn wagen. Zelf koop ik geen nieuwe wagen meer gezien de Belgische regering alle dagen iets nieuws nutteloos uitvind om mij te pesten.

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op donderdag 28 April 2016 20:29:15 QuoteWijzig

De kap er een paar weken geleden eens vanaf gehaald:


wa een inne minnie kleine ding die intercooler, die van men bus was 4 keer zo groot

Benieuwd of ie eens zo goed trekt op een koele ochtend in de zomer. bus trok dan als een beest.

maandag eens kijken voor bagagedragers voor op die rails te klikken, vind het nog altijd jammer dat die crossbars niet meer standaard zijn. ofja zelfs niet leverbaar meer voor de EU.

Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op donderdag 28 April 2016 22:31:46 QuoteWijzig

tja, hoe groter de intercooler hoe langer het duurt voor die gevuld is met lucht dus tragere gasrespons. (hoge druk zijde turbo)

bij de 1.6HDI, 16V, 110pk blok zit er baypass in om sneller op te trekken.
Bij bus is gewoon dikkere turbo dat altijd licht te blazen.
Ook laag Pk gehalte in verhouding met motorinhoud die bus

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op maandag 2 Mei 2016 16:03:38 QuoteWijzig

Bij bus had ik toch weinig turbo lag, vanaf 1500-1600tr trekken als een tierelier tot 3000tr, daarna dooi muis.

Vandaag auto gedebadge, gewatte? simpel gezegd, zijn badge verwijderd. Oftewel de tekst die meestal op de koffer zit, verwijderen. Zodoende kan je niet aflezen welke merk/ type het is. Aan de zijkanten staat er nog in koeien van letters "outback" op, dus ze kunnen nog spieken.
Johnny gehalte? nee dat niet, Subaru zie je niet veel rondrijden en met deze wil ik het mysterie nog wat groter maken

Is dat moeilijk? nee helemaal niet, maar wel een tijdrovend werkje.
Het enige dat je nodig hebt is een verfstripper of zoals in mijn geval een haarföhn. Een plastic kaartje (bijvoorbeeld siskaart), microvezel doek en 1 uur tijd en veel geduld.

Bij mijn bus heb ik dat toen er ook moeten afhalen met mijn deuren te herspuiten, dat ging iets sneller met een plamuurmes. Maar dat raad ik niet aan.

Het beste begin je proper door het geheel te wassen.

Het principe is vrij simpel, je verwarmt de letters en trekt ze eraf. Door de warmte wordt de lijm soepel en krijg je snottebellen. Je kan de letters ook verwijderen door met flos-/ visdraad (=sterker) er achterdoor te gaan als ze warm zijn.

Om het netjes te verwijderen zonder schade komt er net iets meer bij kijken. Als je de letters eraf trekt (zoals ik) kan je best een plastic kaart aan een kant eronder steken zodoende je de letters kan kantelen en eraf trekken zonder de lak te beschadigen. Doe je dit niet dan bestaat de kans door het kantelen dat je de lak gaat beschadigen.

Al doende leert men, zoveelste warmer het geheel is, zoveelste beter komt de lijm er af.Nu blijven er nog snottebellen over die eraf moeten. Terug verwarmen en met een licht vochtige microvezel doek ze eraf wrijven. (een droge doek geeft een te schurend gevoel) Als er nog veel en dikke snottebellen blijven zitten, kan je deze best eerst met je vingers/ nagels proberen op te bollen en eraf halen.

Bij de tweede run heb ik eerst 2 letters verwijderd en daarna direct de restanten verwijderd. Kwestie van dat het nog warm is en niet vanaf nul opgewarmd dient te worden.
vermits V.J.B. motors al een stuk kwijt was na de eerste wasbeurt, heb ik die waardeloze stikker ook maar in zijn geheel verwijderd.


