SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 3
3 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > PIC reset zichzelf
[1] 2 »
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op vrijdag 22 Mei 2009 18:52:12 QuoteWijzig

Ik heb een belichtingstimer gemaakt met een 16f628a en een lcd ,dit werkt perfect als de tl's niet zijn aangesloten.
Draai ik er de tl's 4x in dan springt de pic terug naar het beginscherm.
Als ik de schakeling het relais aan laat sturen en daarna de tl's er in dan werkt het wel
De tl's staan 2 aan 2 in een duo schakeling.
De print verder van de tl's afleggen werkt ook niet( misschien ivm storing ).
Zelf dacht ik dat er misschien een spanningsval is die de pic reset , maar de schakeling wordt gevoed met een trafo van 12v 1A
De pic wordt gevoed door een 7805 en het relais op een gelijkspanning van 12 V aangestuurd door een bc547
Stynus
Admin
Berichten: 2846
Gepost op vrijdag 22 Mei 2009 23:38:47 QuoteWijzig

100nF condensator kort bij de pic gezet?

Probeer alle kabels eens door ferriet ringetjes te halen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op zaterdag 23 Mei 2009 10:25:21 QuoteWijzig

die 100n heb ik zitten. en alle kabels heb ik door de ferriet ringetjes gedaan .(behalve dan de draden naar de voetjes en de starters want die lopen via de andere kant).
Geen resultaat helaas.

CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op zaterdag 23 Mei 2009 10:44:46 QuoteWijzig

heb ik ook gehad net een uitval van de spanning naar de pic gevolg wil opstarten en dan reset de ganse zaak tot op het begin
ik heb alle draden die naar de pic lopen ingebonden met alu folie en de 220 draden zo ver weg van de schakeling gemonteerd nu werkt het goed de pic file was die mmsoft en die werkt okidooooooo
groetjes de alain

Stynus
Admin
Berichten: 2846
Gepost op zaterdag 23 Mei 2009 10:50:47 QuoteWijzig

Zet de 5V voeding is op je scoop als de tl lampen starten. Dan kan je zien of er iets mis gaat met de voeding.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CowBeast
Webmaster
Berichten: 257
Gepost op zaterdag 23 Mei 2009 17:30:35 QuoteWijzig

Elektronische ballast gebruiken is mss ook een oplossing.

19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op zaterdag 23 Mei 2009 17:52:17 QuoteWijzig

Vandaag ook alle electronica in een aluminium doosje gedaan , relais van de print gehaald en 20 cm verder gezet.
voeding blijft stabiel.
eerst deed hij het niet , nu 5 van de 10 x
Dus van geen resultaat naar een slecht resultaat.

Stynus
Admin
Berichten: 2846
Gepost op zaterdag 23 Mei 2009 19:28:57 QuoteWijzig

dat doosje met de aarding verbonden?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op zaterdag 23 Mei 2009 21:21:55 QuoteWijzig

ja het doosje ook met aarde verbonden.
Het rare is dat het soms 5 x goed gaat en dan weer 3 x niet.
buizen eerst opwarmen helpt ook niks

Stynus
Admin
Berichten: 2846
Gepost op zaterdag 23 Mei 2009 21:23:25 QuoteWijzig

Dat ligt er net aan of je op de top van een sinus of bij de nuldoorgang of ergens tussenin in schakeld.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op zaterdag 23 Mei 2009 21:32:58 QuoteWijzig

en probeer dat maar eens te timen

Zatar
Lid
Berichten: 256
Gepost op zondag 24 Mei 2009 04:56:42 QuoteWijzig

... optocoupler met nuldoorgangsdetectie?

Lijkt me toch maar raar. Hoewel in feite moet je net wat hoger zitten om de spanning voor't gas in de tl te ontsteken te hebben, niet?


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
Stynus
Admin
Berichten: 2846
Gepost op zondag 24 Mei 2009 11:36:58 QuoteWijzig

Net in een schema nog iets teruggevonden voor te ontstoren tegen tl lampen. In de bruggelijkrichter over elke diode een 47nF condensator zetten. En ene 1N4148 in sper over de voeding zetten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op zondag 24 Mei 2009 15:28:56 QuoteWijzig

@stynus , ook geprobeerd haalt niks uit

Stynus
Admin
Berichten: 2846
Gepost op zondag 24 Mei 2009 16:09:44 QuoteWijzig

Ok, dan wordt het wat moeilijker.

Je kan de volgende dingen ook nog eens proberen:
-MClR uitzetten / laag ohmiger maken (zal je vast ook al wel geprobeert hebben)
-Snubber netwerkje over het relais contact
-Alles laag ohmiger maken


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1265
Gepost op zondag 24 Mei 2009 16:27:31 QuoteWijzig

Post eens een foto en schema van de voeding. Ik verdenk hem ervan dat dit de fout is. Een transfo 12v is in priciepe net te weinig spanning voor een relais van 12v aan te sturen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op zondag 24 Mei 2009 17:20:54 QuoteWijzig

@ stynus
mclr heb ik uit ,snubber netwerkje over relais contact geplaatst ,dit ook over de voeding heen geprobeerd
@reddevil
op de trafo meet ik bijna 14 volt ( trafo is 12V 1A ) als de schakeling aan is .
Als ik geen belasting op het relais zet werkt het 100% met belasting ( 4x tl ) via een relaiskontakt 50%
Als ik voor de belastingeen 300W halogeenlamp gebruik werkt het ook 100%
Als ik GEEN ohmse belasting schakel gaat het mis
De spanning van de voeding zakt ook niet in.
Mij lijkt dat de tl's ,starters,vsa's het probleem is en dat deze de pic resetten.

schema volgt

reddevil
Lid
Berichten: 1265
Gepost op zondag 24 Mei 2009 17:57:54 QuoteWijzig

Foto is ook heel belangrijk. Daar gaan we zeker iets fout op zien.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op zondag 24 Mei 2009 18:44:42 QuoteWijzig





bovenste foto is van het stuurprintje, eerst zat er een klein relais op deze is nu een groter geworden los van de print.
op de laatste foto is de hele bak te zien waar rechts zover mogelijk van de starters af het aluminium doosje waar de print in komt

reddevil
Lid
Berichten: 1265
Gepost op zondag 24 Mei 2009 19:48:40 QuoteWijzig

Hoe groot is de condensator die aan je bruggelijkrichter zit. Vind hem nogal aan de kleine kant.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1265
Gepost op zondag 24 Mei 2009 19:55:10 QuoteWijzig

Je zegt dat de mclr is uitgeschakeld. Hoe staat dit in je programma?
Heb je iets aan die poort aangesloten de mclr pin, als ze nog vrij is leg een weerstand van ongeveer 33 k aan de plus 5 volt en test dan eens. Als hij het dan niet meer doet resetten dan klopt je programma niet voor de pin uit te schakelen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
[1] 2 »

Active Topics

» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...
» Werkplaatsinrichting
» 2022
» De tuin.
» li-ion diepontlaadbev...
» Subaru Outback 2016

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.45391 sec.