SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 1
1 gasten
0 leden:
Forum > Show Your Projects > wisp splitter
[1] 2 3 4 5 6 »
reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op zondag 29 Maart 2009 22:39:25 QuoteWijzig

Omdat ik voor mijn galva wisp iets gemaakt had om 2 verschillende pic's aan te sluiten en dannymyron dit handig vond, deze splitter gemaakt voor een gewone wisp (kan ook met een andere programmeur). De relais zijn vervangen door ic en men kan er 6 pic's op aansluiten. Hier de voorlopige foto's:





Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op maandag 30 Maart 2009 12:32:42 QuoteWijzig

En wat doet dit juist?


http://www.creativethree.be
Pyro-Brad
Lid
Berichten: 253
Gepost op maandag 30 Maart 2009 14:24:49 QuoteWijzig

Het ziet er weer goed uit

Ik begrijp uit je uitleg dat je verschillende pic's in een keer kan programmeren klopt dat ?


nu nog het nubke van schematheek :p
Stynus
Admin
Berichten: 2685
Gepost op maandag 30 Maart 2009 15:34:58 QuoteWijzig

Ik denk eerder kiezen tussen verschillende pics. Zodat je niet telkens je programmer moet omsteken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op maandag 30 Maart 2009 15:46:46 QuoteWijzig

schema???

ziet er zeer netjes uit

timo

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 30 Maart 2009 18:49:03 QuoteWijzig

Je kan maar 1 pic tegelijk programmeren. Je kan er wel 6 aansluiten zodat je niet telkens de kabels moet veranderen. De splitter kan ook voeding geven aan de schakeling. Is in te stellen met de schakelaars.
Schema volgt als alles af is en er geen fouten meer inzitten.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op maandag 30 Maart 2009 20:25:45 QuoteWijzig

zou het dan ook niet een optie zijn op de modules via deze kast met elkaar te laten communiceren? scheelt misschien ook weer

timo

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 30 Maart 2009 21:02:28 QuoteWijzig

Daar ga ik niet mee beginnen, daar is hij niet voor ontworpen. Zie net dat ik een grote fout gemaakt heb. Verkeerd pin nummering voor de rj45 connectors. Is dus print opnieuw maken. Heb 2 verschillende soorten en haal ze nogal dikwijls door elkaar.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op maandag 30 Maart 2009 21:05:50 QuoteWijzig

ik snap dat hij daar niet voor ontworpen is maar het is altijd een mogelijkheid. scheelt misschien ook weer. want dan kan je ze nog makkelijker progameren en met elkaar laten communiceren. want weet niet of het goed is wat ik nu zeg.

maar is het zo dat elke schakelaar eigenlijk het ic schakelt voor elke uitgang?
zou het dan ook niet mogelijk zijn om met 1 schakelaar alle ic's tegelijk aan te zetten of is dit niet mogelijk?

timo

p.s.

misschien is het al geweest maar hoe maak je die behuizing zo netjes ziet er zeer strak uit

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 30 Maart 2009 21:52:06 QuoteWijzig

De schakelaar schakelt de voeding. Voor de communicatie werk ik met RS 485 en die zijn al met mekaar verbonden.
Voor de behuizingen is mijn voorbeeld hier te vinden http://prosje.be/Projects/PulsTeller.html onder behuizingen


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op zondag 5 April 2009 22:46:06 QuoteWijzig

De print is terug opnieuw gemaakt en zit er al in. Nu nog de wisp aansluiten en koelplaten monteren. Dan nog alles testen en hopen dat alles werkt.



Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op maandag 6 April 2009 16:42:21 QuoteWijzig

dat ziet er zeer netjes uit. klopt het schema nu wel. zoja dan zou ik die graag willen zien

timo

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 6 April 2009 21:56:22 QuoteWijzig

Hij is af en getest. Schema komt als ik het wat opgekuist heb. Als schakel ic gebruik ik een 4066, 6 stuks voor iedere uitgang 1. Daar zitten 4 bidirectionele schakelaars in en dat is juist genoeg voor de progdraden van de wisp te schakelen. Een 4017 ic gebruik ik om 1 van de 6 ic te selecteren. Een drukknop in combinatie met een 4050 dient om de 4017 verdere te laten tellen. Boven iedere uitgang is een schakelaar om voeding te geven aan een te programmeren schakeling als deze voeding nodig heeft.
Schema zal alles wel verduidelijken. Nu foto's





Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 828
Gepost op maandag 6 April 2009 21:59:49 QuoteWijzig

Ik heb er maar ??n woord voor, Proper!

Stynus
Admin
Berichten: 2685
Gepost op maandag 6 April 2009 22:09:44 QuoteWijzig

Ziet er goed uit. En mooi opgelost met die koelblokjes!


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 6 April 2009 22:12:59 QuoteWijzig


Quote
Stynus schreef:
Ziet er goed uit. En mooi opgelost met die koelblokjes!


Ja, anders had ik problemen om alles te monteren. Nu had ik wat speling, zeg maar mm werk.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 6 April 2009 23:21:01 QuoteWijzig

Schema:




Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op donderdag 9 April 2009 22:57:23 QuoteWijzig

Een actie foto,staat nu bij mijn collega en ik ga voor mij een nieuwe maken.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 828
Gepost op vrijdag 17 April 2009 18:55:07 QuoteWijzig

Je hebt me met je project op idee?n gebracht, ik was al van plan om de pickkit te gaan maken. Maar nu ik dit hier gezien heb wil ik dit ook gaan namaken.
De 4017 is een mooie en eenvoudige oplossing alleen kan dat "klote" IC niet aftellen . Ik zou dus willen op en aftellen. Zodat ik van 2 naar 1 kan gaan als je bezig bent met 2 verschillende ?C'ers, anders moet je 6 keer op dat knopje duwen vooraleer je terug bij je eerste bent. Nu heb ik twee oplossing, ofwel met een microcontroller te werken of met de 4510 zelf een 10 (of 6) teller maken. Alleen heeft de 4510 een BCD uitgang.

En om het nog een beetje moeilijker te maken moet er ook nog ??n 7 segmentdisplay bij om te kunnen aflezen welke uitgang actief is voor te programmeren.

Is er niet gewoon een IC zoals de 4017 met de mogelijkheid om te kunnen op en af tellen? Of is de simpelste oplossing een microcontroller?

edit: heb je toevallig geen schema's met hogere resolutie want ik zou het graag tot in de details (aansluitingen ed.) willen bekijken maar bij het inzoomen wordt het me te wazig om nog iets te kunnen lezen.

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op vrijdag 17 April 2009 19:48:34 QuoteWijzig

Hou er rekening mee dat de 4066 met 15V gevoed moet worden en het schakelsignaal ook 15 V moet zijn. Anders werkt het niet. Voor het op en aftellen weet ik direct geen geschikte ic.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 828
Gepost op vrijdag 17 April 2009 20:00:04 QuoteWijzig

Ah ok?, bedankt. Ik ben op het moment bezig met een ruwe schets van hoe ik het wil gaan opbouwen en met welke componenten ed. Vandaar de vraag ook voor een 10 teller die kan op en aftellen. Tot nu toe heb ik zelf ook nog niets gevonden. Maar ik vrees dat ik er niet aan ga kunnen ontsnappen om een ?C te moeten gebruiken.

[1] 2 3 4 5 6 »

Active Topics

» Audi
» De tuin.
» Makita BMR102
» Programmeren van twee ...
» 16F628A vervangen door...
» software zekeringskast
» Klok thermostaat
» Show je mini projecten
» Subaru Outback 2016
» aansluiten ir reflecto...

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04596 sec.