Het eindresultaat:


boxer diesel blijft er voorlopig nog opzitten, misschien verdwijnt deze ook nog.

ohja "outback" was 1 geheel, dus deze heb ik eerst in zijn geheel verwarmt en proberen naar boven en beneden te duwen dat ik zeker was dat deze volledig vrij zat en niet met pen en gat in de kofferklep vast zat. Anders blijf je met een gat in de klep zitten als de letters eraf zijn.

reddevil
Lid
Berichten: 1278
Gepost op dinsdag 3 Mei 2016 22:38:54 QuoteWijzig

Was bij mij maar een kruisje aanvinken. Is toch een pak beter van uitzicht.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op woensdag 4 Mei 2016 10:38:52 QuoteWijzig

Kan bij Subaru ook, maar daar zal wel een prijskaartje aan hangen. Ik heb er bij de aankoop ook niet aan gedacht. De tekst stoorde me dan ook niet, maar puur om het mysterie te laten zegevieren

boxer rumble (niet dat je er iets van hoort)

schud een beetje tijdens het starten, een keer aan het bollen smoooth
(beeld stabilisatie afgezet van camera, anders schud ie zelf)

ach prijskaartjes, wordt er gek van. all weather (TPE, rubber) matten, Subaru: €73 (4 stuks, zonder koffer) ,aftermarket: €80 (4 stuks + koffer incl verzending)

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op maandag 9 Mei 2016 18:30:56 QuoteWijzig

aandrijfassen:
Subaru Outback (150PK, 350Nm): 4 x 22mm
Peugeot Boxer (120PK, 320Nm): 2 x 32mm

Een paar dingen die me opgevallen zijn na 2500Km (eerste 3 wist ik al vooraleer ik hem kocht, via reviews, gebruikservaringen)

-geen "coming home lights", maar in Australië dan weer wel , Boxer had dit wel.
-geen geïntegreerde crossbars op dak (buiten Europa weer wel)
-traag openende koffer (elektrisch), hoogte wel instelbaar
-ruitenwisser sproeien, sproeit en veegt, maar na een 10tal seconden veegt ie er niet nog 1 keer over
-radio-ontvangst speelt soms nogal bruusk met hoge tonen, ontvangst is nogal matig (zowel FM als DAB+), maar kan aan mij liggen, zou eens in die manual moeten duiken misschien heb ik ergens iets aangezet wat negatief uitpakt. Vanaf USB geen klagen op geen enkel vlak, klinkt gewoon dik!
-servo word nogal zwaar eenmaal +50Km/h. stilstaand zeer soepel. Boxer was altijd soepel, met als gevolg weinig tot geen feedback.

kan niet winnen van een sportbakske (help flupke, voor het type). een of andere sportkar, die waarschijnlijk een half ton minder weegt, liet alleen zijn gat zien en ik had nog een rollende start in mijn voordeel bummer

Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op zaterdag 14 Mei 2016 21:56:37 QuoteWijzig

uw tandwielverhouding,soort materiaal,... maakt uw dikte van uw cardan asjes.
hoe dunner, hoe beter. In schepen zijn dat soms buizen dan volle assen voor het gewicht/prijs :-)

En de gebreken zijn er al van de Subaru Volgens mijn pa is het grote gebrek bij ons de vering en slecht schakelen. Beest is ook al 8 jaar oud en onderhoud, daar begint hem om te sparen.

Servo, vind die maar raar gevoel, te licht. Maar ja, bij mijn wrak is de pomp half dood en zit nu iets in te piepen dus kan moeilijk vergelijken.

Verloren van een mazda met wankel in?

Je busje staat hier goed in het dorp, zal het frequent zien want sta recht over mijn garage waar al mijn brol ligt opgeslagen :-)
Goed herkenbaar busje, vooral omdat de leeuw gaan lopen is!

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zondag 15 Mei 2016 12:28:19 QuoteWijzig

dus dees was niet dik genoeg dan ?

(video van Subaru launch control)

Ik weet niet wat voor ding da was, was dat een mazda dan? ge zei iets van ford blok. Ik heb enkel zijn gat mogen zien

nuja "gebreken", ik houd het bij minpuntjes. Schakelen heb ik enkel maar lof, CVT schakelt snel en gevoelloos, zelfs bij heviger accelereren. Hebde zelf ook wel kunnen ervaren denk ik. Bij manueel schakelen ook direct zonder al teveel vertraging. eyesight werkt ook goed, soms zelfs iets te goed

