SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 9
9 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > 1-digit teller
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op zondag 12 Juli 2009 12:04:54 QuoteWijzig

Al lange tijd ben ik op zoek naar een 1-digit teller met duimwiel preset.
Het is zo simpel dat het nergens te koop is zover ik weet.

Alternatieven die ik gevonden heb zijn Omron modules 6-digit van 200 euro! Helaas veel te complex en ze passen niet in onze machines.

Het gaat om 5 stuks (ik heb eventueel een voorbeeld) welke moeten worden ingebouwd in de machine. Dus met een degelijke behuizing.

Wie kan/wil zoiets maken of weet waar deze te koop zijn?
Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op zondag 12 Juli 2009 12:48:26 QuoteWijzig

Op welke spanning moet dat werken?

Wat moet er geteld worden? Het aantal keer dat op een knop gedrukt wordt of een ingang die hoog wordt of ...

Ik kan als ik die dingen weet wel wat voor je ontwerpen (en eventueel ook bouwen)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op zondag 12 Juli 2009 14:03:30 QuoteWijzig

24Vac. Het is de bedoeling dat na een tevoren ingesteld aantal pulsen een relais bekrachtigd moet worden en daarna de cyclus opnieuw begint. (Handmatige reste knop te voorzien.) Op het display is het aantal stappen (max.9) te volgen.

Graag even contact OT.

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op zondag 12 Juli 2009 14:10:40 QuoteWijzig

En die pulsen zijn ook 24V AC?

Dan ontwerp ik wat als ik tijd heb.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op zondag 12 Juli 2009 14:26:50 QuoteWijzig

Het komt van een maakcontact uit het 24V circuit.

PS.: Het schakelingetje kan niet los in de machine geplaats worden. Het moet als module in het frontpaneel ingebouwd worden. Niet al te groot en bij voorkeur een standaard modulemaat.

Ik zal een foto plaatsen van de bestaande schakeling.

Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op zondag 12 Juli 2009 15:47:10 QuoteWijzig

Foto's staan bij de Uploads!

Pyro-Brad
Lid
Berichten: 251
Gepost op zondag 12 Juli 2009 15:50:46 QuoteWijzig

Zet even de links hier neer in het toppic van je foto's


nu nog het nubke van schematheek :p
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op zondag 12 Juli 2009 15:54:59 QuoteWijzig

Gelukt!


Mod-edit: Plaatjes naar thumbnails veranderd.

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op zondag 12 Juli 2009 16:03:58 QuoteWijzig

Op die ruimte moet makkelijk kunnen denk ik.

Heb je wat meer info over die duimwiel schakelaar (typenummer) en dat 7 segment display?

Ps: met de ubb codes die bij de foto's staan kan je je foto's netjes posten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op zondag 12 Juli 2009 16:05:58 QuoteWijzig

Componentkeuze niet belangrijk. Eigen idee, mits het maar werkt en degelijk is!

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op zondag 12 Juli 2009 16:54:38 QuoteWijzig

Ok, Als ik de code voor http://www.schematheek.net/index.php?p=forum/topic&t=175&n=1 af heb dan ga ik voor jouw wat ontwerpen.

Nog even een kort vraagje .
Die reset knop zit die via de klemmen aangesloten of moet die ook op dat voorpaneel?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op zondag 12 Juli 2009 22:27:10 QuoteWijzig

De module mag 50x50 worden (bij voorkeur) Daar is voldoende ruimte voor een resetknop. De duimwielschakelaar kan ook wel wat groter. Deze van de foto kan alleen nog met een schroevendraaier verzet worden

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op zondag 12 Juli 2009 22:52:44 QuoteWijzig

Dus de voorplaat 50*50 mm?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op zondag 12 Juli 2009 22:58:18 QuoteWijzig

Gatmaat 50x50, voorplaat mag groter als de componeneten maar binnen het vk50 blijven

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op maandag 13 Juli 2009 21:23:21 QuoteWijzig

Dus dit is wat je wil?

(De linkse knop werkt niet altijd dus niet op letten als het niet aftelt )

Ledje vanboven is je uitgangscontact


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op dinsdag 14 Juli 2009 00:12:21 QuoteWijzig

ja! Wat kan electronica toch simpel zijn he.... Ik sta versteld, echt.
Wat ik niet helemaal weet is het aantal contacten en al dan niet auto-reset naar 0 etc. dat moet ik even bekijken.

Maar de rest is helemaal wat ik bedoel!


Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» Subwoofer JBL
» Show je mini projecten
» TDA7265 (Makita werfra...
» Voeding 24V 3A Stynus
» Audi
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.
» 9 volt baterij en LED's

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.05295 sec.