SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 6
6 gasten
0 leden:
Forum > Café > Subaru Outback 2016
« 1 2 3 [4] 5 6 »
Stynus
Admin
Berichten: 2856
Gepost op zondag 3 December 2017 17:49:32 QuoteWijzig


Quote
De 18" zitten er standaard op, de 17 worden voorzien van agressieve winter sloefen/ halve AT. zodoende kan ik nog is wa gaan brakken of zoals van de week, A67 afgesloten dus moest binnendoor, maar als paar 1000 man dat doet loopt da ook vol, dus dan maar alternatieve wegen opzoeken waar geen kat komt:


Je was precies iets vroeger dan mij. Bij was er op die "alternatieve wegen" ook al file. Al heb ik me beperkt tot de verharde wegen in het bos, zodat mevrouw google maps ook nog kon volgen. Half uurtje later als normaal op het werk.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zondag 3 December 2017 18:09:42 QuoteWijzig

dat was half 8 volgens dash cam, ook een half uur later aangekomen. en dat allemaal door:

om 3h 's nachts gebeurt.

was ik 5 minuten later vertrokken dan had ik de A67 op kunnen rijden.

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op dinsdag 12 December 2017 18:36:25 QuoteWijzig

Gisteren op onderhoud geweest. 48316Km en klaar voor Noorwegen ofja toch bena. Ik had gezegd da ze niks bij moesten vullen van ruitenwisservloeistof da ik einde van week zelf wel aanvul met -60 (Noorwegen) zie ik dat ze dat nu wel hebben aangevuld, maar niet aangerekend. da's dan wel wir tof, ma moet ik het er nog uitpompen dus te zondag toch wir effe wa extra werk. Vertrokken bij de garage, DPF monitoren dik halverwege, euh oil dilution staat nog op 7%. hup rechtsomkeer, heeft hem die teller niet gereset. en soms hoor ik wa rammelen, ma kan ni achterhalen wa het is, te zondag is boven smeerput rijden en is kijken als ik dan wa meer zie. en hopelijk kan achterhalen wa het is. lijkt van rechtsvoor te komen ma krijg het ni geplaatst wat het is en kan geen verband leggen met snelheid ofzo, dusja blijf voorlopig een misterie.

liggen "klagen" over koppelomvormer die niet locked de eerste 5 a 10 minuten bij koude start en wegrijden als het kouder is als pakweg 5°C, maw minder directe trekkracht en hoger toerental. Wist niet echt wat er aan te doen of hoe ik hier het best mee omga als ik in Noorwegen sta met -15. We zullen wel is zien als er een software update voor is. hmm software hier, software daar, alles lossen ze op met software ... uiteindelijk hebben ze er nieuwe software opgezet voor CVT. Hij reageert wel anders, dus effe wennen, ma blijft unlocked de eerste 5 a 10 minuten. DPF maakt nu ook gekke sprongen nu, is vragen als ze ook aan motormanagement hebben liggen kloten...

In het verleden al wat op liggen zoeken en ik ben niet de enige. kouder => dikkere olie, bij rijden wordt olie opgewarmd door wrijving en eenmaal beetje op temperatuur komt lock up terug in actie. Dus is opzich niet onlogisch, maar heb geen zin om tot 3000tr te planken met koude motor om wat puf puf te hebben om een berg op te raken...

Dikker olie zal niet genoeg druk kunnen opbouwen om koppeling te activeren (door hoge viscositeit), na opwarmen zal er uiteindelijk wel voldoende druk opgebouwd kunnen worden voor lock up te activeren.

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op maandag 18 December 2017 20:22:19 QuoteWijzig


Quote
vdbeke schreef:

...
liggen "klagen" over koppelomvormer die niet locked de eerste 5 a 10 minuten bij koude start en wegrijden als het kouder is als pakweg 5°C, maw minder directe trekkracht en hoger toerental.
...correctie:

...and some more, now that it's cold. For the EU diesel of course but it might not differ that much.

If fluid temperature is <= 3c, the torque converter remains unlocked until fluid temp passes 10c.

http://www.subaruforester.org/vbulletin/f88/cold-engine-cvt-tranny-delayed-upshifts-254850/index2.html#post5752754

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zaterdag 6 Januari 2018 20:59:53 QuoteWijzig

2 weken roadtrip naar het hoge, koude noorden erop zitten.

vertrokken: 48812KM, terug: 57717Km, totaal: 8905Km

628.59 liters diesel, gemiddeld verbruik van 7l/100Km, niet slecht voor goed te gassen in duitsland, de koude temperaturen en honderden kilometers door paar cm sneeuw ploeteren.