Vering was bij mazda 6 ook wel subliem, Subaru is op dat gebied fel verbeterd tov vorige generatie. zoals ik al zei op een kasseienstrook waar ik met bus helemaal door mekaar gerammeld werd, zweeft subbie bijna letterlijk over. bijna gevoelloos. deed me denken aan zo'n Citroën Xantia met van die olie/ stikstof bollen. effe review materiaal terug opgezocht dat ik enkele jaren geleden gemaakt heb:


Quote
Vandaag mazda 6 gaan testrijden, opzich leuke sportieve auto, maar:
ondanks 175Pk onder de kap te hebben vond ik ni da ge da voelde als ge gas gaf. just hetzelfde als opel insignia me zen vloeistofkoppeling
stinkt binnen de auto als ge stilstaat, zelfde als ik me bus aan de hand heb. verkoper zen excuus was nieuwe auto ja tuurlijk. (stonden nog geen 500Km op)
schakelt traag op tov dual clutch, dus pedelkes aan het stuur ogen sportief ma rijdt ni sportief. da's wel jammer
120Km/h => 2000rpm, redelijk rustig binnen
vering is combinatie van PSA en VAG, relatief hard geveerd ma zacht gedempt. rijdt comfortabeler als skoda.
ma wel goei wegligging, alleen stuur geeft net iets te weinig feedback na mijn mening.

ik mocht een half uurke testrijden, ik was na drie kwartier terug. ik wou eig na postel rijden omdat ge daar ne keislechte weg hebt, vur te kijken kwa vering. toch ma besloten om richting lommel te rijden, zodoende ik 120 kon rijden. en ma wa binnendoor gereden wa vluchtheuveltjes genomen.

Wa me wel opviel was da die snel "unlocked", voor het minste da ge gas bijgeeft zit ie opeens 2-300 toeren hoger voor te versnellen. Ik dacht da die dan gelocked bleef ma blijkbaar ni, dus als ge ne heel ongedurige zijt zitte nog me een "hoog" verbruik.
Schakelen ging ook heel smooth, veel rustiger in vergelijking met opel insignia. Dus da hebben ze wel goed aangepakt!

ma wel dikke radio in. efkes op trendy FM gezet, die BOSE doet echt wel zen werk, klinkt lekker. mja dan rijde wir me de dikst uitgevoerde auto, gwn full option. dus geeft m.i. misleidend idee want dan koopte ne auto me da ni in omda ge denkt da da standaard is...
Subaru is beter standaard uitgerust als mazda, ma kost ok wel meer. mja ik wacht experience day af, ik zen vooral benieuwd hoe die CVT rijd.en van een subaru experience day:


Quote
Leuke dag vandaag, ik zen verkocht. Ik zou aan garagist is moeten vragen achter de filmpkes, want ik heb er ni veel.
opzich weer die rollen testbank, ik zeg ja ma da is fijn da vooruit werkt, ma werkt da ook achteruit. Kijken die twee mekaar zo aan zo van werkt da en gaan we da doen. na wa gezever hebben ze het dan toch gedaan. test geslaagd, ma nu zie ik wel op filmpke da achterste wiel wa grip krijgt van tegen die binnenkant te wrijven.
Offroad gaan rijden was kut, was benzine en da rijdt ni ze. niks voor mij, ik diesel wel ...
me forester naar daar gereden, is opzich ook wel ne comfortabele auto. ni zo een te slappe vering, of toch ni naar mijn gevoel als passagier. 1en 2de vitesse gingen vlot bij hem, schakelde ni stroef.
outback met CVT is me goed bevallen, ik had wa schrik voor CVT. ma rijdt soepel en vlot, alleen klimt ie voor ne diesel snel vlot in de toeren.
"slipcursus" was wel lachen, we zaten me drie man in den auto en ne instructeur. telkens mekaar uit te dagen van dan kon toch wel wa harder. Het is eigenlijk best wel straf hoe lang het duurt vooraleer ESP moet ingrijpen bij AWD. Doe ik me boxer ni na . ma ze hadden een vergelijk moeten maken me fwd ofzo. da ge het verschil kunt zien. instructeurs waren ook van da terrein zelf, dus min of meer onafhankelijk van subaru. En ge kreeg ook gene uitleg voor de eerste sliprit. Die mannen zeiden zo van ja doe ma, tis ni da ge veel verkeerd kunt doen. Na die ervaring snap ik ook hoe belangrijk da laag zwaartepunt is.
Ik hoop echt da die kerel mij die filmpkes bezorgd, mijne voorlaatste keer was echt te zot. ik kreeg er zelfs schrik van. Toen kreeg esp het naar mijn gevoel ni meer helemaal onder controle, of lag het aan mij en had ik te scherp gestuurd.
Me caravan mogen rijden om hill assist en x-mode te laten zien. Tja die xmode dan zedde zelf ni meer aan het rijden, da's puur de elektronica laten rijden en je moet nog just sturen.
en tot slot regenfrakske van subaru gehad, voor heel de dag mee in de zon rond te zitten crossen.

