SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 22
22 gasten
0 leden:
Forum > Modelbouw & robotica > Printer encoder
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op dinsdag 14 Juli 2009 17:00:04 QuoteWijzig

Iemand ervaring met het aansluiten van een encoder uit een oude printer?

Komt uit een grote industriele matrixprinter. Besturing zit ergens verborgen op een enorme print. (Die heb ik maar weggegooid....)
Wat ik nodig heb is een aansturing. In te stellen op x aantal omwentelingen etc.

Kan er niks van maken, geen signalen te meten. Werkt met lichtsluis op geperforeerd wiel.
Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op dinsdag 14 Juli 2009 18:19:25 QuoteWijzig

Staat er een nummer op?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op dinsdag 14 Juli 2009 22:54:49 QuoteWijzig

Ik ga er een foto van maken. Er staat niets op, het is een printerspecifiek ding.

Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op vrijdag 17 Juli 2009 23:06:35 QuoteWijzig

de foto's:







Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op zaterdag 18 Juli 2009 00:08:11 QuoteWijzig

De gebruikte ic's zijn opamps. Wss als comarator geschakeld.

als je de datasheet opzoekt dan weet je welke pinnen de voeding zijn. Die kan je dan al uitmeten naar je connector. De spanning "raden" zal een tweede moeilijkheid worden als je die niet weet.

Ik zie daar 2 tantaal condensatoren zitten. Ofwel komt er een symmetrische voeding toe ofwel wordt die op het printje zelf gemaakt. De max spanning van die condensatoren geven een beeld van de voedinsspanning.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Ton
Lid
Berichten: 27
Gepost op maandag 20 Juli 2009 00:04:13 QuoteWijzig

Hoe deze signalen te meten? Is er op een scoop iets zichtbaar? Met een voltmeter vind ik geen spanning of spanningsverandering.

Kun je met het signaal uit deze encoder een besturing maken welke het aantal pulsen telt tot een opgegeven preset-waarde?

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op maandag 20 Juli 2009 00:33:00 QuoteWijzig

Met een scoop inderdaad. Maar de print moet wel eerst de juiste voedingsspanningen krijgen. Kan je een schema maken van dat printje?

Die teller is zeker mogelijk.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» Subwoofer JBL
» Show je mini projecten
» TDA7265 (Makita werfra...
» Voeding 24V 3A Stynus
» Audi
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.
» 9 volt baterij en LED's

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.1159 sec.