SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 11
11 gasten
0 leden:
Forum > Audio > Radio problemen
[1] 2 »
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:22:43 QuoteWijzig

Hallo

ik heb een radio gemaakt (AM) alles stap voor stap gedaan

Maar nu doet hij het niet

Misschien zit er een foutje in de schema

(hoe moet ik de schema hierin zetten???)

Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:23:57 QuoteWijzig

waar heb je je schema staan
staat dat op een website dan kan je gewoon de link plaatsen staat het op je pc dan kan je hem hier uploaden. plaats gelijk ook een foto met hoe je het opgebouwd heb kunnen we gelijk kijken of het goed zit.

timo

MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:24:53 QuoteWijzig

waar kan ik hem uploaden dan??? hij staat op mn PC


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:26:36 QuoteWijzig

links staat site info daaronder uploadarchief daar kan je hem uploaden

timo

MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:31:16 QuoteWijzig


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:33:15 QuoteWijzig

Een kristal ontvanger dus?

Germanium diode gebruikt?
Kristal oortelefoon?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:34:18 QuoteWijzig

jap heb ik gebruikt


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:38:28 QuoteWijzig

Waaraan heb je die aarde verbonden?
Die mag namelijk niet aan het stopcontact. Dan haal je storingen van apparaten binnen.

Hier staat een mooie bouw handleiding voor zoiets:
http://www.kristalradio.nl/oud/images/stories/bouwbeschrijving_model_blauw_2006-10-31.pdf


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:39:32 QuoteWijzig

De Antenne; heb ik vastgemaakt aan de regenijp



Aarde: heb ik vastgemaakt aan de verwarming



het werkje:


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:45:10 QuoteWijzig

Deze handleiding heb ik gebruikt:http://vicbakker.nl/uploads/am%20radio%20handleiding%20pa3ftt.pdf


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:46:20 QuoteWijzig

laat hem eens los van de regenpijp geloof dat deze ook met de aarde verbonden zit en dan schiet het ook niet op. wel op een zo hoog mogelijke plek hangen. ik had hem in een boom zitten die naast het gebouw stond

MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:49:40 QuoteWijzig

ik heb geen boom ofzow. Alleen staat er een muurtje maar die zou dan ook weer met de aarden verbonden zijn


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:50:17 QuoteWijzig

Dat ziet er me een pvc regenpijp uit. En anders is die zoals leip11 al zei wss met de aarding verbonden. Gewoon is proberen met een lange draad.

Verder denk ik niet dat dat een germanium diode is. Meet met je multimeter daar de spanning in doorlaat eens over (diode test).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:52:19 QuoteWijzig

in de handleiding staat: een Germanium diode 1N60 maar nu zie ik wat ik op de diode zel staan: 1N60p!!! maakt dat verschil???


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:52:57 QuoteWijzig

de muur is in zicht wel met de aarde verbonden maar deze geleid niet erg goed. zoek maar eens op geleiding op google. je zou hem hier wel neer kunnen leggen. maar met de regenpijp kan ik niet uitsluiten dat deze niet geleid. ook zit hij dicht tegen de muur aan wat het ontvangst ook niet echt bevorderd.

timo

MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:54:35 QuoteWijzig

Zodra ik mn TV aanzet begint de radio een bromgeluid te maken


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 18:00:04 QuoteWijzig

hoever zit de antenne of het printje bij de tv vandaan.
als hij te dichtbij zit dan ontvangt hij storingen.

MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 18:05:35 QuoteWijzig

de antenne is buiten en de radio zelf stat op de tv


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 18:05:57 QuoteWijzig

heb net de radio beneden geprobeerd maar daar doet hij het ook niet


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 18:06:30 QuoteWijzig

Moet ik trouwens speciaal draad hebben voor de antenne en de aarde???


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 18:07:36 QuoteWijzig

koperdraad maar dat staat toch uitgelegdin die tutorial

[1] 2 »

Active Topics

» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...
» Werkplaatsinrichting
» 2022
» De tuin.

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.33399 sec.