SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 10
10 gasten
0 leden:
Forum > Café > Subaru Outback 2016
« 1 2 [3]
vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op zondag 20 Augustus 2017 17:19:00 QuoteWijzig

Begin volgend jaar zou ik misschien nog eens naar Scandinavië gaan, donkere periode dus wat extra licht is geen overbodige optie. Moet ik ook nog wel wintersloefkes zoeken/ kopen.

Mogelijk ga ik mijn grill mat zwart plasti dippen. Dan zou ik bumper moeten verwijderen en zou ik mee LED bar willen monteren.
Na mijn frustratie uiting van gisteren weet ik nog niet goed waar te kopen. Van de week bij ATV shop langsgeweest, maar daar vragen ze me 400-500 euro voor een LED bar. da is me toch iets teveel van het goede. Ik had geteld op max €250...

Voor wintersloefkes had ik ook eens gepolst tijdens onderhoud, maar €1300 gaat hem toch niet worden.
€150 alu velg
€80 TPMS
€95 voor rubber schoeisel

Flupke
Lid
Berichten: 252
Gepost op maandag 21 Augustus 2017 12:31:24 QuoteWijzig

Led bars koop je op ali express. Veel reviews lezen en handig zijn!
Zit soms eens een productie fout in, zoals bij mijn fietsverlichting een brakke soldering.

vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op zondag 27 Augustus 2017 17:00:45 QuoteWijzig

Weekje verder met nieuwe SW versie, ik weet niet of ik er gelukkig van moet worden...

Bij terugschakelen en dan gas bijgeven gedraagde ie zich in het verleden nogal bruusk, dit is nu iets zachter/ meer gedempt zeg maar. dus da's mooi.
Groter nadeel is dat ie meer ingetogen is, vroeger bij pak halfweg gas trok ie mooi door en bleef ie zo net onder de 2000tr hangen. maar het "doortrekken" is ie kwijt Daar zijn heel wat Nm verloren gelopen

Ik heb eens geïnformeerd bij garage, blij ben ik er niet mee.

regeneraties blijven ook altijd leuk, regeneren en goed op gas gaan = blauw/ grijs rookgordijn. goed voor het milieu zeggen ze dan... hmm is ook

Van de week kwam van het werk en reed de noord-zuid op. dus ging op het gas (van 50 naar 120Km/h) degene die achter mij reed zal ook gedacht hebben, daar scheelt iets mee die auto. Ik zou het is moeten kunnen filmen.

reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op maandag 28 Augustus 2017 22:22:14 QuoteWijzig

Je zou hem nu eens op een testbank moeten zetten of je nog altijd je Nm hebt zoals je hem toen kocht. Ik zou er zeker niet blij mee zijn als de pit na de SW eruit is.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op dinsdag 29 Augustus 2017 17:35:28 QuoteWijzig

Garagist zei dat het ni zou mogen, ma ging navragen. ik zou de eerst zijn die daarover klaagt, tja heeft ook 10DKm gekost om auto echt goed te leren kennen. en dan weet ik ook wel hoe en wat en als er dan iets veranderd dan merk ik het ook wel. Heb nog een week gewacht om echt zeker te zijn.

Hij is nu ook eerder geneigd om boven de 2000tr te gaan, lijkt wel alsof ze mijn gaspedaal opnieuw ingeleerd hebben.

kan hem wel op testbank zetten, maar opgegeven vermogen en koppel is op de krukas. en je hebt nog verliezen van assen, differentieels, lagers enzo. dus is altijd minder.

reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op dinsdag 29 Augustus 2017 21:06:42 QuoteWijzig

Je hebt minder en minder, als je het voelt is het een pak minder. De garage zelf gaat je nooit uit hun eigen koppel meer geven bij een sofware update. Zal altijd minder zijn. Die walm uit je uitlaat, gezond zal het niet zijn.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op zondag 1 Oktober 2017 17:33:16 QuoteWijzig

Dat is roet dat uitgebrand wordt, dusja goed voor het mileu laat staan gezond...

Terug van Noorwegen, dus wat bevindingen.
Klipke airbag van A stijl (dat ze vervangen hebben) doet prima zijn werk. is op die 5500Km niet meer losgekomen, top! heel verbetering ipv alle 1000Km terug vast te klikken. eindelijk

ivm regeneraties en bergen:
Halve regeneraties? Bergaf, remmen op de motor dan begint ie regeneratie maar breekt ie hem af na halve tot paar minuten. Loopt roet op tot ergens in de 70%, dan gaat ie op een later moment wel eens verder, heel vreemd. Waarschijnlijk omdat ie niks kan afbouwen door geen diesel inspuiting. Temperatuur dpf die ie niet kan opstoken door gebrek aan diesel... misschien toch nog enigzins logisch.
Alleen telt ie die als halve en soms als volledige regeneratie. Vind ik wel vreemd, zie er niet direct de logica van in. mja soit

5500Km en 7 regeneraties (incl halve). Ma veel taffelwegen van 60-80Km/h (= maximum snelheid daar)
Bij laatste tankbeurt op de terugweg cadeautje gegeven (lees 65ml aceton), binnenkant nog eens zuiver maken en het was weer 15D Km geleden dus mocht nog wel eens. Viel me wel op dat heel de auto rondom (zij- en achterkant) smerig was (olieachtig vettig, DPF?) serieus moeten poetsen om het eraf te krijgen. mogelijk van zijn cadeautje? wie zal het zeggen, had ik vorige keer wel niet.

