SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 6
6 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Schakelaar met 1 knop, maar hoe het beste te doen?
« 1 [2] 3 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op woensdag 1 Januari 2020 15:07:15 QuoteWijzig

Thx , inderdaad heb de diode eruit gehaald en hij word niet meer warm.
Echter het vreemde, kan zijn dat ze verkeerd om staan maar bevestig het even als dat klopt.
De relais op de testboard werken normaal, dus als er stroom op staat meet ik 0v, druk op de knop meet ik 13.5v , echter op mijn print meet ik in rust stand 13.5v en na drukken meet ik 0v, heb ik die BC verkeerd om staan staan?

edit.:
Heb mijn print nagekeken en alles staat gewoon goed, maar toch is de werking omgekeerd, snap hem niet.

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Woensdag 1 Januari 2020 18:46:08]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2834
Gepost op woensdag 1 Januari 2020 22:55:30 QuoteWijzig

Heb je ook hetzelfde type transistor gebruikt? 1 cijfertje verschil kan al een transistor met omgekeerde werking opleveren (pnp in plaats van npn).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op donderdag 2 Januari 2020 08:20:55 QuoteWijzig

zie dat ik 548b op het breadboard gebruikt heb en op de print 548c, maar lijkt mij geen probleem toch? zijn beide npn.
Ik heb wel geen 4.7K op die 548 zitten , maar 5,7K, zou dat een probleem kunnen zijn?

Hier de print , denk voor jullie wel makkelijk te zien.

Het is nu ook raar, als ik in de code alleen de leds aan stuur lopen ze goed met de pause erin, maar zet ik het aansturen van de relais in de code erbij klopt geen snars meer van de pauses.

Ik zal ook een filmpje ff maken zodat jullie kunnen zien wat er mis gaat.

Hier filmpje met 1 relai in de code aangesproken.:
https://vimeo.com/user107106152/review/382426729/50b97d6ea7

Hier filmpje wat gebeurd als ik beide relais in de code ga aanspreken, je ziet bij aanspreken van de 2de klopt de pause niet meer , terwijl beide evenveel pause hebben.
https://vimeo.com/user107106152/review/382427281/071eda5b18

Als ik beide relais apart test zoals in het eerste filmpje is niks aan de hand, de problemen beginnen als ik beide relais wil gebruiken.

Mag ik soms die relais niet van dezelfde voeding gebruiken.
Wat ik ermee bedoel is, ik wil iets aansturen van 12 via relai, stuur ik de print met dezelfde voeding en gebruik deze ook op de relai om extern van voeding te voorzien.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Donderdag 2 Januari 2020 17:03:15]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2834
Gepost op vrijdag 3 Januari 2020 00:42:32 QuoteWijzig

Heb je ook een foto / tekening van hoe die transistor op die print zit?
Je printlayout is niet optimaal, je had beter waar de 5V binnenkomt een elco gezet, hiervan naar de microcontroller vertrokken, en een apart baantje naar de 5V van de relais. Dan heeft je microcontroller minder last van het schakelen van het relais.
Zoiets dus:

Blauw is een elco die erbij is gekomen, de ceramische cap is verplaatst. Op de + aansluiting van de elco krijg je een sterpunt.

De filmpjes url's werken niet bij mij. Ik vermoed dat dit prive links zijn aangezien er review in de url zit.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Vrijdag 3 Januari 2020 00:48:08]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op vrijdag 3 Januari 2020 04:34:53 QuoteWijzig

Hopelijk werken ze nu wel.
Test met 1 ventiel.: https://youtu.be/Tliru83syN0
Test met 2 ventielen.: https://youtu.be/aD_uU8mWcY4

Ik heb het printje in de software aangepast voor dat ik hem opnieuw ga etsen en hopelijk zoals jij aangegeven hebt.:


Tevens een foto van de huidige gemaakte print zoals je vroeg.:


Update
Stynus, ik heb de oude print even zo aangepast op jouw adviezen.
Nu werkt het wel met 2 ventielen en zonder gek gedoe.

