SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 11
11 gasten
0 leden:
Forum > Modelbouw & robotica > Mini Robotje maken
[1] 2 »
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 12 Juli 2009 01:15:44 QuoteWijzig

Hallo

Ik zou graag in de vakantie een mini robotje willen maken.

Nu kan ik alleen geen bouwtekeningen vinden voor zo'n robotje.

Wie heeft een site waar ik een simpel robotje kan maken??

Ik wil geen bouwpakket maar gewoon dat ik de onderdelen los kan bestellen.

M.V.G MitchtheChief

Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 12 Juli 2009 10:11:41 QuoteWijzig

Wat voor robotje bedoel je precies?

Moet het kunnen rondrijden of andere dingen?

Als het gewoon moet rondrijden en dingen ontwijken zou je dit kunnen nabouwen:
http://www.elektronicastynus.be/Projecten/PIC_ROBOT_CAR/index.php


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 12 Juli 2009 14:46:14 QuoteWijzig

jah dat zou ik wel willen na maaken.

Maar ik zou toch een echt robotje willen maken. Bijv: die kan lopen, en dingen kan ontwijken.

Dat zou ik wel tegek vinden.


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 12 Juli 2009 15:09:47 QuoteWijzig

Ik raad je aan eerst is een rijdende te maken die objecten kan ontwijken. Als die werkt dan kan je met servo's beginnen experimenteren en daar dan poten mee maken voor een "lopende" robot.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 12 Juli 2009 15:30:54 QuoteWijzig

Oke. Ik heb een beetje gegoogled en heb dit gevonden:

http://www.youtube.com/watch?v=VAATI2VOjlU />
Ik kan dit voor ?2,50 maken.

Dat is natuurlijk wel leuk om me te experimenteren. Dan kan ik het projectje van Stynus maken en dan zo'n robotje proberen


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Pyro-Brad
Lid
Berichten: 253
Gepost op zondag 12 Juli 2009 16:00:36 QuoteWijzig

Waarom koop je niet gewoon een bestuurbare auto in een speelgoed zaak. En dan zet je er nog een paar sensors op en dan begin je met het programmeren.
Dan heb je tenminste al een goede aandrijving. Als het dan allemaal werkt en weet hoe het allemaal precies in elkaar zit dan, zou ik pas een stap verder gaan en zelf iets gaan maken.

Want dat programma maken is denk ik nog moeilijk genoeg, ik begin er zelf niet aan Ik ben nog te veel NOOB!!


nu nog het nubke van schematheek :p
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 12 Juli 2009 18:40:58 QuoteWijzig

Ik weet helemaal niet hoe ik moet programmeren en hoe ik sensoren moet monteren. Misschien kan staat het wel in Stynus zijn projectje. Ik zou even kijken


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 12 Juli 2009 19:09:58 QuoteWijzig

Kan et zo niet vinden in Stynus projectje. Misschien kan ik het vinden op Google of Misschien kan iemand het mij wel uitleggen hoe het moet.


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 12 Juli 2009 20:34:11 QuoteWijzig

Wat moet je nog weten over de sensoren te monteren?

Voor het programmeren raad ik je aan http://www.picbasic.nl/ eens te bekijken. Met de lite versie kan je een simpele robot wel programmeren.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 12 Juli 2009 20:59:44 QuoteWijzig

Oke heb het gelezen op de site maar heb een paar vraagjes er over:

-waar kan ik dat PIC Programmer kopen?
-Hoe maak ik zo'n PIC
- Kan ik de PIC zo programmeren dat 2 tellen motor 1 aan gaat en 2 tellen motor 2 aan gaat? Dan dat 5x herhalen en dan 4 tellen motor 2 aan en dan 2 tellen motor 1, 2tellen motor 2 en dat weer 5x herhalen en dan stop???


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 12 Juli 2009 22:09:28 QuoteWijzig

-Je kan die programmer bijvoorbeeld bij voti kopen (voti.nl). Ik raad je de pickit2 aan.
-Een pic kan je niet zelf maken. Het programma voor erin wel. Zie picbasic.nl
-Ja, dat kan. In de cursus op picbasic.nl zit een hoofdstuk over motoren.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 12 Juli 2009 22:22:02 QuoteWijzig

oke want in weet al hoe ik zo'n robotje ga maken


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 12 Juli 2009 23:02:43 QuoteWijzig

kan ik niet gewoon simpel onderdelen uit RC auto halen en daar de afstandbediening van gebruiken? Dat ik alles kan sturen via afstandsbediening???


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 12 Juli 2009 23:06:04 QuoteWijzig

dat is de motoren appart aansluit dat ik ( wat normaal vooruit/achteruit en links en rechts is) gewoon 2 motoren heb die ik appart kan besturen?


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 12 Juli 2009 23:21:20 QuoteWijzig

Dat kan ook ja. Maar de meeste mensen verstaan onder een robot iets dat werkt zonder dat je het zelf allemaal moet bedienen .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op maandag 13 Juli 2009 11:28:49 QuoteWijzig

HOe kan ik de motoren dan appart bedienen???

Ik heb denk ik 6 motoren nodig


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op maandag 13 Juli 2009 11:36:29 QuoteWijzig

Dan moet je een afstandsbediening en ontvanger zoeken die 6 kanalen heeft.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op maandag 13 Juli 2009 12:12:07 QuoteWijzig

maar die zijn wel heel duur. Tenminste die van Conrad.nl
Dan kan ik net zo goed een bouwpakket kopen. Want die kost 60 euro. Maar ik heb liever geen bouwpakket.


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Pyro-Brad
Lid
Berichten: 253
Gepost op maandag 13 Juli 2009 13:58:22 QuoteWijzig

Dan adviseer ik je net zoals Stijn eerst eens met de PICbasic cursus te beginnen!!
Dat is gewoon een basis die je moet hebben! en van uit daar ga je verder.
Ik ben er zelf ook nog mee bezig, het lijkt soms makkelijk dat is het soms ook, maar 8/10 keer niet.

Daarom moet je eerst wat basis kennis hebben.
Dan heb ik het dus nog niet over draadloze communicatie gehad.


nu nog het nubke van schematheek :p
dj jens
Moderator
Berichten: 238
Gepost op dinsdag 14 Juli 2009 10:57:33 QuoteWijzig

of wil je gelijk maar iets
groters?


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op dinsdag 14 Juli 2009 22:23:38 QuoteWijzig

Wow!! Zelf gemaakt??? Zou wel heel vet zijn voor ondergrond robot!!!


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
[1] 2 »

Active Topics

» Aanpassingen aanbouwde...
» Subaru Outback 2016
» Werkplaatsinrichting
» Windwijzer
» Temperatuur bewaking
» Wattage verhogen mogel...
» Nachtverlichting bevei...
» Simpel alarm
» Nieuwe werktafel
» digitale klok

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.10164 sec.