SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 14
14 gasten
0 leden:
Forum > Meten & testen > nieuwe multimeter
vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op maandag 6 April 2009 18:10:40 QuoteWijzig

Ik heb al een paar jaar een goedkope multimeter van de aldi, spijtg genoeg heeft hij de geest gegeven. Hij kan de spanning niet meer correct weergeven, als hij 5V zou moeten meten meet hij maar 3,45. Nu ben ik opzoek naar wat deftiger materiaal, ik dacht aan Fluke, maar ik weet niet juist welk type. Ik zou de volgende dingen willen meten:

- autoranging moet er op zitten
- spanning
- stroom
- weerstand
- diodestand
- capaciteitsmeting

Welke type zou hiervoor geschikt kunnen zijn, in het school gebruiken we de 83III dit is eigenlijk wel een mooi meettoestel alleen vind ik de capaciteitsmeting te beperkt (max 5?F).
Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op maandag 6 April 2009 18:33:57 QuoteWijzig

Deze meter kan denk ik alles wat jij wil: http://www.eleshop.nl/va-my68-autorange-multimeter-p-207.html Is wel niet even precies als een fluke vrees ik .

Of deze: http://www.pollin.de/shop/shop.php?cf=detail.php&pg=OA==&a=ODg3OTYxOTk=&w=ODk4OTI5&ts=0 Die heb ik ook en ben daar zeer tevreden over.

Als je echt een fluke wil dan weet ik ook niet direct welk type. Maar de flukes bij Niels kunnen precies ook wat jij wil http://samenkopen.net/action_product/655301/626196


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1252
Gepost op maandag 6 April 2009 21:44:39 QuoteWijzig

En als je er een nieuwe batterij insteekt, is hij dan ook nog fout? Heb ik soms bij mijn meter ook.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op maandag 6 April 2009 21:52:01 QuoteWijzig

Heb ik ook al geprobeerd, nieuwe batterij erin en het probleem blijft, ohm-meting doet hij dan wel weer goed. Probleem ligt gewoon aan de meter volgens mij.

reddevil
Lid
Berichten: 1252
Gepost op maandag 6 April 2009 23:24:06 QuoteWijzig

Tijd voor een nieuwe.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
CowBeast
Webmaster
Berichten: 257
Gepost op dinsdag 7 April 2009 15:35:35 QuoteWijzig

Ik heb zo'n meter uit niels zijn samenkoop actie, die kan ook alles wat jij wilt, zit in een mooi tasje, en je kan hem aansluiten op je PC via USB, wel handig voor verslagen te maken enzo, of om grafieken uit te zetten met meetwaarden.
Je kan zelf een tijd instellen om te samplen enz. echt een goeie meter, en vrij precies ook!

dj jens
Moderator
Berichten: 229
Gepost op woensdag 8 April 2009 16:59:22 QuoteWijzig

ik heb een meter van Conrad, ik weet het type niet want hij ligt in het hok bij de robot. hij meet... maar voor wat je voor 50 euro krijgt, is het echt zooi. die USB versie van Niels zou ik ook wel willen en lijkt mij zeker een mooie multimeter


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op woensdag 8 April 2009 17:37:30 QuoteWijzig

Van Conrad zou ik zoiezo niks kopen, ik heb er niet echt een goed gevoel bij die winkel/ webshop. Redelijk veel negatieve reacties ook wel goede maar teveel slechte naar mijn mening.


Quote
CowBeast schreef:
Ik heb zo'n meter uit niels zijn samenkoop actie, die kan ook alles wat jij wilt, zit in een mooi tasje, en je kan hem aansluiten op je PC via USB, wel handig voor verslagen te maken enzo, of om grafieken uit te zetten met meetwaarden.
Je kan zelf een tijd instellen om te samplen enz. echt een goeie meter, en vrij precies ook!



Welke type is dit precies? Heb je een linkje en heb je toevallig zelf foto's van? Want die van Niels vind ik te "mooi" ze laten meestal niet alles zien zoals het in het echt is. En wat zijn je gebruikservaringen?
Zijn wel mooie prijzen voor die toestellen, maar wat als er iets defect is? Dat is eigenlijk mijn grootste zorg.

CowBeast
Webmaster
Berichten: 257
Gepost op woensdag 8 April 2009 18:04:34 QuoteWijzig

Ik heb de goedkoopste genomen. Dat was 74 ? (UT71A) als ik me niet vergis.
Alles wat op de foto staat is ook effectief aanwezig. Ik ben heel tevreden over die meter. Wat de garantie betreft, je hebt zowizo 2 jaar garantie als ik me niet vergis. Bij een defect hoef je die enkel terug te sturen naar Niels. Of zelf kan ook, er zit een garantie papier bij.

dj jens
Moderator
Berichten: 229
Gepost op zaterdag 11 April 2009 10:31:58 QuoteWijzig

op ebay verkopen mensen ze soms ook goedkoper..


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op zondag 12 April 2009 11:56:03 QuoteWijzig

hoi

Bedankt voor alle input nu heb ik ongeveer een idee waar ik een betrouwbaar meettoestel kan vinden. Ik ga alles eerst eens even laten bezinken en ebay enzo eens afstruinen om te kijken als ik niet het geluk moest hebben om misschien een koopje te kunnen doen.

Nu iets anders, aangezien ik bij regelmaat bij een elektricien werk en ik vaak in situaties kom dat ik niet weet of ik onder spanning aan het werken ben of niet ben ik aan het rondkijken voor een spanningstester.
Mijn collega had zich een simpel toestel aangeschaft.
Namelijk deze spanningstester. Dit was bijzonder praktisch aangezien het klein in formaat is en een visuele controle geeft of je je in een "gevaarlijke" situatie begeeft.
Nu was ik aan het rondzoeken en kwam ik een gelijkaardige spanningstester tegen met twee extra's leds in, een als verlichting en een om aan te geven dat het toestel zich bevind in de buurt van een spanningssbron.
Heeft iemand ervaring met deze laatste ivm de lichtopbrengst van de witte led? Is dit voldoende om bv ook te gebruiken als zaklamp zodat je in donkere omgeving genoeg licht hebt om een bv een boit volledig te kunnen installeren.

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op zondag 12 April 2009 14:02:39 QuoteWijzig

Ik denk dat die batterij snel gaat leeg zijn als je die led als zaklamp gaat gebruiken. Die is volgens mij gewoon om tussen kabels op een donker plekje even wat bij te lichten.

Met die Fluke 1AC-II VoltAlert heb ik ook wel eens gewerkt en die werkt goed.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op zondag 12 April 2009 14:16:32 QuoteWijzig

Als zaklamp is een groot woord, maar om even wat bij te lichten als ik op een donkere plek moet werken. Meestal als ik boven een vals plafond een lamp moet aansluiten, dat is bv een plaats waar je moeilijk een bouwlamp kan plaatsen om licht te hebben.
Ze hadden beter de lichtopbrengst erbij geschreven ipv hoe lang die led meegaat . Ik ga Fluke is contacteren ivm de lichtopbrengst van die led.

Met die 1AC-II heb ik zelf ook gewerkt, heel gemakkelijk in gebruik.


Active Topics

» Compressor Afstandsbed...
» Inrichting laadruimte ...
» Subwoofer JBL
» Show je mini projecten
» TDA7265 (Makita werfra...
» Voeding 24V 3A Stynus
» Audi
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.05929 sec.