In de werking van de relais is nog geen verschil , staan eerst bediend ipv onbediend.

Wat nu wel is , maar dat had ik in het begin ook al, is als ik beide relais bedien word die L78S05CV steeds warmer, naar mijn mening mag dat toch niet gebeuren?

Ook de pause die ik in mijn code handhaaf klopt geen snars van. bv.: pausems 60000 zou 1 min. moeten zijn maar in werkelijkheid gaat hij veel sneller.

Nog een opmerking/vraag.:
je vermeld eerder bij.:

Quote
Heb je ook hetzelfde type transistor gebruikt? 1 cijfertje verschil kan al een transistor met omgekeerde werking opleveren (pnp in plaats van npn).


Moet ik nu een PNP gebruiken of een NPN?
Nu gebruik ik een NPN maar je zegt dat als je een verkeerd cijfertje gebruikt dat je een omgekeerde werking krijgt, zou het dan niet een PNP moeten worden want de 548C is een NPN versie en de relais staan standaard aangestuurd wat dus zou moeten.

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 3 Januari 2020 19:46:01]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2834
Gepost op vrijdag 3 Januari 2020 23:26:52 QuoteWijzig

Goed om te horen dat het nu wel werkt

Dat die spanningsregelaar warmer wordt als de relais aanstaan klopt.
Ik vermoed dat de input 12V is?
Stel je verbruikt 10mA zonder relais aan.
P = (12V - 5V) * 0.01A = 0,07W Dit valt nog mee en hier zal de spanningsregelaar niet te warm van worden.
Nu ga je de relais aanzetten. Deze hebben een spoelweerstand van rond de 70 Ohm. De stroom stijgt daardoor naar 71mA per relais.
P = (12V - 5V) * 0.081A = 0,567W Dit is al wat meer.
Stel beide relais zijn aan:
P = (12V - 5V) * 0.152A = 1,064W, dit doe je niet meer zonder koelplaat.
Hierom gebruik ik meestal 12V relais, en zet ik enkel de pic op de 5V.

Dat van die pausems 60000, is dat getal niet te groot voor die parameter? Ik weet niet welke taal dit is?
Meestal moet je ook ergens meegeven op welke frequentie de microcontroller draait, anders weet de compiler niet hoe lang de code in de wachtlus moet blijven.

Je moet hier een NPN gebruiken. Als de werking omgedraaid is met een NPN is er iets vreemd aan de hand.
Haal anders de microcontroller is uit het voetje en steek er een draad in op de relais stuurpin. Als je 0V op de draad zet zou het relais uit moeten zijn, bij 5V aan. Als dit werkt is er misschien in de code nog ergens iets kleins fout.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op zaterdag 4 Januari 2020 08:44:45 QuoteWijzig


Quote
Hierom gebruik ik meestal 12V relais, en zet ik enkel de pic op de 5V.


Stel ik zou dat doen, stuur je die dan wel weer op dezelfde manier aan dan? heb namelijk nooit met hoger dan 5v relais gewerkt.


Quote
Ik vermoed dat de input 12V is?


Nu test ik met 13.5V , maar moet op 24 Volt gaan werken.


Quote
Dat van die pausems 60000, is dat getal niet te groot voor die parameter? Ik weet niet welke taal dit is?

Dit is gewoon proton ide waar jij ook mee schrijft.
Bij de 16F628A heb ik allen dit in de code gezet, zonder kristal.

Code
Device 16F628A                ;Gebruik een 16F628A type, (64MHz) 2048 words Max. en 224 Max. variabelen mogelijk.

