SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 11
11 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Solidstate hulp nodig.
pascalbianca
Lid
Berichten: 1390
Gepost op zaterdag 28 April 2018 11:04:04 QuoteWijzig

Ik heb mijn K8200 Velleman 3d printer omgebouwd zodat het printbed een eigen voeding heeft waardoor de tempratuur makkelijker te halen is.

Ipv 1 voeding van 15.5V heb ik er nu op zitten.
Nu wil ik dus via het moederbordje de solid state relai schakelen zodat de andere voeding verbinding met het printbed en opwarmt.

Eerst had ik dit apart via een schakel temperatuur meter lopen maar wil het wat compacter weer hebben.

Nu wil ik dit schema aanhouden.:


Nu heb ik deze kunnen bemachtigingen met de gedachte dat dit werkte.

https://nl.rs-online.com/web/p/products/4990503?gclid=EAIaIQobChMI2aDhtMrc2gIV8BbTCh3qKArVEAAYASAAEgJogPD_BwE&cm_mmc=NL-PPC-DS3A-_-google-_-3_NL_NL_M_IP_and_E_Exact-_-celduc%7Csolid_state_relays-_-so967460&matchtype=e&gclsrc=aw.ds

Nu is dit over capaciteit maar goed.
Na alles aangesloten te hebben en ik zet het printbed op warmen zie ik het ledje aanspringen van de relai en aan de schakel kant meet ik netjes 15.5 volt.
Maar als ik de temperatuur terug zet , gaat het lampje netjes uit maar meet nog altijd 15.5V aan de andere kant.

Is die relai te zwaar of wat zie ik over het hoofd, heb even jullie hulp nodig.
Ook die 12K weerstand tussen moederbordje en relai snap ik niet goed want die relai kan die 15.5V toch makkelijk aan om te schakelen.


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 28 April 2018 11:09:58]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2741
Gepost op zaterdag 28 April 2018 11:19:19 QuoteWijzig

Dit solidstate relais is niet geschikt om DC te schakelen. De uitgang werkt met een triac, die schakelt pas terug uit als de stroom wegvalt, bij AC is dit de nuldoorgang, maar op DC heb je die niet. De LED in de stuurzijde gaat dus uit, maar het relais gedeelte blijft geleiden.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zaterdag 28 April 2018 11:20:06]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Flupke
Lid
Berichten: 269
Gepost op zaterdag 28 April 2018 11:28:18 QuoteWijzig

MOSFET nemen met een lage weerstand.

Denk wel dat die verwarming AC spanning ook kan eten. Ik heb in ieder geval een 220,600W verwarmingselement gekocht voor mijn printer... Beetje overkill maar zal snel warm zijn.

Stynus
Admin
Berichten: 2741
Gepost op zaterdag 28 April 2018 11:38:14 QuoteWijzig

Met te veel vermogen moet je ook oppassen. Kan zijn dat de regellus in de controller te traag is en je het niet stabiel krijgt.

Een mosfet is idd een beter idee. Ik heb er deze tussen zitten: Link


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1390
Gepost op zaterdag 28 April 2018 11:50:16 QuoteWijzig

Thx mannen heb die wat Stynus aangaf besteld.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Flupke
Lid
Berichten: 269
Gepost op zondag 29 April 2018 09:32:54 QuoteWijzig

600watt voor 300x300mm, moet lukken, anders een dimmer tussen flansen.

Pascalbianca, tot hoeveel graden stookt jij de tafel heet? Mijne blijft hangen op 93° bij kamer temp van 30°C


Active Topics

» Audi
» Voeding 24V 3A Stynus
» UTP Voltage en amperage.
» HP Pavillion 15-P290nb
» Hoe foto posten
» Solidstate hulp nodig.
» Desoldeerstation
» De tuin.
» Subaru Outback 2016
» Dummy-load

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2018 SchemaTheek
Laadtijd: 0.07165 sec.