SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 12
12 gasten
0 leden:
Forum > Show Your Projects > wisp splitter
« 1 [2] 3 4 5 6 »
19roland70
Lid
Berichten: 123
Gepost op zondag 19 April 2009 08:58:55 QuoteWijzig

@ reddevil die folie die jij gebruikt voor over het frontje te plakken ,is dat van die folie die ook word gebruikt voor decoratie van ramen (soort zandstraaleffect)
Ben nu ook bezig een frontje te maken , alleen kan ik nog niet aan een goede folie komen

reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op zondag 19 April 2009 14:41:12 QuoteWijzig

Is van die folie die ze over boeken plakken om ze te beschermen. Zoals in de bibliotheek. Vind je in de beter boekhandel.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op zondag 19 April 2009 18:04:58 QuoteWijzig

Geeft een mooie afwerking, ik heb het ook toegepast bij mijn minivoeding, wel zonder opdruk. Is redelijk stevig en transparant

Stynus
Admin
Berichten: 2708
Gepost op zondag 19 April 2009 18:40:38 QuoteWijzig

Zonder folie ziet het er ook al goed uit vind ik. Maar het probleem bij mijn behuizingen is altijd dat de randen bij openingen niet netjes zijn.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op zondag 19 April 2009 19:11:08 QuoteWijzig

Ik doe het zoals pros, het papier van een opening naar achter plooien. Als het niet te erg is zijn de randen rechter.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op donderdag 20 Augustus 2009 23:57:41 QuoteWijzig

Er is een nieuwe splitter op komst, de vorige is te klein aan het worden. Ditmaal van 1 naar 8 met een 7 segment aanduiding welk kanaal aktief is. Ook kan weer iedere uitgang van voeding voorzien worden. Een gemeenschappelijke reset evenals er 2 stopcontacten komen op het voorfront.
Hier al het schema:


 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Donderdag 20 Augustus 2009 23:59:27]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
michielvanendert
Golden Member
Berichten: 29
Gepost op vrijdag 21 Augustus 2009 15:00:03 QuoteWijzig


Quote
vdbeke schreef:
Je hebt me met je project op idee?n gebracht, ik was al van plan om de pickkit te gaan maken. Maar nu ik dit hier gezien heb wil ik dit ook gaan namaken.
De 4017 is een mooie en eenvoudige oplossing alleen kan dat "klote" IC niet aftellen . Ik zou dus willen op en aftellen. Zodat ik van 2 naar 1 kan gaan als je bezig bent met 2 verschillende ?C'ers, anders moet je 6 keer op dat knopje duwen vooraleer je terug bij je eerste bent. Nu heb ik twee oplossing, ofwel met een microcontroller te werken of met de 4510 zelf een 10 (of 6) teller maken. Alleen heeft de 4510 een BCD uitgang.

En om het nog een beetje moeilijker te maken moet er ook nog ??n 7 segmentdisplay bij om te kunnen aflezen welke uitgang actief is voor te programmeren.

Is er niet gewoon een IC zoals de 4017 met de mogelijkheid om te kunnen op en af tellen? Of is de simpelste oplossing een microcontroller?

edit: heb je toevallig geen schema's met hogere resolutie want ik zou het graag tot in de details (aansluitingen ed.) willen bekijken maar bij het inzoomen wordt het me te wazig om nog iets te kunnen lezen.


is dit mss iets wat je zoekt "DM74191"


Hidden astuteness
vdbeke
Lid
Berichten: 848
Gepost op vrijdag 21 Augustus 2009 17:19:25 QuoteWijzig

Ik denk dat ik ga werken met een microcontroller, maar ik ga eerst de pickkit maken en dan een splitter - versie die ik ga inbouwen in dezelfde behuizing als mijn minivoeding. Zodat ik de twee kan stapelen en gebruiken bij de PC.

reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op maandag 24 Augustus 2009 22:09:19 QuoteWijzig

IC vandaag binnen gekregen en even een klein stukje van de schakeling getest. Gelukkig werkt het zoals ik het wil.
Bij het opstarten geen enkele uitgang actief, dus 0 op het display. (Ergens links tussen de spaghetti)


Uitgang 4 is actief.

Hopelijk kan ik op het einde van de week de print maken.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op donderdag 27 Augustus 2009 21:46:52 QuoteWijzig

Even getest of ik een print kan etsen met 2 banen tussen een ic voet.Links op de foto zie je dat het gelukt is. In het weekend de print maar eens etsen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op zaterdag 29 Augustus 2009 21:25:41 QuoteWijzig

Dit is de eerste print, is dubbelzijdig en 17,5 op 10,5 cm. De andere foto van de achterkant kan ik even niet posten, upload archief zegt dat het bestand te groot is.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
dj jens
Admin
Berichten: 238
Gepost op zaterdag 29 Augustus 2009 21:27:01 QuoteWijzig

Ziet er goed uit.

Hoe groot is die foto dan wel niet?? ons archief kan tot redelijk grote fotos uploaden in tegenstelling tot anderen..


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op zaterdag 29 Augustus 2009 21:33:16 QuoteWijzig

Heb een nieuw foto toestel en ken de instellingen nog niet goed. 5,7 Mb en afmeting 3648x2736
Even langs een andere weg.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2708
Gepost op zaterdag 29 Augustus 2009 22:14:02 QuoteWijzig

Je kan via paint resizen. Ik zal morgen even kijken voor de bestandsgrootte limiet in het upload archief wat te vergroten. Naar 8MB ofzo.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op zaterdag 29 Augustus 2009 22:45:06 QuoteWijzig

Als dat mogelijk is, dat zou tof zijn.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2708
Gepost op zaterdag 29 Augustus 2009 23:34:22 QuoteWijzig

Normaal zou het nu moeten werken tot 8MB


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op zaterdag 29 Augustus 2009 23:54:58 QuoteWijzig

Het werkt


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op zondag 30 Augustus 2009 15:35:38 QuoteWijzig

De hoofdprint is af, nog wel niet getest daar moet ik eerst nog de andere printen maken.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op zondag 30 Augustus 2009 21:38:21 QuoteWijzig

Al 2 printen bijna bij af gekregen. De laatste onderdelen op de grootste voorprint kan ik pas solderen als de kast af is. Deze moeten daar op uitgelijnd worden.
Op het 7 segment kan je aflezen welke uitgang geschakeld is. Met een drukknop boven elke uitgang kan je kiezen welke uitgang je wilt. Er kan maar 1 uitgang tegelijk actief zijn, dus als 4 opstaat en je drukt op 7 dan wordt uitgang 4 uitgeschakeld en 7 ingeschakeld. De 9de drukknop dient op alle pic's die aanhangen tegelijk te resetten. Iets wat dannymyron handig vond.





Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op maandag 31 Augustus 2009 21:08:41 QuoteWijzig

De aluminium is klaar voor de behuizing te maken. Morgen op het werk plooien.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
« 1 [2] 3 4 5 6 »

Active Topics

» D.I.Y. buggy 4x4 met B...
» Subaru Outback 2016
» Data shet van ULN2006
» De tuin.
» Velleman K8200 en mods
» Current Pusher
» chuwi tablet voedingsp...
» Frustratie China beste...
» Huisnummer verlichting...
» 70V 3A Labvoeding Upgrade

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.08301 sec.