Config INTRC_OSC_NOCLKOUT, WDT_OFF, PWRTE_ON, LVP_OFF, MCLRE_OFF
      
All_Digital TRUE                   ;Alle ingangen digitaal
Set_OSCCAL                    ;Stel interne oscillator in op fabrieksgekalibreerde waarde

Symbol AAN       = 0               ;Schakelaar aan = laag (0)
Symbol UIT       = 1               ;Schakelaar uit = hoog (1)

Symbol LED1      = PORTA.6         ;Poort A.6 heeft nu de naam LED1
Symbol LED2      = PORTA.7         ;Poort A.7 heeft nu de naam LED2
Symbol ProcesLed = PORTA.2         ;Poort A.2 heeft nu de naam ProcesLed
Symbol S1        = PORTB.2         ;Poort B.2 heeft nu de naam S1
Symbol Ventiel1  = PORTA.0         ;Poort A.0 heeft nu de naam Ventiel1
Symbol Ventiel2  = PORTA.1         ;Poort A.1 heeft nu de naam Ventiel2


;        76543210
;PORTA = %00000000                  ;PORTA uitgangen bij opstart een laag niveau
;TRISA = %00111000                  ;PORTA.0 en PORTA.1 is een uitgang voor de relai's, PORTA.2-PORTA.6-PORTA.7 uitgang voor led's
;TRISB = %11111111                  ;PORTB allen ingangen

Declare PORTB_Pullups On           ;On-chip pull-up weerstanden actief 
Clear                              ;Wis alle RAM geheugen



Wat mij nu wel opvalt, echter heb ik niet eerder op gelet (mijn fout) is, als ik stroom op de print zet hoor ik de relais niet schakelen, dus lijkt erop dat ze in rust contact maken en bij bedienen geen contact maken.
Als ik de tekening bekijk.:

Zou ik waar de pijl staat niet moeten omdraaien in mijn tekening de aansluiting lijkt hoe ik heb hem in ruststand gesloten word waardoor hij gelijk stroom krijgt

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 4 Januari 2020 12:46:26]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2834
Gepost op zaterdag 4 Januari 2020 22:01:26 QuoteWijzig


Quote
Stel ik zou dat doen, stuur je die dan wel weer op dezelfde manier aan dan? heb namelijk nooit met hoger dan 5v relais gewerkt.


Ja, zelfde manier. In mijn schema wordt er ook 12V gebruikt.


Quote
Nu test ik met 13.5V , maar moet op 24 Volt gaan werken.


Bij 24V wordt het nog erger. Je moet dan 2,888W gaan wegstoken. Neem snel 24V relais.


Quote
Dit is gewoon proton ide waar jij ook mee schrijft.


Maar die kent pausems niet.


Quote
Bij de 16F628A heb ik allen dit in de code gezet, zonder kristal.


Ik mis in je code de regel waar je zegt op welke frequentie de oscillator draait.
Xtal = 4

De regel Set_OSCCAL heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt, heb zonder dit nog nooit timing problemen gehad.


Quote
Wat mij nu wel opvalt, echter heb ik niet eerder op gelet (mijn fout) is, als ik stroom op de print zet hoor ik de relais niet schakelen, dus lijkt erop dat ze in rust contact maken en bij bedienen geen contact maken.
Als ik de tekening bekijk.:


Bij de tekening staat een instinker: "Bottom view". je moet dus spiegelen voor top view. Je hebt op de print dan idd het normaal gesloten contact gebruikt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op zondag 5 Januari 2020 05:07:53 QuoteWijzig

Thx Stynus.

2 vragen nog, waar bestel jij je onderdelen nu en leveren die snel?
Ik mis Dickbest behoorlijk op gebied van bestellen en snel leveren, is er nog wel een website die hieraan kan tippen?

Die elco wat ik bij de 7805 heb moeten plaatsen, welke waarde is het beste wat kan gebruiken?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 5 Januari 2020 05:27:19]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2834
Gepost op zondag 5 Januari 2020 12:15:48 QuoteWijzig

Bij een printje met relatief lage stromen neem ik meestal 220µF.
Als je op 12/24V relais gaat overschakelen, zet dan die elco wel op de 12/24V en weer een sterverbinding daarop, 1 naar de ingang, 1 naar de relais en 1 naar de 7805.

