SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 6
6 gasten
0 leden:
Forum > Café > Frustratie China bestellen
vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op zaterdag 19 Augustus 2017 20:46:05 QuoteWijzig

ik haal al ongeveer 10 jaar zooi uit china, met meestal prima qualiteit (bang for buck), de laatste jaren merk ik een verschil... helaas geen positief.
Begon 10 jaar geleden allemaal met Niels zijn acties op samenkopen en in Duitsland, Nederland, Frankrijk en weet ik veel waar ik nog overal spulletjes geshopt heb. Allemaal zonder grote merkwaardige problemen, wel is een kleinigheidje maar dat werd opgelost zonder al teveel problemen.
elektronica-, computer-, auto-/ motoronderdelen, magazijn/ opslag dingen, machines je kan het zo gek ni bedenken of je koopt het online.
Nu de laatste tijd (lees 2 jaar), merk ik verandering. Als er dan al eens iets foutloopt wordt er steeds moeilijker gedaan om tot een oplossing te komen. of gewoonweg niet gereageerd op mails. Als er dan iets is waar ik niet tegen kan dan is het dat wel. als het nu gaat om een prul van een paar euro of iets van een paar honderd euro, als ge ergens voor betaald moet dat gewoon doen waarvoor het dient.

Nu laatst tablet gekocht, wa ne hoop gezeik da ik daar al mee gehad heb en dan had ik het ding niet eens binnen. Ik was bij de chinezen wees shoppen, kameraad had webshop aangeraden. paar keer gewinkeld en goede ervaring opgedaan. opzich ook een bekende en lees veelal positieve ervaringen. dusja wat kan er misgaan? Tablet besteld, shipping met koerrierdienst (dus gegarandeerd invoerrechten), betaald met paypall, 3 dagen later ligt pakket in Frankrijk bij vestiging van DPD. Krijg ik mailtje van hun om invoerrechten te vereffenen. oké geen probleem, wil ik betalen kan dit enkel met credit card. Dat heb ik niet, dus neem ik contact op via mail om te kijken of dit niet op een andere manier geregeld kan worden (paypall, overschrijving, weet ik veel...). na 3 dagen geen reactie, dan maar eens bellen naar de klantenservice, na 5-6 keer proberen te bellen geen succes. uiteindelijk half uur in de wachtrij te hangen, krijg ik iemand aan de lijn. Leg mijn geval uit, ja ik geef het door aan mijn supervisor en die neemt morgen telefonisch contact met u op. Ja ge gokt het al, geen telefoon gehad. nog een paar mails gestuurd (tot op heden nog niets van gehoord en zal ik nooit iets van horen), Dan begin ik zenuwachtig te worden. kameraad ingeschakeld om via social media (tja ik heb gene feestboek, doe ni mee aan die zever) contact te leggen. Wel reactie op gehad na paar dagen ma daar had ik ni veel aan. Dan begin ik nog zenuwachtiger te worden, uiteindelijk contact opgenomen met verkoper, voor als hun niks kunnen betekenen. 3 keer moet ik dan horen dat ik moet proberen om te betalen. Ja HALLO, ik heb geen credit card dus kan die betaling niet doen. Uiteindelijk toch aan hun verstand gekregen dat ik geen credit card heb. wij sturen u me 3 dagen (weekend) een betaalaanvraag op en handelen de douane voor u af. Ooh TOP denk ik dan. Krijg ik maandag een mailtje dat ze een voorstel doen om de douane kosten aan hun te betalen en dan zorgen hun voor de rest. We have another suggestion, you can offer us the tax price and then we will deal the clearance
Allee goed jongens, ik zit er al 3 dagen om te zagen en dan gaan hun opeens een voorstel doen. allee ma soit het zal wel, betalen die hap, da men pakje vrij komt. (zat ook met subtiele druk dat ik onder het mes moest (ziekenhuis) en een paar dagen niks kon regelen) betaling bevestigd door hun en we will contact SF express about that, pls wait for new update.
ge kunt het al raden, die update kwam er niet. 3 dagen erna (net ontslagen uit het ziekenhuis) ikke met peper in men gat verhaal halen bij hun. ja pakje ligt bij DPD en ik moet contact gaan opnemen om da te checken. Ja nee, pakje ligt daar idd, enkel invoerrechten moeten betaald worden. weer 3 dagen verder, ge hoort er niks van. Ondertussen ikke iemand zoeken die zo gek is om met zijn credit card mijn invoerrechten te betalen. Wie zoekt die vind en hop krijg bevestiging van DPD en proces gaat verder. Ge hoort niks van die chinezen, tot dan. Schieten ze ook wakker: Seems it has new update. please wait for package

