SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 11
11 gasten
0 leden:
Forum > Café > Subaru Outback 2016
« 1 2 3 [4]
Stynus
Admin
Berichten: 2719
Gepost op zondag 3 December 2017 17:49:32 QuoteWijzig


Quote
De 18" zitten er standaard op, de 17 worden voorzien van agressieve winter sloefen/ halve AT. zodoende kan ik nog is wa gaan brakken of zoals van de week, A67 afgesloten dus moest binnendoor, maar als paar 1000 man dat doet loopt da ook vol, dus dan maar alternatieve wegen opzoeken waar geen kat komt:


Je was precies iets vroeger dan mij. Bij was er op die "alternatieve wegen" ook al file. Al heb ik me beperkt tot de verharde wegen in het bos, zodat mevrouw google maps ook nog kon volgen. Half uurtje later als normaal op het werk.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op zondag 3 December 2017 18:09:42 QuoteWijzig

dat was half 8 volgens dash cam, ook een half uur later aangekomen. en dat allemaal door:

om 3h 's nachts gebeurt.

was ik 5 minuten later vertrokken dan had ik de A67 op kunnen rijden.

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op dinsdag 12 December 2017 18:36:25 QuoteWijzig

Gisteren op onderhoud geweest. 48316Km en klaar voor Noorwegen ofja toch bena. Ik had gezegd da ze niks bij moesten vullen van ruitenwisservloeistof da ik einde van week zelf wel aanvul met -60 (Noorwegen) zie ik dat ze dat nu wel hebben aangevuld, maar niet aangerekend. da's dan wel wir tof, ma moet ik het er nog uitpompen dus te zondag toch wir effe wa extra werk. Vertrokken bij de garage, DPF monitoren dik halverwege, euh oil dilution staat nog op 7%. hup rechtsomkeer, heeft hem die teller niet gereset. en soms hoor ik wa rammelen, ma kan ni achterhalen wa het is, te zondag is boven smeerput rijden en is kijken als ik dan wa meer zie. en hopelijk kan achterhalen wa het is. lijkt van rechtsvoor te komen ma krijg het ni geplaatst wat het is en kan geen verband leggen met snelheid ofzo, dusja blijf voorlopig een misterie.

liggen "klagen" over koppelomvormer die niet locked de eerste 5 a 10 minuten bij koude start en wegrijden als het kouder is als pakweg 5°C, maw minder directe trekkracht en hoger toerental. Wist niet echt wat er aan te doen of hoe ik hier het best mee omga als ik in Noorwegen sta met -15. We zullen wel is zien als er een software update voor is. hmm software hier, software daar, alles lossen ze op met software ... uiteindelijk hebben ze er nieuwe software opgezet voor CVT. Hij reageert wel anders, dus effe wennen, ma blijft unlocked de eerste 5 a 10 minuten. DPF maakt nu ook gekke sprongen nu, is vragen als ze ook aan motormanagement hebben liggen kloten...

In het verleden al wat op liggen zoeken en ik ben niet de enige. kouder => dikkere olie, bij rijden wordt olie opgewarmd door wrijving en eenmaal beetje op temperatuur komt lock up terug in actie. Dus is opzich niet onlogisch, maar heb geen zin om tot 3000tr te planken met koude motor om wat puf puf te hebben om een berg op te raken...

Dikker olie zal niet genoeg druk kunnen opbouwen om koppeling te activeren (door hoge viscositeit), na opwarmen zal er uiteindelijk wel voldoende druk opgebouwd kunnen worden voor lock up te activeren.

« 1 2 3 [4]

Active Topics

» Lift
» Subaru Outback 2016
» machine start niet zo,...
» Stroom verdeelbox 230V...
» synchroniseren van gen...
» Transformator
» omvormer 12 v dc naar ...
» Velleman K8200 en mods
» upload archief
» Inrichting laadruimte ...

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.05906 sec.