SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 3
3 gasten
0 leden:
Forum > Café > Subaru Outback 2016
« 1 [2] 3 4 5 6 »
Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op dinsdag 24 Mei 2016 18:46:16 QuoteWijzig

Ik zal diene zandberg eens in de zomer met mijne Partner/Berlingo komen testen.

20cm bodemvrijheid, das goed, vorige week heeft onderkant van mijn wagen een tractorsluis gevoeld :-) Oeps, GPS letterlijk gevolgd.

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op dinsdag 24 Mei 2016 20:57:00 QuoteWijzig

en part 3 met beeldmateriaal van TV3Met een aanloopke zal da wel lukken, ging met boxer ook

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op donderdag 4 Augustus 2016 19:37:33 QuoteWijzig

Vorige week zaterdag nog eens gaan spelen in de zandbak, TV3 vaste cameraman was weer van dienst. Alle elektronica zo ver mogelijk uitgeschakeld als het kon, manueel schakelen.
Ging precies beter als andere keren. (meer succesvolle climbs)

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zondag 14 Augustus 2016 11:41:25 QuoteWijzig

nog een fotoke van het zandbak avontuur:

Hellingshoek van 25° of 55%

ondertussen 4,5 maand of 9000Km verder, hoe bevalt ie?
Keigoed eigenlijk, rijcomfort bevalt me prima. Enkele minpuntje is adaptive cruise control die "moeite" heeft met hellingen, dan zakt ie gauw 5Km/h en recupereert traag. en dan eyesight die soms hindernissen ziet en "remmen toe gooit" hij is geen fan van remmende auto's die ik langs links ontwijk. of van bordjes met rode pijlen op, die wilt hem ook wel eens aanzien als hindernis 's morgens vroeg.

En verder problemen?
Tot vorige week vrijdag niet, toen kwam ik terug van het werk en ging lampje van roetfilter knipperen. Daar was ik dus niet zo content mee, langs dealer gereden, gesloten (laatste week vakantie). GVD niks aan te doen naar huis dan maar.
Zondag thuis foutcode uitgelezen met allround OBD scanner, foutcode p1468: DTC P1468 Oil dilution is being triggered when oil dilution ratio ≥ 10 %. Also results in DPF light flashing.

In het Nederlands en simpel uitgelegd: olie is vervuild met diesel, peilstok eruit afkuisen en meten, mwoa olieniveau staat ne cm boven max dus kan wel eens kloppen.
hoe komt da?
Bij het regenereren gaat hem brandstof in de vierde arbeidsslag (afvoeren van uitlaatgassen) inspuiten om het roet uit de DPF filter te branden. Werkt prima alleen een cilinder is niet 100% dicht en lekt dus waardoor er onverbrande diesel in de olie terecht komt.

Mailtje naar dealer gestuurd en maandag na het werk naar daar gereden. Ik dacht nieuwe olie en filter en hop, gwn een garantiegeval. Mecanicien was op de hoogte (baas was nog op verlof, maar had mijn mail geforwarded naar hem), hij zei ja is een bekend probleem met die foutcode die ge in uw mail had gezet. Nieuwe olie en filter met softwareupdate en tis opgelost.
Bleek niet zo eenvoudig, want olie en filter zou ik zelf moeten betalen. Toen ging mijn bloed aan de kook, die auto is nog geen half jaar oud staan ni eens 10DKm op en dan gade ge zeggen da mijn fout is terwijl ge zegt het een bekend probleem is.

Ma goed afspraak gemaakt voor wissel en update, 's avonds kwade mail naar hoofdzetel en naar baas. Ik heb ne Subaru gekocht omwille van de betrouwbaarheid en zogenaamde coulant gedrag van Subaru zelfs na garantie, wat zoveel wordt aangehaald tijdens verkooppraatjes. In de praktijk is daar bitter weinig van te merken... tijdens garantie periode!!!

Donderdag was het zo ver, verse olie en filter en een uur bezig met de update. Uiteindelijk niks hoeven te betalen, ze gingen bedrag proberen terug te vorderen bij Subaru. Dus ik min of meer blij, maar wringt toch nog. Krijgt nog een staartje.
Alleen auto had al een recentere versie die dat probleem zou moeten tackelen. Dus hebben ze data er van af getrokken voor verder onderzoek in Japan. om te kijken wat dan wel de oorzaak was.