al bij al leerrijke en interessante dag

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op maandag 16 Mei 2016 06:55:06 QuoteWijzig

vorige week de rubber (TPE) automatten ontvangen die ik besteld had. (ruiken overigens heerlijk, geen rubber geur)

(fabrikant rezaw-plast, gekocht bij autohobby.be)

Alleen de matten voor bestuurder en passagier, die bevestiging klopt niet helemaal heb ik zo het gevoel. Die pennen om de mat vast te houden (tegen schuiven) komen niet echt overeen met de daarvoor bedoelde voorzieningen.
Ik denk dat ik ze voorlopig los laat liggen zonder de brackets en afwacht hoe dit uitpakt.

Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op maandag 16 Mei 2016 12:07:08 QuoteWijzig

Subaru en CVT, zou ik zelf al durven kopen. Was tenminste schokvrij en soepel! Dat Jimmy jeepke dat ik in Afrika had was andere automaat. hoge toeren, lage snelheid en schokken met die naft. Vond dat niks en was vrij nieuw kot met oude techniek, tellerunit is nog met rolletjes dan digitaal en wagen was van 2012 ofzo

Matjes, jammer van die verzendkosten, mijne zijn versleten en 10€ verzending vind ik te veel voor een mat van 20€... Dit worst dus zo verder oprijden

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op dinsdag 17 Mei 2016 21:13:46 QuoteWijzig

Ge kunt ze ook afhalen op afspraak, bespaart weer €10, maar kost diesel.

Weer een leer monumentje erbij vandaag, niet onder een lantaarnpaal parkeren. Vogels schijten alles onder, dus ook mijn dak subbie was al redelijk vuil, maar ik was aan het wachten tot het ging regenen. vermits ze al 2 weken aan het zeggen zijn dat het gaat regenen. Dus vandaag er eens gauw over geweest. mee dat stuifmeel van de afgelopen weken er af.

Sinds het debadgen al een paar keren gehoord dat die boxer diesel er ook beter af kan. zelf nogal liggen twijfelen, proef op de som genomen en boxer diesel verwijderd.


en na een half uurtje prullen en prielen:


ging precies moeilijker dan de vorige, was wat kouder als toen maar toch, vreemd, mogelijk andere lijm gebruikt.

Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op woensdag 18 Mei 2016 13:45:18 QuoteWijzig

Volgende keer wagen eerst een uurtje in de zon zetten, dan lukt het beter :-)
Nu is hem gemakkelijker te kuisen dan die scherpe hoekjes.

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op maandag 23 Mei 2016 20:58:15 QuoteWijzig

tja da ging moeilijk, want de zon was verstopt

Te zaterdag beetje gaan spelen in de zandbak op de keiheuvel:Leerlesje voor mezelf, volgende keer ni zo moeilijk doen en traction control uit en gewoon vloeren en AWD het uit laten zoeken, laat hem maar dabben hij raakt er wel...

reddevil
Lid
Berichten: 1278
Gepost op maandag 23 Mei 2016 21:07:23 QuoteWijzig

ik ga het niet proberen, dan hang ik boven aan de heuvel tegen de grond met de bodem.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op maandag 23 Mei 2016 21:19:23 QuoteWijzig

haha, is hem ook ni voor gemaakt he. ik heb 20cm bodemvrijheid, die zal jij niet hebben.

busje had hier ook geen probleem mee (mede door korte wielbasis), maar moest ik wel aanloopje nemen van onder

[1] 2 3 4 5 6 »

Active Topics

» Atoomklok
» De tuin.
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» ? => Mini kerstlan...
» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2023 SchemaTheek
Laadtijd: 0.23456 sec.