SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 16
16 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Schakelaar met 1 knop, maar hoe het beste te doen?
[1] 2 3 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op dinsdag 26 November 2019 12:03:52 QuoteWijzig

Ik heb in mijn hoofd een idee , maar weet even niet hoe ik het zou moeten doen, daarom graag jullie hulp.

Ik wil een printje hebben, waar ik 1 knop op heb zitten.
Als ik deze knop 1 maal indruk (niet vasthoudend), moet hij x sec 1 uitgang aansturen en daarna de andere uitgang x seconden aansturen en dan uiteraard stop.

Indien mogelijk de x seconden regelbaar.

Liefst op eventueel 24 volt max. ingang en uitgang.

Hoe zou ik dit het beste kunnen doen? of heeft iemand zo een soort gelijk printje?

Zou hier graag jullie hulp bij willen gebruiken.

Alvast super bedankt.

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2835
Gepost op vrijdag 29 November 2019 23:16:35 QuoteWijzig

Het makkelijkste is denk ik met een microcontroller. Je zal dan de 24V moeten omvormen naar 5V. Voor de uitgang kan je een transistor of relay gebruiken om daar weer 24V te hebben.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op zondag 1 December 2019 15:30:59 QuoteWijzig

Sorry voor de late reactie.
Heb zolang niet meer ermee gewerkt en ook nog eens een nieuwe laptop , dat ik weer alles even moest zoeken van software en het werkend weer te krijgen.

Wat zou jij nemen? een transistor of een relay om 24 volt te schakelen?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2835
Gepost op zondag 1 December 2019 21:07:09 QuoteWijzig

Dat ligt aan de belasting. Wat moet er geschakeld worden?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op maandag 2 December 2019 09:01:43 QuoteWijzig

4.5W


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2835
Gepost op maandag 2 December 2019 19:38:08 QuoteWijzig

0,1875A. Daar zou ik een transistor of een mosfet voor nemen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op dinsdag 3 December 2019 12:56:07 QuoteWijzig

Welke transistor raad jij aan dan?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2835
Gepost op dinsdag 3 December 2019 22:15:57 QuoteWijzig

Normaal zou ik dan de BC81740 nemen, maar ik zie dat deze nu obselete is geworden. Maar meestal neem ik een mosfet type TSM2314CX.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op zondag 15 December 2019 17:06:30 QuoteWijzig

Ik ga ,aangezien we op het werk relays hebben liggen , deze gebruiken.
Heb je een schema Stynus hoe je een standaard relay aansluit op een pic?
Heb hem namelijk gewoon op een a-port gezet maar hoor hem niet, denk dat ik hem verkeerd aangesloten heb namelijk.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 15 December 2019 17:09:15]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2835
Gepost op zondag 15 December 2019 22:14:15 QuoteWijzig

Je PIC uitgang kan niet genoeg power leveren. Daar moet een transistor tussen.
Je kan volgend schema gebruiken (rechts boven):


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op maandag 16 December 2019 18:54:08 QuoteWijzig

Als ik schema links probeer werkt het, maar probeer ik schema rechts dan krijg ik het niet aan de praat.
Heb deze relai.: js1-5v-f
Snap hem niet hoe ik deze aan de praat krijg.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 16 December 2019 18:54:22]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2835
Gepost op maandag 16 December 2019 19:56:07 QuoteWijzig

Blijft je voeding 5V als je wil schakelen?
Staat de diode juist om? (met de streep naar de +)
Heb je wat foto's van hoe alles is aangesloten?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op maandag 16 December 2019 21:28:16 QuoteWijzig

Ik heb al verschillende manier geprobeerd die relay aan te sluiten maar snap het niet helemaal.
je hebt aan een kant 2 pinnen en de andere kant 3 , geen idee hoe en wat er aangesloten moet worden en waar.
Neem aan dat van die kant met 2 pinnen, eentje op de BC moet en eentje op de min?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 16 December 2019 21:29:31]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2835
Gepost op maandag 16 December 2019 21:41:58 QuoteWijzig

Nee, deze relais zijn nogal verwarrend. Je hebt de kant met 3 contacten nodig. De 2 contacten die het verste uit elkaar staan aan die kant zijn van de spoel. Het middelste is het common relais contact.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op dinsdag 17 December 2019 06:14:08 QuoteWijzig

Ow oke.
Getest en werkend , pffff, kon ik lang zoeken
moet ik wel nog gebruik maken van die diode?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 17 December 2019 06:20:59]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2835
Gepost op dinsdag 17 December 2019 18:24:26 QuoteWijzig

Ja, die is nog nodig.

Als je het relais uitschakelt dan wil de spoel dat er stroom blijft lopen. Hierdoor gaat deze een spanning genereren uit de energie die nog in de spoel zit. Deze is omgekeerd aan de spanning die je er origineel opgezet hebt. Deze spanning maakt je transistor kapot, daarom is de diode toegevoegd om deze energie weg te werken door de spanning te begrenzen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op dinsdag 17 December 2019 19:08:19 QuoteWijzig

oke en op die moet aan de kant met die 3 punten? dus de 2 buitenste?

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 17 December 2019 19:10:43]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2835
Gepost op dinsdag 17 December 2019 21:44:16 QuoteWijzig

Klopt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op woensdag 18 December 2019 07:17:35 QuoteWijzig

thx stynus.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op dinsdag 31 December 2019 21:02:52 QuoteWijzig


Quote
Stynus schreef:
Je PIC uitgang kan niet genoeg power leveren. Daar moet een transistor tussen.
Je kan volgend schema gebruiken (rechts boven):



Kan het zijn als je die diode verkeerd om zet dat je kortsluiting krijgt?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op dinsdag 31 December 2019 21:39:01 QuoteWijzig

Ja dat klopt. Kan ook zijn dat dan je diode en transistor stuk zijn.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
[1] 2 3 »

Active Topics

» Nieuwe werktafel
» digitale klok
» Subaru Outback 2016
» UTP tester
» Nachtverlichting bevei...
» TDA7265 (Makita werfra...
» Accu van eBike vernieuwen
» Audi
» De tuin.
» 12V 25A Voeding

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2020 SchemaTheek
Laadtijd: 0.08073 sec.