Ik volg al een paar jaar een duits Subaru forum om de issues te volgen omtrent boxer diesel (is in duitsland talrijker aanwezig). Daar hebben ze wat liggen knutselen in torque (app voor foutcodes van auto uit te lezen) Zodoende kan je realtime allerlei gegevens monitoren oa. roetfilter nest. Kreeg ik nooit goed voor mekaar, maar vandaag eens tijd voor gemaakt om dat werkend te krijgen:


Zoals je ziet heeft ie al 45 keer moeten regenereren op 9000Km, heel simpel geteld is dat alle 200Km. normaal is tussen de 150-500Km. Ik rij elke dag 90Km woon-werk verkeer, dus alle 2 dagen een keer regenereren.

Ik ga het komende week eens opvolgen hoe dat verder verloopt met de nieuwe software.

reddevil
Lid
Berichten: 1278
Gepost op zondag 14 Augustus 2016 15:11:50 QuoteWijzig

Dat is geen service, toch niet tijdens de garantie. Vind het raar dat software update je probleem van de olie vervuiling gaat oplossen.

Heb er nu bijna 14K op de teller, 1 maal langs de garage geweest om olie en ruitenwisservloeistof laten bij te vullen. Heb wecare formule en ik denk dat dat geen slechte beslissing is (vragen 46€ voor 1 liter olie).


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zondag 14 Augustus 2016 15:45:16 QuoteWijzig

Dan zulle we maar zwijgen van de reactie waar ik hem gekocht had (die gingen net in verlof), maak me 2 weken maar eens een afspraak en dan zien we wel

Quote
23/08 heb ik weinig boodschap aan, in het boekje staat ga naar de dichtstbijzijnde Subaru dealer. en jij gaat me twee weken laten wachten en 1000Km bij op laten zetten. Straks regenereert die niet meer omwille van olieverdunning, roetfilter verstopt en ik dikke miserie. uhu da gaat dus ni gebeuren.Die gaat dus ook echt moeten oppassen wat hem de volgende keer zegt, of die heeft letterlijk een groot probleem. en da probleem is 2m lang.

Software zou het probleem kunnen oplossen, minder diesel inspuiten, anders regenereren. Tijd wijst dat wel uit.

bende afzetters, €46 voor 1l olie. ze moesten zich schamen!

Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op zondag 14 Augustus 2016 20:59:55 QuoteWijzig

€46... 5w30 betaal ik al €10/L dus ja die prijzen lopen de pan uit.
Daarom doe ik onderhouden en herstellingen zelf. Anders zou ik bvb Midas aanraden (Garantie wagen vervalt NIET!)

Betreffende naar de hoofdzetel schrijven, dat ik het beste! Nooit te braaf zijn, daar heb je enkel maar spijt van.

Die zandberg wil ik ook wel eens doen met mijn busje met 254.000km :-) Zal rap vast zitten!

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zondag 18 September 2016 15:46:27 QuoteWijzig

Een paar dagen terug van 12 dagen roadtrip naar Zweden.

subbie heeft in totaal 3960 Km verslonden, 244.4 liter diesel gezopen. mooi gemiddeld verbruik van 6.2L/100Km niet slecht. In Denemarken heeft hem wa aceton mogen snoepen op de terugweg.

spel heeft 3 keer liggen regeneren op die 4000Km, zo zou het moeten, maar staat terug bijna op het punt om wat roet te verbranden. Met die aceton heb ik niet echt grote veranderingen gezien kwa dichtslibben van filter. Nam geleidelijk aan toe, misschien iets sneller als normaal. maar niks abnormaal, zal nog niet zoveel roetaanslag inwendig hebben, (vuile EGR zooi) 14,5DKm nu

Laatste dag 9h48m of 950Km gereden om thuis te raken ('s nachts, want Duitsland is ene grote bouwput), uitgestapt beetje stijf. maar geen klachten dus comfortabele wagen ook voor lange afstanden en lange mensen

ruitenwisser reservoir is ook mooi groot gelek bij buske, een dikke 4l past er toch in.

