SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 19
19 gasten
0 leden:
Forum > Voedingen > Hulp nodig bij Voeding 5V 6A en 24V 2,6A
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 5 December 2009 13:22:51 QuoteWijzig

Ik heb bij Dick Best deze voeding gekocht, leek mij fijn om sommige projecten mee te voorzien van stroom.
http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=1850

Maar kan mij iemand zeggen hoe die moet aangesloten, toevallig iemand die deze gebruikt?

Zat namelijk geen beschrijving bij en op de site kon ik ook niets nuttig erover vinden.

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 5 December 2009 13:37:41 QuoteWijzig


Op de 2 pinnen links komt 230V. Op de pinnen rechts komt de spanning eruit. Voor die pinnen is het meten is weten .

Je kan de print best met metalen afstandsbusjes op een plaat monteren en die plaat aarden. Anders werkt de netfilter niet.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 5 December 2009 15:07:50 QuoteWijzig

Bedankt Stynus.
Ga het morgen gelijk even proberen.
Is het opzich een goeie voeding wat ik daar gekocht heb?
Ga hier namelijk een besturings systeem mee maken voor mijn TL verlichting van de aqaurium.
Heb de maan verlichting reeds klaar en werkend.
De maan komt op in stappen van 20 minuten omhoog en als alle leds branden na zoeen weer terug met stappen van 20 minuten naar geheel uit.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 5 December 2009 15:27:28 QuoteWijzig

Ik heb geen idee of het een goede voeding is. DickBest verkoopt over het algemeen geen rommel dus zal deze voeding ook wel goed zijn.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 5 December 2009 18:24:50 QuoteWijzig

Nog 1 vraagje.
Deze voeding is o.a. 5V 6A .
Stel ik zou hiermee een pic willen voorzien van stroom, dan is die 5V natuurlijk goed, maar hoeveel amp. kan die chip verdragen? welke weerstand zou hier het beste voor zijn, om tussen chip en voeding te plaatsen?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1224
Gepost op zaterdag 5 December 2009 18:31:03 QuoteWijzig

Moet er niet tussen, de pic neemt de stroom wel op die hij nodig heeft.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 10 December 2009 06:00:38 QuoteWijzig

Een vraag nog omtrend deze voeding en een pic bv. de 16f648a.
Deze voeding heeft 2 uitgangen van 5 volt.

Ik voed mijn project met deze voeding van 1 uitgang en alles word netjes voorzien van stroom.
Nu stuurd mijn project een ander project aan , die o.a. ook een pic bevat.

Deze heeft natuurlijk ook 5 volt nodig.
Omdat ik dus nog ??n 5volt aansluiting vrij heb is dat geen probleem.

Nu komt mijn vraag.
Vanuit mijn eerste aansluiting heb ik op de stuurbare uitgang nog maar 2.12 volt over. (verbruik van pic , ledjes enz.)
Maar ik heb 5 volt nodig.
Kan ik met behulp van mijn eerste pic op die uitgang met behulp van die 2de 5volt aansluiting , 5 volt op mijn uitgang krijgen, zodat ik wel die 2de pic aan de gang krijg?

Hopelijk is mijn vraag en uitleg een beetje vatbaar


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 10 December 2009 10:59:09 QuoteWijzig

Die 2 5V aansluitingen staan waarschijnlijk gewoon parallel.

En volgens mij ben je de voeding aan het overbelasten ofzo als er nog maar 2.12V uitkomt. Of tak je op een verkeerde plaats af.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 10 December 2009 14:42:26 QuoteWijzig

Ik dacht, wat je ergens anders had vermeld, dat de ledjes en lcd enz. een deel van die 5 volt zou verbruiken, dus neem ik aan dat ik nog maar 2.12 volt over hou.

Ik ga eens kijken wat ik overhou als ik het licht van die lcd uitschakel, mischien is dat de boosdoener want die tab ik regelrecht af van de 5 volt.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 10 December 2009 17:36:10 QuoteWijzig

je moet die dingen niet in serie zetten he. dan zal er niks werken.

Lees deze cursus maar eens eerst door want ik denk dat je de basis (wet van ohm) nog niet goed begrijpt: http://www.hobby-electronics.info/nl/course/ of is die 2.12V een gemeten waarde? Dan is er iets mis lijkt me.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Donderdag 10 December 2009 17:37:02]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 10 December 2009 17:57:22 QuoteWijzig

Nee dat klopt, serie nooit, zou een ledje of iets stuk gaan werkt de rest ook niet.

Had de fout gevonden, cre?erde op mijn uitgang, door een ledje , teweinig stroom.
Ledje ertussen uit en heb nu weer netjes 4.52volt.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 10 December 2009 19:14:06 QuoteWijzig

4.52V is nog weinig. Volgens mij staat er nog iets in serie dat er niet moet staan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 10 December 2009 21:58:38 QuoteWijzig

Ik zal morgen nog eens kijken, dacht dat niets serie stond.
Ben net klaar met mijn UV lichtbak met timer.
Ga nu eens even mijn ogen laten rusten


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 9 Januari 2010 08:11:03 QuoteWijzig

Omtrend de aansluiting van zowel de ingang als de uitgang van bovenstaande voeding, heb ik voor die 6 polige een oude pc stekker gevonden 6 polig.

Maar kan mij iemand helpen waar ik die zo kan kopen die 2 polig en 6 polige aansluiting want het zou zeer fijn zijn als ik met stekkers kan werken ipv eraan vast solderen.

[edit]
Voor die 6 polige heb ik een BAT-stekker gebruikt, maar alleen conrad heeft die staan en is pas tekoop vanaf 22-01-2010.
Nu hopen dat ze ook nog ergens anders te krijgen zijn.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 9 Januari 2010 08:25:27]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
vdbeke
Lid
Berichten: 916
Gepost op zaterdag 9 Januari 2010 18:43:58 QuoteWijzig

Degene die aan de ingang staat vind je ook nogal eens terug in PC voedingen, dus als je er een hebt om open te slopen, heb je misschien kans. Voor die aan de uitgang heb ik geen idee.


Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.03864 sec.