SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 12
12 gasten
0 leden:
Forum > Voedingen > Voeding maken
[1] 2 »
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op zondag 1 Maart 2009 13:31:32 QuoteWijzig

Ik wil een voeding gaan maken die moet regelbaar zijn van 1.5V tot 24V daar moet wel een analoge Amp meter ingebouwd worden die 30 Amp aan kan , ik wil dan ook een analoge meter inbouwen max 30 V , maar daarbij wil ik ook een timer plaatsen , de bedoeling is als ik een spanning geef van 5V of andere , en ik heb die spanning maar een paar seconden nodig dat de spanning ook afslaat , en op de pennen geen spanning meer staan , en als ik een reset doe dat ik terug een paar seconde spanning krijg
Wie weet daar een schema voor , of heeft er al iemand dit gedaan ?
Gr
Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op zondag 1 Maart 2009 13:49:25 QuoteWijzig

Ik zou voor de voeding zelf dan het schema van de labvoeding van elektuur uit 1982 nemen. Zie: http://www.turbokeu.com/myprojects/labvoeding/labvoeding.zip

Voor die timer: Hoe wil je die instellen? Digitaal of met een potmeter?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op zondag 1 Maart 2009 15:02:27 QuoteWijzig

Ik heb gaan zien naar dat schema van die lapvoeding , en dat schijnt wel het schema te zijn dat mij aanstaat , en wat betreft Timer die had ik gewild Digitaal maar dan instelbare in 6 tijden.
Gr

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op zondag 1 Maart 2009 16:33:52 QuoteWijzig

Ok, dan ontwerp ik morgen ofzo wat voor die timer.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op zondag 1 Maart 2009 18:18:44 QuoteWijzig

Bedankt op voorbaat en wat ik wilde zeggen ik ga dat in Eagle proberen te maken

Zatar
Lid
Berichten: 256
Gepost op maandag 2 Maart 2009 00:49:12 QuoteWijzig

24V x 30A = 720 Watt? Geen foutje gemaakt en 3A bedoeld?


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op maandag 2 Maart 2009 11:16:48 QuoteWijzig

Halo Zatar neen geen foutje gemaakt mijn analoge amp meter kan max 30Amp aan en ik wil die dan ook benutten , het moet 20Amp zeker aan kunnen +-500wat ik weet dan ook wel dat ik een flinke kachel zal hebben , en die heel goed moet afgekoeld worden , maar daar heb ik al aan gedacht
Gr

vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op maandag 2 Maart 2009 19:29:26 QuoteWijzig

Dat is inderdaad een hele knaap dan, zou je niet kunnen overwegen om naar een geschakelde voeding te kijken? 500W wegstoken is niet niks!

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op maandag 2 Maart 2009 22:36:53 QuoteWijzig

Ik heb wat ontworpen voor een timer:

Als je dat goed vind zo schrijf ik de code.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op donderdag 5 Maart 2009 07:59:31 QuoteWijzig

Stynus ik denk dat ik dit perfekt mede kan gebruiken
maar wat type van LCD is dat , is dat er een van Conrad?
Gr

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op donderdag 5 Maart 2009 10:14:13 QuoteWijzig

Een 16*2 lcd ofzo. Bijvoorbeeld bestelnummer 184594-89 Maar ik raad je niet aan dit bij contrad te bestellen. Daar betaal je veeeeeeeel te veel voor je componenten. Je kan beter bij dickbest ofzo bestellen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op donderdag 5 Maart 2009 19:39:38 QuoteWijzig

Bij Farnell is het ook goede koop , en daar ben ik al gekend.
Gr

Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op maandag 9 Maart 2009 11:55:54 QuoteWijzig

Stynus met wat programmer wordt het geprogrameerd
en moet er geen cristal geplaatst worden tussen pin
15 en 16 en als dat zo is is dat er dan ene van 20Mhz
zo niet dan geen cristal?
Gr

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op maandag 9 Maart 2009 17:59:33 QuoteWijzig

Hoi,

Je kan een heel simpele pic programmer gebruiken hier. Bv: http://www.circuitsonline.net/circuits/view/111 (Er was nog een simpeler schema maar dat vind ik niet direct.)

Ik gebruik hier het intern kristal.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op dinsdag 10 Maart 2009 16:48:09 QuoteWijzig

Stynus kan ik ook een pic 16F84A 18Pin voor dat schema gebruiken want die heb ik nog liggen , en kunt gij daar ook de code voor schrijven?

Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op dinsdag 10 Maart 2009 17:03:28 QuoteWijzig

Volgens dit schema wil ik mijn labvoeding maken
nog bij te plaatsen nadien schakeling timer
http://www.uploadarchief.net/files/download/labvoeding%20met%20meters.jpg /> Gr

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op dinsdag 10 Maart 2009 17:13:12 QuoteWijzig

Dat is hetzelfde schema als ik je eerst gaf.

De code voor de timer zal voor dit weekend worden.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op dinsdag 10 Maart 2009 17:31:39 QuoteWijzig

Stynus bedankt , die aansluitingen voor die pic 84 is dat het zelfde als pic 628
en de relais wordt die ingeschakeld via de pic , en op hoeveel tijd kan men die in en uit schakelen , als ik teveel vragen stel dan mag U dat gerust mede delen

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op dinsdag 10 Maart 2009 18:44:54 QuoteWijzig

bedoel je met een 84 de 16f84 ? Die heeft wel een extern kristal nodig. Maar waarom zou je nog zo een antiek gebruiken?

De pic schakelt het relais (Zie het schema hierboven).

Die tijden hangen af van hoe ik het programeer. Ik dacht per 5 sec omhoog of omlaag ofzo. Of wil je bepaalde tijden waartussen je kan kiezen?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op donderdag 12 Maart 2009 17:38:42 QuoteWijzig

Ok Stynus dat heb ik ook gezien dat de pic het relais schakeld maar ik wide zeker zijn , en wat de 16f84 betreft die heb ik nog liggen daarom , en als het mogelijk is had ik graag dat het ingesteld wordt op 3 standen 3,6,9, sec , kan men dat in de progamatie nadien terug veranderen?
Gr

Pyro-Brad
Lid
Berichten: 251
Gepost op donderdag 12 Maart 2009 17:57:17 QuoteWijzig

als het goed is wel


nu nog het nubke van schematheek :p
[1] 2 »

Active Topics

» Compressor Afstandsbed...
» Inrichting laadruimte ...
» Subwoofer JBL
» Show je mini projecten
» TDA7265 (Makita werfra...
» Voeding 24V 3A Stynus
» Audi
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.062 sec.