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op woensdag 9 November 2016 20:36:58 QuoteWijzig


Quote
vdbeke schreef:

...
-radio-ontvangst speelt soms nogal bruusk met hoge tonen, ontvangst is nogal matig (zowel FM als DAB+), maar kan aan mij liggen, zou eens in die manual moeten duiken misschien heb ik ergens iets aangezet wat negatief uitpakt. Vanaf USB geen klagen op geen enkel vlak, klinkt gewoon dik!
...is paar weken geleden opgelost met softwareupdate.

Sinds softwareupdate voor roetfilter, nu dikke 9000Km verder, en oil dilution staat op 6% dus nog effe te gaan. Zitten dan ook 4000 meer dan optimale kilometers bij van roadtrip naar Zweden. En lagere temperaturen zorgen voor betere verbranding en minder roetproductie (volgens duits forum)

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op donderdag 5 Januari 2017 18:29:07 QuoteWijzig

oil dilution blijft gematigd, staat op het moment op 5%. 3600Km verder tov 09/11/2016. huidige stand 22000Km.

Gisteren ruitenwisservloeistof nog eens bijgevuld. geen zin om trechter te gaan halen dus kop van 2l waterfles afgesneden. Blijkt perfect te passen in de opening.


zo goed zelfs dat ik "trechter" vanachter in de auto gelegd heb. Kunde tenminste is doorgieten zonder da ie zich verslikt

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zondag 8 Januari 2017 13:05:40 QuoteWijzig

Met het "mooie" weer van afgelopen dagen, gisterenavond gaan schaatsen
jammer dat de beruchte witte volvo op de loer lag

In het kristalpark (industrieterrein) hebben we zo'n mooi beton oefenterrein van 500x100m liggen. lag er nog ene wat te dansen. die zen ik gaan vergezellen.

's morgens had ik al eens kunnen voelen, maar om eerlijk te zijn merkte ik vrij weinig van gladheid. spel ligt vast op de weg, kon gwn normaal optrekken, bochten met enige voorzichtigheid nemen (je weet maar nooit wat eronder ligt). alleen gedurende de dag die nattigheid die direct aanvroor, vroeg er toch een beetje om uitgetest te worden.

In vergelijking met bus is AWD toch echt wel fijn. bus ging gewoon rechtdoor maakte ni uit waar je naar toe stuurde. Dan was het gas los en wachten tot je terug grip had. Nu gwn sturen en je gaat er heen. geef je een dot gas bij kan je hetzelfde zijdelings doen en dat ging verbazend goed en nog gecontroleerd ook.

alleen jammer dat het na nog geen 5 minuten spelen afgelopen was. Een rondje gedaan, op weg voor tweede ronde en toen kwam er een auto het terrein op die weel heel erg reflecteerd van de zijkant. Maar aan de kant opgewacht. oefenterrein dient blijkbaar niet voor dergelijke activiteiten. Jammer, zouden ze gwn moeten toelaten, kan je tenminste op een gecontroleerde manier aanvoelen hoe je auto reageert, zonder iemand anders kwaad te doen. Beter als er op de openbare weg achterkomen en niet weten wat doen.
Driving Skills For Life is wel leuk om kennis te maken maar eigenlijk onrealistisch, zeker met een voorwiel aangedreven auto.

het nodige beeldmateriaal:

met dank aan TV3 voor het externe beeldmateriaal.

reddevil
Lid
Berichten: 1278
Gepost op zondag 8 Januari 2017 13:36:19 QuoteWijzig

Die gunnen ook niemand een pleziertje.
 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Zondag 8 Januari 2017 13:38:32]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op maandag 20 Februari 2017 18:12:23 QuoteWijzig

tja blijft België he

begin van de maand voor een smeerbeurt geweest. heeft me €170 lichter gemaakt, viel binnen hun vooropgesteld budget van €200-250. had dan nog wel zelf een liter olie voor eventueel bij te vullen bij inrijden. maar toen was ik nog niet op de hoogte van die roetfilterkwaaltjes (diesel bij olie ed.), of toch niet van de impact had dit minder erg ingeschat.

maar blijft veel geld voor max 50 euro aan olie en kwartiertje werk. diagnose tool lijkt me toch wel handig voor wissen van onderhoudsinterval ed. want blijf niet naar garage gaan, doe ik wel op een zondag ofzo als ik tijd heb; nu zit je een uur in de garage te lamballen.

Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op woensdag 22 Februari 2017 11:04:11 QuoteWijzig

Mijn laatste olie wissel van mijn Peugeot 207SW was ongeveer 25€ en 30 min knoeien.
olie filter heb ik laten steken (vergeten te bestellen en de lokale auto shop hier is extreem duur)

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op vrijdag 3 Maart 2017 20:12:13 QuoteWijzig

nieuw speelgoed:


moet enkel nog van die push pins krijgen om van voor hetzelfde trukske te doen.
hopelijk scheelt dit kwa vuiligheid op de auto. zijn in ieder geval langer als degene die optioneel besteld kunnen worden en zien er stoerder uit (breder en langer)

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zaterdag 18 Maart 2017 19:55:08 QuoteWijzig

Te maandag kreeg ik een brief van de dealer in de bus voor testritdagen. ik dacht waarom niet, is vragen achter de levorg. vermits ik wel benieuwd ben naar de prestaties van die viercilinder.
op papier 170PK 4800-5600tr, 150Nm; 4800-5600rpm naar de vier wielen, in de praktijk:

De levorg heeft dit 1600 turbogeblazen boxertje in de maag. Als ik me niet vergis staat de levorg op het impreza chassis, maar dan als station. of maw sportieve familiewagen kwa uiterlijk sportief, luchthapper op de motorkap net als zijn broertje de impreza, dubbele uitlaat. onderstel is ook sportief afgesteld.
instap is pak lager dan outback, hangt dan ook 7cm lager tegen de grond. lekker zittende stoelen, goede zijdelingse ondersteuning. dus je kan er serieus mee door de bochten gaan
Voor testrit bak te zijn mocht de wagen wel eens gewassen worden en de banden op spanning gezet worden (dan knippert da lampje tenminste niet). excuus van zal wel aan de wisselende temperatuur liggen vind ik flauw en bullshit.

Standaard aan de automaat oftewel CVT met peddeltjes aan het stuur. Schakelt ook lekker vlot net als de diesel. Met 2 rijmodie. Sport en Intellegence. met de laatste vertrokken, voelde helaas povertjes aan. gasresponse was niet echt super. en van de turbo leek weinig te merken, zou zo maar een atmosferisch blok kunnen zijn. stelde me teleur. in de sportstand begint turbo pas echt zijn werk te doen vanaf 3000tr voelde hem trekken.
bij versnellen vond ik het wel fijn dat het niet echt cvt gedrag vertoonde maar ook in stapjes zeg maar opschakeld. geen idee of dit enkel in sportstand is.
120Km/h => 2500tr standje sport blijft ie rond de 3000tr hangen. schakelen van inteligence naar sport tijdens optrekken doet ie ook super vlot en maakt behoorlijk verschil. zaten wel nog maar 300Km op dus maar niet te extreem gedaan, eenmaal op temperatuur is tot 5000tr "doorgetrokken", stiekem toch een pitttig ding. zou voor de lol wel eens langs de diesel willen staan. langs de andere kant als ik tot 4000tr moest gaan om passat bij te benen. mwoa misschien toch relatief dat pittig, maar er was nog reserve, nog 3000tr te gaan
boxerroffel dan? helaas te gedempt, voor dergelijk sportief uiterlijk had ie dat misschien wel mogen laten horen. maar helaas. motor bolt zo discreet dat je denkt dat ie niet draait. vooral aan de rooi lichten. dacht eerst dat ie start stop heeft. Maar toen begon ie wat heen en weer te schudden, heel erg vreemd heel de wagen ging heen en weer.
Draaicirkel is prima en stuurfeedback ook, misschien mede door relatief klein stuurtje. feedback is in ieder geval beter als bij mijn outback. alleen al die knopjes zitten er teveel opgepropt. oogt chaotisch en is in praktijk ook niet echt handig.
Vreemd vond ik dat bestuurders ruiten werkten de rest deed niks. achteraf na een keer te bedienen aan de desbetreffende deur zelf deed ie het wel vanaf de bestuurderkant.
testrit gaf 11,6l/100Km aan maar is met veel optrekken ed. mecanicien doet het met 7l gemiddeld, maar zegt zelf dat ie geen sportieve rijder is. eerder bompa rijder

mechanicien wist me te vertellen dat ze speciaal voor mijn chassisnr aangepaste ECU hebben gemaakt, naar aanleiding van mijn oil dilution probleem. Dus bij volgend onderhoud krijgt ie iets nieuw om over na te denken

