SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 22
22 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > 74hc595 Dip switch
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 26 November 2009 20:23:03 QuoteWijzig

Een vraagje over de dip switch 74hc595.

Deze stuur je aan met een + en een ground en laat de ground door indien hij een 1 tegenkomt.
Kan die ook anders om werken, dus dat hij een + doorlaat?
Neem aan , als dit kan, dat je de + en de ground moet omwisselen, tenminste ik kwam ergen die tekst tegen, maar wou hier even het fijne van weten.

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 26 November 2009 23:45:17 QuoteWijzig

Ik snap je vraag niet echt.
Een 595 is alleen uitgang. Daar kan je dus geen dip switchen aanhangen en uitlezen. Daar zijn andere schuifregisters voor nodig.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 27 November 2009 06:25:55 QuoteWijzig

Mijn excusses gooide de benamingen doorelkaar
Bedoelde het zo:

Ik stuur dus met de 16f628a de schuif registers aan.
een schuif register moet je dus voorzien van een + en ground.
Deze laat de ground door zijn uitgangen.
Kan die ook anders om werken, dus ipv de ground de + gebruiken door zijn uitgangen?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 27 November 2009 10:23:30 QuoteWijzig

In die 74hc595 zitten transistoren naar de + en -. Dus de belasting kan zowel tussen uitgang en massa als uitgang en +. De reden dat naar + handiger is omdat je dan met een 1 je led ofzo laat branden. Anders is een 0 aan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 27 November 2009 18:18:55 QuoteWijzig

Nou tis zo ik heb 2 schuifregisters die de ledjes sturen op de ground.
Nu wil ik via 1 schuifregister zeggen welke + hij aan moet zetten.
Alleen op 1 of ander manier laat hij geen + door.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 27 November 2009 18:52:45 QuoteWijzig

dus zo aangesloten?:

EDIT: code tag doet het niet goed dus maar als plaatje:


Een 1 zet dan de led aan en een 0 uit.

Maar je hebt de voeding toch aangesloten? En een 100nF condensator over de voeding vlak bij de voedingsaansluitingen van het ic.
Verder kan het zijn dat die puls van het pulsout commando niet lang genoeg is. Dan moet je het op dezelfde manier doen als in mijn code*.

*Voor andere die dit in de toekomst gaan lezen zie: http://www.schematheek.net/index.php?p=forum/topic&t=251&n=1
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Vrijdag 27 November 2009 18:54:35]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 27 November 2009 21:25:46 QuoteWijzig


Quote
dus zo aangesloten?:



Een 1 zet dan de led aan en een 0 uit.



Ja zo bedoel ik het. is dat mogelijk en zo ja hoe want ik had al de + en ground gewisseld , wilde niet Eventueel schematje


morgen ga ik die voeding opniew proberen zoals jij vermeld in je link, dat andere heb ik goed.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 27 November 2009 21:41:22 QuoteWijzig

Misschien had je je led verkeerdom staan. Dan gaat die nooit aan.

Zet is een voltmeter op de uitgang.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 28 November 2009 17:56:18 QuoteWijzig

Ik heb het aan de praat , maar ook weer niet
De schuifregister die ik appart wil sturen buiten de rest werkt, heb deze nu op 3 andere poorten gezet.

Over het hele project staat een voltage van 4.30Volt gemiddeld.
Die apparte schuifregister geeft mij een uitgangs voltage van 3.18Volt.
Maar ik wil ipv 3.18Volt 4.30Volt op die uitgang.
Is dit alsnog mogelijk of niet?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 28 November 2009 18:27:50 QuoteWijzig

4.30V lijkt me maar weinig als je die 7805 gebruikt. Blijft de spanning voor de 7805 wel boven de 8V? Anders moet je een andere voeding zoeken. Dat is zo niet stabiel dus ga je rare dingen krijgen.

En je verliest altijd een klein beetje spanning over de interne transistoren van de ic.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 28 November 2009 18:56:05 QuoteWijzig

Nou ik heb hem nu even via de voeding van de usb lopen, zou dat het probleem zijn dan?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op zaterdag 28 November 2009 19:07:28 QuoteWijzig

Ja, het kan zijn dat je USB niet genoeg levert, deze is altijd al begrenst op 500mA maar sommige kunnen niet zoveel leveren. Beter is een aparte voeding te gebruiken.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 29 November 2009 00:35:41 QuoteWijzig

Alles is opgelost, heb de lagen appart op 5 poorten gezet.
Zal het morgen posten als mijn eerste projectje in opdracht van mijn vrouwtje
En 12 volt voeding erop a 500 ma.
Word wel behoorlijk warm , maar gelukkig een koelingsblokje erop.
Bedankt Stynus.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 29 November 2009 00:36:51]


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.03858 sec.