SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 10
10 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Tijd tonen in HD44780/A00 display ?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 6 December 2009 20:22:10 QuoteWijzig

Ik heb zoals op picbasic een lcd aangesloten en werkt goed.
Maar nu wil ik als test eens een klok hebben lopen op het display.

Maar hoe schrijf ik die code in picbsic? heb overal gezocht maar kan niet ergens iets nuttigs erover vinden.

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 6 December 2009 20:33:02 QuoteWijzig

Een klok is iets moeilijk. Nuja een goed lopende klok toch.

Als het niet al te precies moet kan je dit eens bekijken en aanpassen:
http://www.elektronicastynus.be/Projecten/Klokken/Binair_BCD/index.php (Met een storingsvrij net is dit wel precies aangezien de 50hz van het stopcontact altijd hetzelfde blijft.)

Voor precisie kan je dit eens bekijken:
http://www.schematheek.net/index.php?p=artikel/artikel&t=28
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zondag 6 December 2009 20:41:26]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 7 December 2009 16:21:55 QuoteWijzig

Je spreekt in de link over een DS3232, waar vind ik die want google leverd mij niet op wat ik denk te zoeken.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op maandag 7 December 2009 18:17:25 QuoteWijzig

Van een oud moederbord meen ik.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 8 December 2009 00:16:40 QuoteWijzig

Mmm dus dat gaat niet.
Nou het was eigenlijk de bedoeling dat ik via dat lcd'tje de tijd kon instellen van hoe laat tot hoelaat hij aan/ uit moest, net zoals een tijdklokje, maar dan met menu en alles.

Dan zal ik even verder moeten pluzien, maar natuurlijk zijn reactie's en tips welkom.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op dinsdag 8 December 2009 08:35:11 QuoteWijzig

Je zou nu eens kunnen proberen om een variabele te laten vermeerderen met 1 en dit te laten zien op het display. Als dit lukt kan je de variabele automatisch laten resetten als deze de waarde 60 heeft bereikt.
Probeer al eens of dit lukt. En dan zou je nog een stapje verder kunnen gaan.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 8 December 2009 11:39:28 QuoteWijzig

uh ja als het vb.net geweest was , dan had ik het je zo gepiept, maar was al eens aan het proberen geweest vanmorgen


http://pascalbianca.blogspot.nl/
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op dinsdag 8 December 2009 16:27:17 QuoteWijzig

zo heel moeilijk is het niet staat ook ergens in picbasic.

als dat lukt ben je al een heel eind


Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.03945 sec.