SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 10
10 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Virtual Chemist probleem
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op vrijdag 3 Juni 2022 08:17:57 QuoteWijzig

Beste mensen,

Hier ben ik weer naar lange tijd geen projecten of problemen te hebben gehad, maar nu heb ik eentje die mij het maagzweer geeft helaas en dit probleem wil ik eigenlijk hier met jullie over sparren.

Wij hebben op het werk een Virtual Chemist staan waarvan het bedrijf helaas failliet is gegaan en wij dus geen ondersteuning meer op hebben.
Je kunt het natuurlijk aanvoelen, bedrijf failliet en de problemen beginnen.

Korte uitleg wat een Virtual Chemist is.
Wij doen plastic recyclen (wat thuis word gedaan in die plastic zakken) tot een herbruikbare korrel om opnieuw plastic dingen te maken.
De virtual Chemist is een machine waar wij stukjes plastic in schudden en de machine kijkt doormiddel van een camera wat voor een materialen erin voorkomen.

De camera word bij iedere opstart van de machine gekalibreerd door een witte plaat die als reverentie dient en word eerst naar een begin punt gebracht die een sensor bediend (home locatie).
Deze plaat word bewogen door het zelfde mechanisme als een 3D printer.
Met andere woorden zet ik dat gedeelte recht op , dan is het precies als een 3D printer.

Echter zoals in het filmpje te zien is en te horen , loopt deze niet lekker.
Hij bediend de Home schakelaar gaat naar links, loopt niet lekker soepel en je hoort hem brommen als hij links is omdat hij meent zijn positie niet bediend te hebben.
Echter net als een 3D printer heeft hij aan die kant geen sensor zitten.
Nadat hij links dan eindelijk uitgebromd is, gaat hij weer naar rechts, maar of hij blijft in het midden staan, denkend dat hij terug bij 0 is of gaat in het midden een dansje maken van links naar rechts.

Eerste instantie meende ik omdat 1 poelie een inbusje kwijt was en 1 zat los ,dat dit het probleem was, maar helaas dus niet.
Dit is een puzzel waar ik al een week mee bezig ben en ik kan het probleem niet de baas worden.

Transport rods zijn naar mijn mening super in orde , heb ze nog eens voor de zekerheid gesmeerd gehad, zonder effect.

Jullie ideëen c.q. meningen en gedachte erover.
Is het filmpje niet duidelijk genoeg, kan ik proberen een beter te maken.

Niet geschoten is altijd mis, voor voor dit ding van 51000 euro


https://youtube.com/shorts/GRUxYEr0ox0

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op vrijdag 3 Juni 2022 22:31:20 QuoteWijzig

Wat voor motoren zitten erop?

Is de voeding nog stabiel?

Loopt alles mechanisch nog soepel (kan je meestal testen als de spanning er af is door met de hand te bewegen).

Heb je foto's van de "ingewanden"?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zaterdag 4 Juni 2022 01:52:11 QuoteWijzig


Quote
Stynus schreef:
Wat voor motoren zitten erop?


Het zijn gewone Nema17 motoren.


Quote
Stynus schreef:

Is de voeding nog stabiel?



Das een goede vraag, hoe kan ik dit controleren? De rest wat meedraait draait normaal, lijkt mij dan geen probleem te hebben.


Quote
Stynus schreef:

Loopt alles mechanisch nog soepel (kan je meestal testen als de spanning er af is door met de hand te bewegen).


Ik voel geen weerstand, loopt naar mijn gevoel lekker.


Quote
Stynus schreef:

Heb je foto's van de "ingewanden"?


Waar wil je foto's van zien dan? je zegt ingewanden, maar is subliem uitgesproken


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op zaterdag 4 Juni 2022 23:37:31 QuoteWijzig

Voeding kan je met een scope controleren, of er niet te veel rimpel op zit.

foto's van de printplaten die erin zitten. Misschien dat daar iets opvalt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zondag 5 Juni 2022 15:56:29 QuoteWijzig

Ik zal kijken wat ik allemaal aan foto's kan nemen


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zaterdag 11 Juni 2022 08:20:56 QuoteWijzig

Of je veel zal zien eraan betwijfel ik maar hier heb ik ze.:



EDIT.: foto's worden op je forum niet getoont.
Doe ze uploaden, krijg de melding geupload met de link en vervolgens staan ze niet erbij ?

Wat ik nog heb gecontroleerd.
Alle 2 de Nema17 motortjes doorgemeten, coils zijn van beide in orde.
Draden in orde.
Dus ik kom terug leidend dat iets met het moederbordje moet zijn.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 11 Juni 2022 08:24:42]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op dinsdag 14 Juni 2022 19:23:05 QuoteWijzig

Welke extensie hebben de foto's die niet willen uploaden? Kan je er mij 1 doormailen zodat ik kan kijken of ik dat kan fixen.

Het zou idd de sturing kunnen zijn. Maar als de voedingsspanning niet meer ok is dan zou het ook kunnen dat je niet genoeg stroom door de motoren krijgt waardoor deze gaat stallen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op vrijdag 24 Juni 2022 08:07:30 QuoteWijzig

Gewoon JPG, maar de hele test machine heb ik weer zoals nieuw gekregen.
Ik heb het moederbordje naar UNIS Group gestuurd en zij kamen met conclusies die mijn vermoeden dus lieten kloppen.
Zij hebben alles in orde gemaakt en werkt weer super, zelfs dingen die bij aanschaf het niet deden, doen het nu wel weer


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» De tuin.
» De gevolgen van een kl...
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.30716 sec.