SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 15
15 gasten
0 leden:
Forum > Voedingen > in serie zetten van regelbare voedingen via transfo met middenaftakking
katfreak2
Lid
Berichten: 3
Gepost op donderdag 9 April 2009 21:05:21 QuoteWijzig

ik ben bezig met een voeding met 2 LM338 regelaars tot elk 25V.
zelf ben ik nog een beginneling in electronica maar de bedoeling is dat ik 2x 25V heb of 1x 50V
en ik wilde dus de uitgangen in serie zetten, alleen twijfel ik omdat het 1 transfo is met een middenaftakking. met 2 tranfo's weet ik dat het kan.
Nu is de vraag of ik de uitgangen in serie mag zetten om zo de benodigde 50V te krijgen??

hier het schema.


Met vriendelijke groeten

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op donderdag 9 April 2009 22:50:34 QuoteWijzig

Op deze manier gaat het niet werken. Je zal de onderste spanning met een negatieve regelaar moeten regelen. En maar 1 gelijkbrugrichter gebruiken. Als je wil teken ik dat wel even voor je.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
katfreak2
Lid
Berichten: 3
Gepost op donderdag 9 April 2009 23:32:06 QuoteWijzig


Quote
Stynus schreef:
Op deze manier gaat het niet werken. Je zal de onderste spanning met een negatieve regelaar moeten regelen. En maar 1 gelijkbrugrichter gebruiken. Als je wil teken ik dat wel even voor je.



ik heb al een andere manier gevonden om aan mijn 50V te geraken. (Denk ik)
ik heb gelezen dat de LM338 enkel naar het spanningsverschil kijkt tussen ingang en uitgang dus ga de ene zo instellen dat ik tot 25 regel(ingang 28V) en de andere van 25 tot 50V(ingang 55V) door een serieweerstand te plaatsen met de potmeter
zo krijg ik 1x 1.25-25V en 1x 25-50V
of redeneer ik weer fout door het zo op te lossen?? want ik heb enkel 2 stuks van de LM338K


Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op vrijdag 10 April 2009 00:52:45 QuoteWijzig

Ik zou geen weerstand maar een zener diode daar zetten dan (potmeter wel behouden).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
katfreak2
Lid
Berichten: 3
Gepost op zaterdag 11 April 2009 13:49:54 QuoteWijzig


Quote
Stynus schreef:
Ik zou geen weerstand maar een zener diode daar zetten dan (potmeter wel behouden).



ok wat is de reden hier dan eigelijk van?? warmteontwikkeling in de weerstanden?

nu heb ik ook nog een koelblok liggen van een CPU namelijk van dell de 7472D RDJD met fan maar kan nergens vinden hoeveel de ?C/W bedraagt,weet gij miss hoeveel de waarde meestal ligt bij een koelblok voor een CPU

dit is een foto van zo een koelblok

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op zaterdag 11 April 2009 14:35:21 QuoteWijzig

Niet echt een reden voor . Maar dit zorgt er wel voor dat er bij het opstarten niet zoveel spanning over je regelaar komt te staan. Warmteontwikkeling is hetzelfde.

Over die cpu koelblok. Als je even opzoekt hoeveel vermogen die cpu verbruikt weet je ook wat die koelblok krijgt weggestookt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Compressor Afstandsbed...
» Inrichting laadruimte ...
» Subwoofer JBL
» Show je mini projecten
» TDA7265 (Makita werfra...
» Voeding 24V 3A Stynus
» Audi
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.09708 sec.