SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 10
10 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Wipschakelaar met neon aansluiten?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1382
Gepost op zaterdag 15 Juli 2017 09:51:19 QuoteWijzig

Hallo mensen,

Ik heb de volgende schakelaar besteld gehad een tijd geleden.:
https://www.eoo-bv.nl/wip-schakelaar/9078-wipschakelaar-2x-onafh-maak-15a-2x-neon.html

Kan mij iemand zeggen hoe ik die moet aansluiten zodat ook de neon licht aangaat als ik hem aanzet?

Thx.

update!!! reeds zelf al gevonden.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 15 Juli 2017 10:10:05]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2719
Gepost op zaterdag 15 Juli 2017 19:41:26 QuoteWijzig

Vermoedelijk heeft hij 5 of 6 pinnen? Neon zal dan tussen schakelaar uitgang en die extra pin zitten.

Edit: zie dat je de oplossing al hebt gevonden .
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zaterdag 15 Juli 2017 19:41:44]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1382
Gepost op zondag 16 Juli 2017 13:29:06 QuoteWijzig

Nou dat dacht ik ook
Deze heeft inderdaad 6 pinnen.
Ik heb hem aangesloten en zodra ik de linker knop indruk is niets aan de hand, druk ik dan de rechter knop in is het pats zekering eruit en vonk uit de rechter knop,al 2 keer achter elkaar.

Voor ik verder ga, heb alles nagekeken en zie het niet.
Dit zou toch een wipschakelaar om 2 onderdelen apart aan te kunnen zetten?

Ik ga met mijn 220V kabels in de onderste pinnen (rode draad), de middelste pinnen ga ik met de rechter 220V kabel naar 1 apparaat toe en met de linker doe ik dit ook (rode draad).
De bovenste pinnen is de - draad, die heb ik allemaal bij elkaar zitten.
de aarde draad zit samen buiten de knop om.

Beide voedingen die ik wil aandoen is er een van 6.68A en 1 van 10A.
En de schakelaar is 15A, ik zit er wel boven, maar het geen wat hij moet voeden is minder als 15A.

Wat is er mis?


En ik het toch zo aangesloten.:


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 16 Juli 2017 13:50:10]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2719
Gepost op zondag 16 Juli 2017 20:19:23 QuoteWijzig

Als je de 2 fase pennen van de schakelaar die nu de stroom laat uitvallen losmaakt en doorverbind, valt de stroom dan nog uit? Ik vermoed dat de voeding de oorzaak gaat zijn.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1382
Gepost op zondag 16 Juli 2017 21:08:25 QuoteWijzig

Ik heb nu de voeding van 6.68A erop zitten op de linker kant en de 10A voeding eraf gehaald en gewoon door verbonden en werkt dan zonder probleem.
Kan het zijn dat die met 10A teveel is om op de rechter kant te zetten?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2719
Gepost op zondag 16 Juli 2017 21:36:04 QuoteWijzig

Ik denk dan eerder dat er iets mis is met die voeding. Probeer die voeding eens zonder de schakelaar.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1382
Gepost op maandag 17 Juli 2017 05:25:06 QuoteWijzig

Heb ik gedaan zoals ik melde, dan werkt die van 10A gewoon goed.

Dus die van 6.68A staat op de schakelaar en werkt en die van 10A is weer terug normaal gekoppeld zonder schakelaar en werkt ook normaal.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 17 Juli 2017 05:26:07]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op maandag 17 Juli 2017 17:40:46 QuoteWijzig

Ben benieuwd wat de inschakelstroom is, waarschijnlijk (veel) hoger dan 10A. je trekt dan een vlamboog in de schakelaar, en wanneer deze ook in de buurt komt van de 'nul' draad heb je sluiting.
Vlamboog geleidt stroom!

pascalbianca
Lid
Berichten: 1382
Gepost op maandag 17 Juli 2017 18:24:03 QuoteWijzig

Deze heb ik , maar dan in 15V 10A 150W.:
https://www.distrelec.nl/nl/geschakelde-voeding-mean-well-rs-150-12/p/16905926?channel=b2c&price_gs=32.9725&wt_mc=nl.cse.gshop.nl.-&source=googleps&pup_e=1&pup_cid=36007&pup_id=16905926&gclid=CLTksYjdkNUCFVXNGwodDRsNNQ

Dus zwaardere schakelaar kopen en de aansluitingen isoleren?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 17 Juli 2017 18:39:41]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2719
Gepost op maandag 17 Juli 2017 20:07:07 QuoteWijzig

Aansluitingen extern kan je idd best isoleren (krimpkousje er rond is het eenvoudigste)
De vlamboog waar Henk het over heeft is intern en kan je niet voor isoleren.

Uit de datasheet van die voeding:
INRUSH CURRENT (Typ.) COLD START 40A/230VAC
Behoorlijk grote inschakelstroom dus.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1382
Gepost op maandag 17 Juli 2017 22:15:42 QuoteWijzig

Maar is dat dus niet te doen met zo een schakelaar?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2719
Gepost op maandag 17 Juli 2017 22:25:28 QuoteWijzig

Je schakelaar moet zwaarder uitgevoerd zijn en de fase en nul niet in dezelfde kamer, als hier isolatie tussen zit kan de boog niet naar daar overslaan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1382
Gepost op dinsdag 18 Juli 2017 05:51:27 QuoteWijzig

Nou ik heb 1 van 16 Ampère besteld, zwaardere vind ik niet.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 18 Juli 2017 12:34:11 QuoteWijzig

...Of een (Duo) schakelaar en aparte neon lampjes, is beter.
In dit geval merk je vanzelf wanneer de schakelaar het opgeeft na verloop van tijd, en dan weet je zeker dat ze nog te 'licht' zijn.


Active Topics

» Lift
» Subaru Outback 2016
» machine start niet zo,...
» Stroom verdeelbox 230V...
» synchroniseren van gen...
» Transformator
» omvormer 12 v dc naar ...
» Velleman K8200 en mods
» upload archief
» Inrichting laadruimte ...

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.06401 sec.