En stonk soms als oude afgetrapte diesel, terwijl normaal (zoals kameraad het zou zeggen) als een chloorfabriek. Misschien heeft ie wat hard moeten werken in de bergen en daarmee een beetje stinken?
subbie heeft tijdens roadtrip 5500 Km gebold, 330 liter diesel gezopen, gemiddeld verbruik van 6.45L/100Km niet slecht voor de helft in de bergen te klimmen, maar max snelheid van 80Km/h en 1800Km met wind in men gat zal wel wat geholpen hebben.

GPS en Noorwegen gaat niet samen, veel wegen kent hem niet of zijn veranderd. Best vervelend, dealer gevraagd naar mogelijkheid van updaten. Antwoord: " Vanaf 2017 model krijg je een gratis update". En ik dan? is geen antwoord op mijn vraag uiteindelijk, dus zelf maar effe gegoocheld.
klik SD kaartje uit GPS halen, tooltje (Subaru gen2 toolbox) installeren van website. Opstarten, account maken en inloggen, vraagt om SD kaart en laat hem dan maar ronken. Tablet tenacht laten rammelen, 's morgens gekeken. ERROR occured, ja fijn. Prul opnieuw opgestart, kaarten had hem gelukkig gedownload, dus moest alleen overzetten naar SD kaart. Gegeten, nog eens gaan kijken en SUCCES. Kijk da zie ik graag. Kaartje terug in GPS gestoken en het zal wel.

In Noorwegen 2017 model zien staan van mijne auto, kwijl stond in men bakkes want die hebben zwarte grill en da wil ik ook samen met LED bar.


LED bar is te vrijdag verzonden vanuit DE en was gisteren geleverd. Dus supersnel, had eerder begin volgende week verwacht. ma dan ik er direct mee aan de slag...

Van de week busje plasti dip opgehaald in Overpelt (we hebben eindelijk een dealer in benelux) al 1-2 jaar ofzo ma toch heeft lang geduurd, was eerst enkel in Amerika te krijgen.
De rest van het verhaaltje komt nog.

vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op maandag 2 Oktober 2017 17:19:08 QuoteWijzig

Zoals vorige foto al toonde, wordt mijn grill zwart ipv grijs. vind dit mooier en geeft minder contrast met LED bar.
Auto op twee kepers gereden, geeft toch weer een dikke 7cm extra om eronder te kruipen. Eerst kapjes van koplampsproeiers losmaken en dan klipjes los maken om vervolgens bumper los te trekken langs wielkasten naar het midden toe. zie utube voor beeld van soortgelijke auto maar zonder koplampsproeiers.


schuim van 'stootbumper' af, daarop wordt LED bar gemonteerd dmv 2 beugeltjes. (dus niet zoals op de foto)


grill ga ik plastidippen, soort van vloeibaar rubber. nadeel is dat je hiervan 6-8 lagen moet van aanbrengen zodoende kan je de coating achteraf makkelijk kan verwijderen. en het dekt niet van de eerste keer dus meerdere dunne lagen is aanbevolen. tussen elke laag ongeveer 20 minuten is voldoende en is droog na ongeveer 2 uur. Als tip kreeg ik mee om de spuitbus ongeveer 10 min in water van 30°C te zetten, zodoende spuit dit beter. Als je een spuitfout of beschadiging hebt kan je met thinner op je vinger bepaalde delen bewerken. dan wordt de dip terug zacht en hecht het zich terug met de ondergrond ipv af te scheuren.

grill afplakken & het eindrusltaat:


ondertussen dat ik de grill aan het spuiten was heb ik 2 inox beugeltjes gemaakt met 2 plooiingen om die vervolgens ook te dippen.