9 keer uitbrander gehad, gemiddeld 1105Km tussen regeneraties. netjes, maarja wat wil je met die afstanden op 2 weken. wel 3 keer afgebroken en 1 keer geteld als onvolledig. Dus eigenlijk 12 keer geregenereerd.
ongeacht soot, start regeneratie bij 1180Km.

Bij terugkomst toch nog goed kunnen doorrijden ondanks de felle wind en de vele regen, 160Km/h is 2900tr.

ik had 15l geconcerteerd ruitenwisservloeistof mee van -60, meestal 50:50 aangelengd. die is toch bijna op. vooral onder poolcirkel was het best vettig met temperaturen rond het vriespunt. Daarboven was het gewoon permanent vriezen en dus enkel wat sneeuwstof.

Starten ging telkens vlot, koudste was -19°C. duurde 3-4s incl voorgloeien.

Opwarmen ging goed, maar vanaf -10°C iets voor grill gehangen om motor makkelijker op temperatuur te houden. grill was voor 50-60% afgedekt en dan was het mogelijk om motor tussen de 80-90° te houden bij temperaturen van -30. Was wel de max van auto, dan begon ik het binnen in de auto koud te krijgen bij die temperaturen.
de lock up was toch hetzelfde verhaaltje en duurde 10-20 minuten rijden vooraleer die actief werd afhankelijk van de buitentemperatuur.

Duitsland getankt (€1,179), viel me op dat daar 7% biodiesel bij gewone diesel zit. is dat hier ook zoveel, dacht 5%. Lijkt wel te voldoen aan de EN590 norm.

bij het oversteken van de grens naar Nederland nog een naftpomp tegengekomen langs de autostrade van €1,169. Dacht oeh terug lekker goedkoop tanken, komde terug thuis ziede hier prijzen van €1.255. dikke tegenvaller. vuile taxshift

super blij met de AWD en de agressieve winterbanden, hebben zeker hun nut bewezen. Kon goed meerijden met die jongens daar met hun studded banden.

Serieus vettige auto bij terugkomst, na 1 dag rijden zag dat er zo uit:

doucheke in duitsland op de terugweg heeft het ietske properder gemaakt, maar niet te geloven waar dat vuil allemaal kruipt:


velgen vanbinnen ook serieus aangekoekt


en terug spic en span


ook vanbinnen


LED bar is zijn geld ook 10 dubbel waard. in vergelijking met die hella halaogeen stralers vele beter licht.
Niet direct bij stilgestaan, maar het is wel fijn dat de kleurtemperatuur zo goed als volledig matched met mijn koplampen. nog 2 gele vlekjes van men faren die na een tijd vermoeiend worden. als ik nog is in winter terugga wissel ik die halogeentjes nog om voor LED.
onderwegen ne pick up tegengekomen die op zijn dak over de hele breedte ne LED bar had staan (dus 3 keer zo breed als die van mij). daar kunde ook wel een bos mee verlichten

auto is niet helemaal schadevrij gebleven, spatlap vooraan is halverwege bezweken door het gewicht van het ijs (ijs had ik toen al verwijderd)

en is plat op zijne buik gaan liggen:

subbie kreeg dorst, dus wa drinken gegeven. betalen moest binnen, want men kaart werd geweigerd aan de pomp. pipo spreekt weinig engels of heeft er geen zin in. terug vertrokken zie direct uitgang aan de pomp, handig. ma die 2 blauwe paaltjes met stop bordjes heb ik al eens eerder gezien ma kon me zo direct niet meer herinneren wat het was. mja soit hup gas erop en ju. en toen had ie er geen zin meer in . achteruit, ja ne meter ongeveer en terug vooruit, nope gaat hem ni worden. KUT, kijk voor mij krijg ik aan de overkant die blauwe paalkes in de mot. ahja toen dwarrelde men briefke. Kieke! Die pipo van die naftpomp kwam na buiten haalt zenne telefoon boven, klik foto en is terug na binnen. dikke lul. allee sleeptouw maar uit koffer gehaald, kwam er ene me zenne transporter af. efkes gevraagd of ik zijn trekhaak mocht gebruiken. ma da gaat ni lukken ze zei hem. bwa jawel, ik kan ne meter achteruitrijden alleen da laatste stukske kan ik ni over. trekhaken gekoppeld, geclaxonneerde en hup eruit, ging gelek niks. Ik heb al erger dingen meegemaakt
die mens vriendelijk bedankt en fijn oudjaar toegewenst (het was tenslotte den 31ste) en al driftend tankstation verlaten via de officiele weg nu

Een heel ervaring zo naar het noorden rijden. ma wel leuk, maar vermoeiend met momenten.

