SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 7
7 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Keylogic kassa display clearen
Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op zaterdag 12 December 2009 20:06:23 QuoteWijzig

Ik heb 2 vfd displays voor op kassa's gekocht, en wil deze voor andere dingen gaan gebruiken. Ik krijg er tekst op door ascii karakters door te zenden op 9600Baud.

Nu is het probleem dat ik niet weet hoe ik het display kan wissen of naar een bepaalde positie te gaan.

Weet iemand hier de commando's voor?

Het opstart scherm van het display: (misschien herkend iemand het display zo)

Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op zaterdag 19 December 2009 18:19:14 QuoteWijzig

Blijkbaar zijn er geen commands voor dit display te vinden. Daarom heb ik een printje ontworpen dat signalen die voor een normaal serieel lcd bedoeld zijn vertaald naar iets dat dit display snapt.


De software moet in nog wel schrijven.

Het printje etsen zal moeten wachten tot de temperatuur buiten terug wat hoger is want mijn etsbak is nu 1 klomp ijs .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op dinsdag 19 Januari 2010 16:11:22 QuoteWijzig

Heb het net tijdens een pauze tussen het studeren door het werkend gekregen .

Dit lukt beter dan wiskunde .

Sorry voor de slechte kwaliteit, is met mijn gsm gefilmt omdat de batterijen van de camera leeg waren.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 910
Gepost op dinsdag 19 Januari 2010 19:51:01 QuoteWijzig

Nu is er iemand jaloers , mooi gemaakt! Jan zal trots zijn .

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 19 Januari 2010 20:24:31 QuoteWijzig

Ik zie geen foto van je laatste post


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op dinsdag 19 Januari 2010 20:41:04 QuoteWijzig

Is alleen een youtube filmpje. Foto lukt op het moment niet omdat de batterijen van de camera leeg zijn.

De code heb ik net ook ge?pload en is hier te vinden: http://www.elektronicastynus.be/div/vfd/vfd_matrix_orbital.htm

Het schema is ondertussen wel veranderd. De interrupt routine duurde namelijk te lang als er net een karakter naar het display werd gestuurd. Daarom heb ik het display aan de hardware seri?le uitgang gehangen (De pic moet toch niks terugsturen naar de pc).
Ik zal proberen morgen het schema aan te passen en ook te posten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 20 Januari 2010 02:05:57 QuoteWijzig

mijn excusses, plugin scheen niet te werken, nu wel


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op woensdag 20 Januari 2010 18:39:19 QuoteWijzig

Het aangepaste schema:


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op vrijdag 30 Juli 2010 18:07:01 QuoteWijzig

Het kastje is ondertussen ook klaar. Daarmee is het project afgerond nu .

http://www.elektronicastynus.be/Projecten/vfd_controller/index.php#Update1


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1219
Gepost op vrijdag 30 Juli 2010 18:34:17 QuoteWijzig

Dat ziet er goed uit, het spuitwerk is toch nog goed gelukt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?

Active Topics

» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus
» moodlight
» SMD kristal vervangen ...

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.07401 sec.