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zondag 19 Maart 2017 17:26:55 QuoteWijzig

vandaag beetje verder liggen prullen, zo was het:


zo zijn we geëindigd:benieuwd of die push pins voldoende zijn, is nu ook niet het stevigste materiaal:


tijd brengt raad natuurlijk


 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Zondag 19 Maart 2017 17:27:44]

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op vrijdag 24 Maart 2017 09:15:05 QuoteWijzig

Ik las van de week op een duits boxerdiesel forum dat de roetfilter zo'n 200 à 300DKm meegaat. En dan zou deze volledig vol zitten en vervangen moeten worden.
Vandaag dagje vrij genomen van overuren, en maar wat aan het prullen gegaan met wat extra parameters toe te voegen aan CSV bestand.
oil temp heb ik verwijderd, vermits deze niet uitgelezen wordt, daarvoor in de plaats heb ik de as waarde (11%) van de DPF toegevoegd en de afstand die afgelegd is wnr ie laatst geregenereerd heeft (nu dus 50Km geleden) en als laatste hoeveel pogingen hij heeft gedaan om te regenereren (al dan niet afgerond)


huidige Kmstand is 27xxxKm met een as waarde van 11%. zou betekenen dat ik 270.000Km kan doen als dit lineair toeneemt. maar verwacht dat dit eerder logaritmisch toeneemt, dus ik uiteindelijk minder kilometers kan doen eer die vol zit. we zien wel, tegen dan is ie mogelijk DPFloos.

het aantal attempts zit op 95, dus 5 regeneraties die niet volledig afgerond zijn. waarvan 2 net na mijn laatste onderhoud. Maar dat moet toeval geweest zijn, want er is niets aan de software veranderd zijden hun.

Nog een weekje en dan kan ie 1 kaarsje uitblazen

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op vrijdag 31 Maart 2017 19:51:33 QuoteWijzig

joepi, subbie mag 1 kaarsje uitblazen vandaag
1 jaar => 27550Km
banden eraf gehaald om de binnenzijde van de velgen eens te kuisen, na 1 jaar mocht dat wel eens.Dan ook maar direct banden gerouleerd. Begonnen met 8mm en na 1 jaar rondcrossen tussen de 5.5 en 6.5mm voor de 4 wielen. Wat wil zeggen dat de banden redelijk gelijkmatig slijten. dank u wel AWD . Toch maar gewisseld om die 1mm te corrigeren. slijtvast zijn ze ook niet echt vind ik en baanvast ook niet echt, moet harder corrigeren bij zijwind als met mijn bus waar michelins/ continetals onder lagen. Dus bedankt bridgestone maar geen tweede keer meer. volgende gaan ook 4 seizoens zijn denk ik, hebben meer grip bij nat wegdek.
Bridgestone dueler hp sport


DPF
in totaal gereden kilometers: 27550Km, 91 aantal keer geregenereerd. dus 302Km/ regeneratie. laatste weken houd ie het amper 200-300Km vol, voorheen na softwareupdate gemiddeld 400Km. denk dat dit te wijten valt aan het warmere weer. meer roet opbouw dus filter sneller vol.
Als we dan toch over DPF hebben, maar direct het verbruik erbij pakken. gemiddeld tekent dit 6.2l/100Km op. Niet slecht voor 2l diesel en permanente AWD. Zonder roetfilter kan daar volgens mij nog een halve liter af. Boord computer zegt gemiddeld 5.9l, die afwijking komt overeen met die van de kilometriek.

overige
vanvoor in de bumper wat plekken van steenslag. opzich wel jammer en vind het een beetje vreemd want ben geen bumperklever.
De plastieke beschermrand aan de zijkant van de wagen is wat groffer geworden van steentjes.Enige "minpuntje" misschien die eyesight, die remt soms voor dingen die ik niet raak omdat ik dan nog moet draaien om die te ontwijken.