 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Zondag 7 Januari 2018 10:53:11]

Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op zondag 7 Januari 2018 19:19:10 QuoteWijzig

Mooi verslag! Subje heeft behoorlijk wat kilometers, als je zo blijft bollen zit je snel aan 300.000km :-)
Roetfilter doe het goed. en 160km/uur aan 2900 RPM, er zit meer in, 10 jaar oude sub bij ons heeft al wat meer gehaald. Zelfs mijn leeuwtje (1600) diesel haalt nog 161km/uur (i.p.v. 193km/uur volgens boekje (roetfilter vol))

3-4sec gloeien, zeker van dat die wagen niet stiekem voor gloeit als je bestuurdersdeur open doet?

Biodiesel, is hier 5% dacht ik, nog te veel.

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op maandag 8 Januari 2018 18:42:16 QuoteWijzig

nee, 3-4s na druk op de knop en spel bolt. Ik denk dat het stiekem voorgloeien wat ten koste van de batterij gaat als je telkens je deur opendoet. en is iets wat gestuurd moet worden door ECU en die is pas actief bij het opzetten van het contact. dus denk van niet

Hij startte dan misschien wel snel, maar klonk enorm rauwig met momenten. tja blijft een diesel dus mag geen wonderen verwachten...

dat dacht ik ook maar vind het niet echt terug.

reddevil
Lid
Berichten: 1278
Gepost op woensdag 10 Januari 2018 19:36:26 QuoteWijzig

Is precies een heel leuk tripje geweest. Ik zit op 160km aan 2600 RPM. Toch een heel verschil vind ik.Verbruik valt mee, voor zo in de sneeuw rond te ploeteren. En zoveel km op 14 dagen, dat is doorrijden iedere dag.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op woensdag 10 Januari 2018 20:56:27 QuoteWijzig

8 dagen was serieus doorkarren (heen en terug), pakt 7DKm op 8 dagen en de rest over 6 dagen. ik had geteld op 8-9h rijden, alleen de eerste dag was weer 11h rijden (duitsland zucht).

zeker een aanrader, leuke omgeving, mooi land

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op dinsdag 20 Maart 2018 21:03:27 QuoteWijzig

Van de week link doorgestuurd gekregen, wat me toch curieus maakte.


Quote
vdbeke schreef:
...
Daarentegen zijn er wel 2 EGR kleppen om aan de emissienormen te voldoen (die rotdingen die ik in mijn bus afgedopt heb).

Ik heb al geïnformeerd om deze eventueel uit te programmeren, maar krijg van verschillende tuningbedrijven en Subaru zelf te horen dat dit best niet gedaan kan worden.
1. omwille van garantie, als er iets moest mankeren, vragen ze van Japan uit om de logging (foutcodes) als ze daarin terugvinden dat EGR niet functioneert kan ik fluiten naar garantie. Subaru is redelijk coulant, maar men moet niet overdrijven.
2. tuningbedrijven en subaru zelf adviseert om het niet te doen omwille van vroegtijge verzadiging van het roetfilter...Hoewel ik in het verleden gezegd heb dat ik er niet mee zou knoeien, toch aan het knutselen gegaan te zondag. Dit gaat over het 2de EGR systeem en dus de uitlaatgassen die na de roetfilter terug langs de turbo naar binnen geduwd worden. kwestie van experimenteren.Testritje gedaan, ging prima, geen melding dus top! enkel na 17 minuten karren:


Was koud en duurde dus langer om op te warmen, en waarschijnlijk als motor op temperatuur is dat 2de EGR pas word ingeschakeld. P049B Exhaust Gas Recirculation B Flow Insufficient Detected

Geen vermogenverlies, enkel geen traction control en cruise control. rotzakken, hebben er toch ergens ne flow sensor inzitten dus gisteren plaat er maar uitgehaald. gaatje in boren doe ik niet, dan heeft het ook geen nut in mijn ogen.
Foutcode gewist en komt vrij snel terug bij warme motor. motor aan en uitzetten doet fout ook verdwijnen blijkbaar. eig vreemd dat motormanagement lampje niet gaat branden, lijkt me eerder gerelateerd aan motor ipv traction control.nog vrij proper:


geen idee wat dit moet doen, lijkt wel soort filter, maar roet tegenhouden gaat dat toch niet doen lijkt me.