Voor de montage van de beugels ga ik 2 bestaande gaten gebruiken, vermits deze perfect uit komen. Alleen kan ik de bouten niet vastdraaien, ik had een U profiel verwacht maar dat is het dus niet.
2 gaten geklokt in het profiel en 2 bi-metal klokken de tandjes van gemold. geen idee wat voor materiaal dat is maar het venijnig hard. Proberen te koelen met olie en water, maar hielp niet veel. Klokken zijn ook maar aldi kwaliteit, maar gatje boren was ook al niet simpel. kleinste klok was direct naar de *piep*. dus heb ik met de hamer half geklokt gat eruit geklopt (eerst batterij maar afgekoppeld, heb geen zin in geval pertotal door airbags die afgaan)

Zodoende kan ik dmv de gaten een ringsleutel 17 de beugels vastdraaien met borgmoeren (niet op foto)


tijdens de 20 minuten droogtijd heb ik de LED bar voorzien van een XT60 connector met de nodig krimpkous. Hoop dat de soldeer verbindingen niet gaan afbreken door trillingen.
Lang genoeg afgestript, opgedraaid, dubbel geplooid en dan gesoldeerd. en afgewerkt met 3 laagjes krimpkous
en dan de koplampsproeiers een koordje rond de nek gedaan zodoende ik ze naar buiten kan trekken als de bumper gemonteerd is. anders krijg ik ze nooit naar buiten zonder sproeien.


eindresultaat:op de nummerplaat na doen we het voor

Flupke
Lid
Berichten: 252
Gepost op maandag 2 Oktober 2017 21:01:18 QuoteWijzig

Gatje maken ging mss ook met conische boor op laag toerental ( Ali moet er M35 bij staan, super hard)(Mijn is Lidle kwaliteit)
Of kon je geen tubtara’s in rammen?
Die draden, ik lijm die erna in met lijm silicone, anders is risico op breken vrij groot.

Ik ben eens nieuwsgierig naar de de lichtopbrengst :-)

Ook is de bumper gekeurd zonder lichten dus echt wettelijk is het niet volgens mij die uitstekende delen.
Alle materialen van een bumper bij personen wagens mogen max. een hardheid X hebben. Echter is het ook verplicht om een metalen nummerplaat te hebben dus met andere woorden, daar ga hun 5 sterren keuring... (en spreekt de ene wet de andere tegen)

vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op dinsdag 3 Oktober 2017 21:07:38 QuoteWijzig

zo'n leuk speelgoed heb ik niet, dus helaas.

tubtara wa's da voor exotische diersoort. nee, ook zo'n speelgoed heb ik niet.

ivm het legaal zijn, tja hoe zit het dan met die bullbars die je veel op busjes ziet? maar je hebt wel een punt. zacht zal het niet zijn.

kwa lichtopbrengst, tot aan het werkhuis is ongeveer 30m:


Nu nog wachten op wire kit van ebay en dan installeren die hap en wachten totdat ze me tegenhouden (want dat denken ze thuis)

Flupke
Lid
Berichten: 252
Gepost op woensdag 4 Oktober 2017 07:48:41 QuoteWijzig

Lichte vracht boven de 2.5 ton mag wat meer :-) Mijn vorige wagen, een pickup had stalen bumpers.

vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op woensdag 4 Oktober 2017 20:29:28 QuoteWijziggewoon lichten:


faren:


faren + LED:


dusja, toch wel wezenlijk verschil

vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op donderdag 12 Oktober 2017 20:46:34 QuoteWijzig

cadeautje ontvangen vandaag met huawei kabel (zou da dezelfde zijn als ...?)kabeltje van faren zoeken, kabelboom loopt blijkbaar door zekeringdoos. Dus dat is een mooi droge plek om af te takken.


bewuste kabeltje 5mm ontmanteld, daar mijn draad rondgedraaid verhit en vertind. aftapen met van die goede tape. Als ik mijn faren opzet wordt nu ook relais geschakeld die LED bar van prik voorziet rechtstreeks van batterij met een zekering tussen. bekabeling is redelijk dik, 16AWG = 1.5mm² dus genoeg. Heb bekabeling met 1m ingekort omdat die veelstelang was voor mijn doeleinden.

morgenvroeg ne keer uittesten

vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op vrijdag 13 Oktober 2017 18:37:22 QuoteWijzig
werkt prima, alleen tijdens het rijden flikkert de verlichting soms en als ik stilsta niet.
Het relais lag met het elektromagneet naar boven en door trilling van het rijden zal deze het contact geopend hebben denk ik. Nu op zijn zij gelegd, zodoende trillingen geen invloed meer zouden mogen hebben, morgenvroeg nog is ne keer testen.

 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Vrijdag 13 Oktober 2017 18:38:21]

Flupke
Lid
Berichten: 252
Gepost op zondag 15 Oktober 2017 11:17:05 QuoteWijzig

hopelijk komt dat slim, ik denk ook meer en meer aan om een lichtbalk te kopen maar wacht eerst nog paar maanden uw ervaring af :-)

« 1 2 [3]

Active Topics

» D.I.Y. buggy 4x4 met B...
» Subaru Outback 2016
» Data shet van ULN2006
» De tuin.
» Velleman K8200 en mods
» Current Pusher
» chuwi tablet voedingsp...
» Frustratie China beste...
» Huisnummer verlichting...
» 70V 3A Labvoeding Upgrade

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.13018 sec.