Onderdelen bestel ik veel bij Farnell en Reichelt. Bij Farnell kan je als particulier niet / moeilijk bestellen, maar als je kan eventueel wel bij mij meebestellen dat ik het dan naar je opstuur (prijzen op hun site zijn wel excl btw).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op zondag 5 Januari 2020 13:11:14 QuoteWijzig

Nou het bestellen is geen probleem want dan laat ik het via het werk lopen.

Oke heb die elco geplaatst erbij op het schema, thx.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op donderdag 9 Januari 2020 06:45:44 QuoteWijzig

Kom ik toch nog even met een vraag Stynus.



Je zegt, inderdaad terecht , snel overstappen dan naar 24V relais.
Is mijn aansluiting en aansturing met die BC dan nog wel correct met 5V op het linker stukje van de relai?
Eerst stuurde ik via 5v nu word het 24V moet ik die 5v baan dan niet wegnemen en koppelen met die van 24v?

Of kan het zijn omdat ik met 13.5v test dat daardoor hij niet schakeld omdat hij 24v nodig heeft?

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Donderdag 9 Januari 2020 21:02:13]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2834
Gepost op donderdag 9 Januari 2020 21:47:24 QuoteWijzig

De transistor blijft hetzelfde. Alleen gaat dat baantje van de diode en het relais dan niet meer naar de +5V maar naar de +24V.

Een 24V relais gaat niet schakelen bij 13,5V.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op vrijdag 10 Januari 2020 05:11:26 QuoteWijzig

Dus dit bedoel je?



ps. die kristal indicatie zorgt nu inderdaad dat de seconde goed lopen, thx
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 10 Januari 2020 06:01:29]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2834
Gepost op vrijdag 10 Januari 2020 19:07:06 QuoteWijzig

Ja klopt.
Edit: ik zie dat je diode's over het relais niet kloppen. Die moeten echt over de relais spoel staan. Anders gaat je transistor er alsnog aan.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Vrijdag 10 Januari 2020 19:07:57]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op zaterdag 11 Januari 2020 06:30:38 QuoteWijzig


Quote
Stynus schreef:

Edit: ik zie dat je diode's over het relais niet kloppen. Die moeten echt over de relais spoel staan. Anders gaat je transistor er alsnog aan.



Dat snap ik niet geheel, waar moet ik die dan zetten als je zegt over de relai spoel moeten ze staan?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2834
Gepost op zaterdag 11 Januari 2020 21:52:16 QuoteWijzig

Zoals in het schema:



Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op zaterdag 11 Januari 2020 23:30:34 QuoteWijzig

Thx Stynus.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op zondag 12 Januari 2020 17:16:22 QuoteWijzig

Kom toch terug weer met vragen.
Nieuwe print gemaakt, iets anders ingedeelt , maar wel met dezelfde poorten , maar print doet weer gek.
waar kan dat aan liggen?
voeding 24v uit netjes 5v.
Programmeer dat 1 ledje eerst aan moet en naar 2 sec uit, doet hij niet ander ledje gaat aan en blijft aan.
Relais liggen te rammelen als een gek vanuit de pic.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 12 Januari 2020 17:21:52]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2834
Gepost op zondag 12 Januari 2020 18:22:10 QuoteWijzig

Kan je de huidige layout posten?
Dat gedrag is meestal dat de microcontroller te hard gestoord wordt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
« 1 [2] 3 »

Active Topics

» digitale klok
» Nieuwe werktafel
» Subaru Outback 2016
» UTP tester
» Nachtverlichting bevei...
» TDA7265 (Makita werfra...
» Accu van eBike vernieuwen
» Audi
» De tuin.
» 12V 25A Voeding

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2020 SchemaTheek
Laadtijd: 0.111 sec.