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op maandag 4 Juni 2018 19:40:26 QuoteWijzig

Al iets wat ik al langer wou doen, 1 maand geleden maar wat prijzen opgevraagd en moeilijk doen omdat ik langs binnenkant wou hebben. Konden ze niet allemaal.mooi op volgorde van waar ik geweest ben

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op woensdag 27 Juni 2018 18:46:23 QuoteWijzig

terug van roadtrip naar tsjechie en polen

Vertrokken met 68526Km en 200 regeneraties en 190 complete
teruggekomen met 73775Km en 206 regens en 194 complete

maw 5249Km 6 regeneraties en 4 compleet afgeronde, waarvan 2 afgebroken en niet meegeteld (door bergachtig gebied, remmen op motor, geen diesel inspuiting, dus geen verbranding).
Eigenlijk 8 regeneraties, gemiddelde van 656Km per regeneratie. tel ik met de 6 getelde dan kom ik op 874Km. niet verkeerd

oil dilution stond bij vertrek op 8%, daar had ik wel een beetje schrik voor. maar heeft goed kunnen afbouwen tijdens de lange heenrit. toen ik daar kwam stond die op 6%. gedurende men terugreis heeft die op 3% gestaan. dus dat is niet verkeerd. maarja laatste dagen flink wat kilometers gemaakt, dat helpt.

345.09l diesel opgesmuld, gemiddeld verbruik van 6.64l/100Km. niet verkeerd voor de autostrade die ik geknald heb (polen is 140Km/h), maar eer je op die autostrade zit ben je soms 4h aan het bollen, afhankelijk van welke uithoek je zit

en 2 vlagskes erbij

Is wel grappig, als je in de file staat en ze hebben de vlagskes in de mot. dan beginnen ze te wijzen en te gokken welke landen er allemaal opstaan. ofja zo lijkt het toch
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Woensdag 27 Juni 2018 18:48:56]

Flupke
Lid
Berichten: 304
Gepost op zondag 1 Juli 2018 07:17:29 QuoteWijzig

Onze Subaru, die gaat op reis naar Afrika, kan hij daar hopelijk wat vlagjes verdienen (Of in de woestijn vergaan/branden)

132.5xx km, geboren op 3/2009, euro 4 diesel

Plots van de ene dag op de andere steeg het olie pijl. (1L/120km), daarna werd de olie zo dun en vloog deze door de uitlaat tot het motor geen oliedruk meer had. (Bolde nog goed, maar daarna is hem beginnen schudden van drukloos te werken, brr)
Hm, Roetfilter verstopt. Dju 1300€ voor het stuk. Beetje duur...
Ook was het een hel geworden om hem in versnelling te zetten dus ja drukgroep is mee stuk.

Dan eens bij Subaru uitgehoord of het de moeite is om de wagen te maken en daar was het antwoord, steekt hem in brand.
Binnen 20.000km kan je turbo vernieuwen, drukgroep, roetfilter en als dit gebeurd is, dan breekt de krukas. Ach, die eerste generaties diesels is dus niet echt de kwaliteit dat je verwachten moet.

Subaru is vervangen door Peugeot Partner / 1.2 Puretech. Hopelijk hebben mijn ouders hiermee meer geluk, maar ja, al 3 Franse wagens staan met meer dan 200.000km dus dit zal ook wel goed komen.

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op dinsdag 10 Juli 2018 18:38:10 QuoteWijzig

Ooh leuke trip, goei vakantie toegewenst hopelijk krijgen zijn remblokken een nieuw leven bij mij.

Ik dacht dat mijn remmen bijna op waren, dus zaterdag gekeken om ze te vervangen. Is lastig te beoordelen met de banden eraf, bij peugeot Boxer kon ik dit veel beter zien.
Remklauw eraf, hmm der is nog veel over. vreemd waarom dan zo piepen. gleufje maar zuiver gemaakt en braampjes aan de randen eraf geplukt. Zullen wel zien wat het geeft.Slechts 2mm af op 75DKm, niet verkeerd.
na dik 2 jaar kom ik erachter dat ik mij dakraam nog 5cm verder kan open doen. je duwt op de knop dan gaat raam open, duw ik nog eens gaat die nog 5cm extra verder open. Geen idee wat het nut hiervan is. Lijkt me handiger om in 1 keer helemaal open te doen...

