SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 27
27 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Voedings probleem of niet?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 27 November 2009 10:23:57 QuoteWijzig

Mijn project voor mijn vrouw is bijna klaar, alleen zit ik met een raar probleem.

Als ik de PICKit erop heb staan werkt alles.
Nu heb ik ook zoals mijn vorige test met behulp van Stynus onderstaande omvormer erbij geplaatst:

Ik heb hem gemeten met een adapter erop van 12volt en 300mA.
Uitgang geeft 4.88 volt , dus dat is correct.

Alleen als ik dan deze aansluit branden de lampjes maar doen niet wat geprogrammeerd is, ze bewegen niet.
Doe ik PICKit erop zet werkt het wel.

Ben ik ook gebonden aan een hoeveelheid mA?
Ik had gekeken de usb verbinding leverd 0.5A = 500mA.
De adapter 300mA.

Zou dit het probleem zijn of zie ik iets over het hoofd?

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op vrijdag 27 November 2009 10:26:23 QuoteWijzig

Toevallig een pull-up weerstand aan de mclr ingang van de pic vergeten?
In de pickit zit die in. Maar als je die dan loshaald wordt de pin mogelijk laag en gaat de pic dus in reset modus.

Die 300mA moet ook ruim voldoende zijn, 4,88V is ook binnen de specificaties.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 27 November 2009 14:31:54 QuoteWijzig

Nee daar heb ik niets aangesloten op die MCLR, had ik ook niet bij mijn ander projectje gedaan met een rij bewegende ledjes en die werkte wel zo.

Ik neem aan dat je met pull-up bedoeld dat er een weerstand tussen de MCLR en de + moet toch?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op vrijdag 27 November 2009 14:44:04 QuoteWijzig

Klopt. 4K7 neem ik daar meestal voor. (Bij sommige pic's kan je mclr uitzetten, maar niet bij allemaal)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 27 November 2009 14:54:24 QuoteWijzig

Ik gebruik de 16f628a.
Heb net een andere ertussen gedaan, maar zonder succes.
Vrees dat er iets anders dan aan de hand is, het is alleen erg vreem dat met de pickit hij wel werkt en met externe voeding niet, tenminste niet hoe het hoort.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op vrijdag 27 November 2009 15:23:47 QuoteWijzig

En als je alleen de voedingsaansluitingen van de pickit doorverbind, werkt die dan wel?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 1 December 2009 08:21:39 QuoteWijzig

Ik hou het even bij dit onderwerk want ik weet niet of het hier aan ligt.

Mijn project met ledjes werkt zonder probleem op de pickit en werkt ook zijn software mooi af.
Als ik de voeding erop zet, werkt hij ook maar op een gegeven moment als het laatste stukje van de software bereikt waar hij snel moet flikkeren tussen de ledjes door, is het net of het programma word onderbroken waardoor hij opnieuw begint.
Zet ik de pickit terug erop is er geen probleem.
Heb gelijkrichters en alles goed erop zitten.

Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op dinsdag 1 December 2009 11:07:19 QuoteWijzig

Dan denk ik dat je afvlak elco niet groot genoeg is. Je kan proberen met er een 2200?F bij te zetten. En eventueel ook een 10?F na de 7805.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 1 December 2009 11:51:35 QuoteWijzig

Die 2200?F moet die voor de 7805?
Momenteel heb ik een 100uf voor de 7805 en erna.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op dinsdag 1 December 2009 12:16:04 QuoteWijzig

Ervoor.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Zatar
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 1 December 2009 14:24:35 QuoteWijzig

He das gek :O ik heb een soortgelijks probleempje zitten. Een 16F877A met pickit erop werkt hij wel en zonder pickit af en toe eens... stuurt een stappenmotor aan en er hangt een lcd aan die weergeeft hoeveel toeren er zouden gedraaid zijn.

Het lcd geeft soms enkel licht, soms rare tekens en soms de juiste dingen weer.

Vind het wel raar en irritant want zo kan je geen schakelingen testen he!


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 1 December 2009 14:55:54 QuoteWijzig

Inderdaad Zatar, je hebt gelijk.
Denk je eens iets werkends te hebben, doet hij daardna met externe voeding, wat hij zelf wilt.

Denk dat ik eens een automatische mepper ga maken, kan hij zich zelf meppen als hij gek begint te doen.

Maar Stynus je bedoeld deze 2200 uf / 35V?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 1 December 2009 15:20:07]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op dinsdag 1 December 2009 17:47:39 QuoteWijzig

2200 uf / 35V is goed.

En van die gekke dingen heb ik alleen nog maar gehad bij voedingsproblemen.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Dinsdag 1 December 2009 17:48:18]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04461 sec.