Vriendelijk verteld dat ik iemand gevonden heb die een creditcard heeft en vraag om refund van de door mij betaalde invoerrechten aan hun. How da klopt ni volgens hun, want hun hebben die betaald. Ik heb nooit de bevestiging van hun gehad dat ze die effectief hebben betaald, kreeg alleen te horen dat ik moest checken of pakketje in Frankrijk lag. 3,4 keer gevraagd voor bewijs van betaling van de door hun betaalde invoerrechten. Vraag wordt keihard ontweken en komen met andere bullshit af.
Dus ben nu bezig paypall dispute te openen voor heel die zever aan te kaarten en men geld terug te krijgen.
Krijgt nog een vervolg....

Pakje is ondertussen letterlijk aan de voordeur gezet, met de leuke mededeling: "algemene toestemming tot leveren/ neerzetten" sinds wanneer is dat zo??? strak neemt iemand het mee en wat dan? ik heb niet getekend voor ontvangst...


Heel dit proces neemt zo veel tijd in beslag door brakke communicatie en gezever en ontwijkende antwoorden/ vragen.
enorm teleurgesteld in de brakke customer service van DPD en geekbuying.

Is dit de normale gang van zaken tegenwoordig? Ik zal wel iets gemist hebben, maar wordt daar allemaal niet gelukkig van...

 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Zaterdag 19 Augustus 2017 20:51:57]
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op zaterdag 19 Augustus 2017 22:58:53 QuoteWijzig

Hier wordt je echt droevig van.

Een van de laatste acties van Niels meegedaan (paar jaar geleden al), een Solderpaste Dispencer, na ontvangst even uitpakken en proberen.
Na de 3e poging een luide knal binnen in, en zichtbaar rook naar buiten. Hoewel ik nog steeds wacht op email van Niels...
Heb ik in de week erop toch maar geopend.
Ik kon de tekst nog lezen wat voor IC's defect waren gegaan, deze in NL kunnen bestellen met enkele transistors en 1 Fet.
Na schema optekenen kwam ik erachter dat er een ontwerp fout in zat, deelde dat nog mee aan SK mede organistator en ik werd toen bizonder agressief beantwoord.

Maar goed ik kon gelukkig de Dispencer herstellen.
Als ik ooit iets bestel uit China, alleen via eBay.
Dan maar iets duurder uit!

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op zondag 20 Augustus 2017 11:58:00 QuoteWijzig

Met de pakketdiensten heb ik ook regelmatig problemen. Tegenwoordig probeer ik te beperken tot UPS en DHL, daarbij zijn het minste problemen.

In China bestellen gaat 90% via aliexpress. Daar kan je direct op de site je geld terug claimen indien nodig. En de verkoper krijgt zijn geld pas als alles in orde is, bij de meeste verkopers zet dan aan tot toch wat meer moeite doen.

Pas wel eentje gehad die een slecht werkende rca naar vga omvormer had geleverd, de bemiddelaar bij aliexpress leek het probleem niet echt te snappen (te technisch denk ik), en daar mijn geld niet terug gekregen. Voor de rest altijd netjes geld terug bij problemen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op zondag 20 Augustus 2017 13:10:19 QuoteWijzig

ali hoor ik wel meer goeie dingen, ken er die er hunne kleine op zouden kopen als da ging...

ebay is ook geen haar beter als de rest en hun zogenaamde kopersbescherming is het ook niet.

ali heb ik mijn account geheractiveerd (blijkbaar had ik daar al een account )

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op zondag 20 Augustus 2017 13:36:04 QuoteWijzig

Pakketdienst, Hangt van regio tot regio af. Ik woon nu op het einde van de ronde, wat lastig is. Soms staan ze hier maar om 19h aan de deur (postNl)

Ali, Top site. Nu bankkaart koppelen en go... Ben al niveau A3 :-) Ook komt alles toe aangetekend per post en dit is om 8h15 bij mij.

Voordeel van ali is dat geld geblokkeerd is, en hoe hoger uw score, hoe gemakkelijk geld terug vorderen gaat!

Mijne kleine is er nog niet op gekocht, wel de tools ervoor, en voor mezelf ook al kleding (Jammer dat ze korte benen/armen hebben)
Bespaart me tijd, geld...


Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» Subwoofer JBL
» Show je mini projecten
» TDA7265 (Makita werfra...
» Voeding 24V 3A Stynus
» Audi
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.
» 9 volt baterij en LED's

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.12492 sec.