SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 12
12 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > RS232
calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op zondag 8 Januari 2017 21:37:46 QuoteWijzig

Ik ben wat aan het sukkelen met het loggen van data met RS232.
Elk uur worden er 4 temperaturen en 4 aan/uit toestanden via rs232 naar de pc gezonden.
Dat gaat goed maar telkens na een uurtje of 7 worden er rare tekens verzonden.
Dan worden de getallen vierkante blokjes en de tijd die blijft wel ok, maar die word er op de pc pas aan toegevoegd.

Het is wel een heel pak code die er ineens verzonden word, mss ligt het daaraan?

Dit word verzonden:


Dit word er ontvangen:


Moet ik mss die 8 verschillende data los van elkaar verzenden met een korte wachttijd ertussen?

Dit zijn de instellingen:
Stynus
Admin
Berichten: 2716
Gepost op maandag 9 Januari 2017 21:56:56 QuoteWijzig

Al op een andere pc geprobeerd om te zien of het niet aan de pc ligt?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op maandag 9 Januari 2017 22:44:54 QuoteWijzig

Ik denk ook dat het aan de pc ligt, want als ik hem herstart dan doet hij het weer goed voor +/- 7 uur. Het lijkt of er een geheugen vol loopt of zoiets.
Op die pc loopt er op de achtergrond ook een programma dat alle 10sec. een ping stuurt om te zien of er een computer op het netwerk zit, dat heb ik nu eens afgezet. Dus nog eens een nachtje laten draaien en dan zien we wel weer.

calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op vrijdag 13 Januari 2017 17:15:30 QuoteWijzig

Opgelost!
De 16F648A die via serout verstuurd had 4 ongebruikte pinnen die zweefde. Gelukkig had ik die naar buiten gebracht om ze eventueel later nog voor iets anders te gebruiken. Ik heb ze nu alle vier als ingang gezet en met jumpers via 10K aan de plus gehangen.
Stuurt nu al 48 uur gegevens uit zonder één enkele fout.



Stynus
Admin
Berichten: 2716
Gepost op maandag 16 Januari 2017 21:35:11 QuoteWijzig

Raar, dan is er denk ik toch nog ergens iets dat niet klopt, ongebruikte pinnen kan je gewoon laten zweven. Tenzij ze als ingang staan en er interrupt staat ingeschakeld op deze pinnen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op donderdag 19 Januari 2017 18:27:31 QuoteWijzig

Ik weet het ook niet, maar van toen ik die pinnen een vaste toestand heb gegeven, zijn er geen problemen meer geweest.



De temperaturen van binnen en buiten moeten er nog bij komen, ben aan 't wachten op mijn DS18S20 sensors.

Om te loggen gebruik ik deze "Intel Compute Stick".
Heeft wifi aan boord en ubuntu als OS, met het 8 GB mini sd kaartje dat er in zit kan ik jaaaaren loggen.
Werkt zonder scherm of klavier en verbruikt een 0.5 watt.
Als ik iets moet instellen benader ik hem gewoon met de huis computer op afstand, via VNC.
Werkt super!



VNC:

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Donderdag 19 Januari 2017 19:32:33]


Active Topics

» Transformator
» omvormer 12 v dc naar ...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Velleman K8200 en mods
» upload archief
» Subaru Outback 2016
» Inrichting laadruimte ...
» D.I.Y. buggy 4x4 met B...
» Data shet van ULN2006
» De tuin.

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04219 sec.