Al bij al super comfortabele wagen, nog geen seconden spijt. Dit jaar staat er weer een roadtrip gepland in september, dit keer stukje zweden en Noorwegen. dus dan mag ie zich nog eens bewijzen.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Vrijdag 31 Maart 2017 19:53:41]

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zaterdag 19 Augustus 2017 20:36:22 QuoteWijzig

subbie te vrijdag nog is op onderhoud geweest. nieuwe motorolie, remolie vervangen en een SW update die al effe stond te wachten. Onderhoudsbeurten zijn gewoonweg absurd, wie gaat er nu remolie vervangen na amper 30DKm. belachelijk noem ik da. alle 2-3 jaar, cva nog. Ma goed ze hebben me €234.09 lichter gemaakt en 2h laten wachten.
Ik had ook nog de airbag cover die in de A stijl zit aan de passagierskant die alle duizend kilometer los kwam zitten en terug vastgeklikt moest worden. Is al iets wat vanaf aankoop aansleept. Maar nu kosteloos vervangen is (garage heeft uit eigen tes betaald, want garantieclaim neemt meer tijd in beslag dan het waard is, €5) Ik hoop dat het nu wel een keer blijft zitten... tijd zal het uitwijzen.

Tijdens wachten nog aan de praat geraakt met iemand die na zijn uren auto's wax't en behandeld. Liggen luisteren voor glass/ clear coating aan te brengen. Beschermt de lak tegen krassen ed. Morgen eens gaan kijken onder speciale lamp en dan kan hij kostenraming maken van hoeveel het zou kosten voor wassen, kleien, waxen en aanbrengen clearcoat. hij dacht rond de 4-500 euro. redelijk arbeidsintensief jobke en heb al vanafprijzen gehoord van €6-700. ik heb nu ook ni de kleinste auto dus zal eerder vanaf €700 zijn, dus kzen curieus voor wat hem morgen zegt.

motor heeft nieuwe software gekregen voor roetfilter.
tov vorig onderhoud:
36 keer volledig geregenereerd, 4 halve regeneraties
gemiddeld 321 Km tss volledige regeneratie
dus niet zo braaf geweest, maar warmer weer lijkt in zijn nadeel te spelen. zal nu wel terug beter gaan. enja verscheidene keren liggen flirten met de 9% oil dilution

dealer stopt met Subaru
Paar jaar geleden verkochten ze in België in totaal 1000 wagens, vorig jaar slechts 500. Subaru ziet België/ Nederland niet als interessante afzetmarkt, dus wordt geen moeite gestoken in marketing (ooit al een reclame van gezien, zegt genoeg lijkt me) België/ Nederland worden samengevoegd, buiten her en der een post op FB zal je er nooit iets van horen. Dus is lastig aan de man te brengen en als de hoofdzetel al geen moeite doet... Hij verkoopt sinds vorig jaar ook Mazda en dat gaat als een tierelier en veel soepelere communicatie met de hoofdzetel. en kwa tooling voor de mechaniciens makkelijker en opener. dusja was geen moeilijke keuze. Mazda is goed op weg denk ik zo. zeker als ze hun nieuwe generatie benzine op poten krijgen zonder kinderziektes, dan lijkt me dat nog een waardige dieselvervanger.

Blijft wel onderhoud doen, heeft zich in china voor €700 software en diagnose apparatuur aangeschaft. Dus gaat eigenlijk als ali illegali te werk nu. Gelooft keihard in de technologie en de kwaliteit van hun producten, maar niet in de manier waarop ze het aan de man willen brengen. ofja het gebrek aan manier


 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Zaterdag 19 Augustus 2017 20:37:48]

« 1 [2] 3 4 5 6 »

Active Topics

» Atoomklok
» De tuin.
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» ? => Mini kerstlan...
» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2023 SchemaTheek
Laadtijd: 0.24348 sec.