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op vrijdag 13 Juli 2018 19:29:25 QuoteWijzig

halogeentjes zijn leuk maar geven van dat vies geel licht (in vergelijk met met koplampen LED), dus eens rond gekeken voor wat LED spul voor mijn faren en mistlichten:


leuk speelgoed, maar labvoeding zei 8.58W (13V, 0.66A), toen had ik zo van oei da's veel te veel voor zo'n kleine behuizing, dus temperatuur gaan meten en werd een beetje warm (is delta T):

en LEDje zit opgesloten in zijn bokaal dus airflow is er ook niet. benieuwd hoe lang ze het uithouden, maar zal niet lang zijn. zal ik er misschien toch nog moeten zoeken met een fan

LEDjes zijn wel fijn spul, CSP of maw 1,6x1,6mm hoe krijgen ze het gemaakt.

om ze passend te maken en koeling te bevorderen (NOT) heb ik ze nog wat moeten bewerken met slijpschijf:


zal er is een paar dagen met johny modus rondrijden en kijken hoe lang ze het volhouden (ik schat een week)


om het elektronica gehalte wat omhoog te krikken:

 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Vrijdag 13 Juli 2018 19:29:59]

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op donderdag 19 Juli 2018 17:35:02 QuoteWijzig

Ander 2 oogkes zijn ook binnengekomen, zelfde test ondergaan. op driver staat 50W kreeg al schrik, gelukkig maar 27W volgens labvoeding maar is nog veeeel.

wel leuk doosje:


temp meeting, wederom delte T dus omgevingstemperatuur mag je er nog bij op tellen.


hoe warm is dat? zo warm dat ESd mat er bruine vlekjes van krijgt:


links, rechts:


Benieuwd of deze zich wel desoldeerd, mist/ johny lampen doen het overigens nog (boven mijn verwachting)

conlcusie, LED is ideaal voor in Noorwegen met -30°C rond te karren.

Stynus
Admin
Berichten: 2856
Gepost op zondag 22 Juli 2018 11:59:08 QuoteWijzig

Meestal heb ik nogal veel last van die niet standaard lampen, maar vrijdag heb je een heel stuk achter me gereden en ik moet zeggen van die lage lage lampjes geen last gehad . De koplampen heb ik niet in actie gezien.

Maar met die hoge temperaturen denk ik niet dat ze heel lang gaan meegaan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op zondag 22 Juli 2018 13:28:05 QuoteWijzig

ah dan was je het toch, ik twijfelde nog, de auto herkende ik maar kon het gezicht niet zien van degene die reed. Moet ik onthouden AMG

Klopt koplampen staan niet op, is licht genoeg en regen hebben we ook al een hele tijd niet meer gehad.

faren moet ik nog "inbouwen" maar wil dit 's avonds doen om het verschil te zien.
koplampen waren standaard al LED. dus daar ga je geen last van hebben.

Levensduur tja is wel rechtstreeks boven de LED gemeten (zoals de foto met thermokoppel), heatsink wordt overigens 70°C dus nog acceptabel. tja faren staan gelukkig niet zoveel op. of ik moet terug naar noordkaap gaan maar dat is tijdens putteke winter en -30 dus dan helpt uiteindelijk ook wel. maar ben ook benieuwd hoelang die prul heel blijft.

vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op dinsdag 24 Juli 2018 20:51:48 QuoteWijzig

gisterenavond ingebouwd

halogeen en LED:

zou nog eens moeten vergelijken met LED bar erop naar mijn gevoel schijnt het verder en intenser dan met de halogeen. is alleen moeilijk op foto te krijgen.


vdbeke
Lid
Berichten: 941
Gepost op woensdag 1 Augustus 2018 20:55:41 QuoteWijzig

toen was het ne plugin hybride


ahnee plugin gedeelte ontbreekt

« 1 2 3 [4] 5 6 »

Active Topics

» Atoomklok
» De tuin.
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» ? => Mini kerstlan...
» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2023 SchemaTheek
Laadtijd: 0.23242 sec.