SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 22
22 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Keypad
[1] 2 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 20 December 2009 10:32:08 QuoteWijzig

Zou deze layout van sprint werken als een 4*4 keypad?


Zo niet hoe maak wel dan een goeie?

http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1224
Gepost op zondag 20 December 2009 10:44:25 QuoteWijzig

Zo te zien wel. Dan mag je wel de weerstanden bij je pic niet vergeten. Die moeten op de 4 linkse draden zitten.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 20 December 2009 11:55:05 QuoteWijzig

Of op pullups weerstanden van de pic gebruiken toch?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1224
Gepost op zondag 20 December 2009 12:30:58 QuoteWijzig

kan je ook.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 20 December 2009 12:43:25 QuoteWijzig

Wel oppassen met die verticale lijnen. Het kan zijn dat er een doorverbinding zit tussen de 2 onderste pinnen van elke schakelaar bij sommige type's. Even nameten dus.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 21 December 2009 06:54:41 QuoteWijzig

De toetsen die ik heb verbinding zich in de horizontale weg dus komt goed uit.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 26 December 2009 19:35:28 QuoteWijzig

Ik heb deze toetsen in bezit:

Ik wil dus hier graag een 4*4 keypad van maken, maar met mijn layout eerder in deze post werkt het niet.
Kan mij iemand mischien helpen waarom het niet werkt en hoe het wel werkend komt, aub?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 26 December 2009 19:41:38 QuoteWijzig

Meet de drukknoppen eens door met een ohm meter hoe ze verbinden.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 916
Gepost op zaterdag 26 December 2009 20:39:17 QuoteWijzig

Bij die drukknoppen maakt het niet veel uit, je kan ze plaatsen hoe je wil de afstand van de pinnen is onderling hetzelfde, als ik me niet vergis is dit 6mm.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 26 December 2009 21:52:21 QuoteWijzig

Als ik de knop op mijn multi meter zet op stand 2000kohm of lager geeft hij 1 aan omdat de gemeten waarde te hoog is, druk ik hem in dan valt hij terug naar 0.

als je de foto neemt hierboven de knop linksboven dan verbind de bovenste pin (links) met de onderste pin (links) en de bovenste pin (rechts) met de onderste pin (rechts).
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 26 December 2009 22:06:58]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 27 December 2009 10:06:13 QuoteWijzig

Ik heb gister avond een layout gevonden met mijn toetsen in gebruik, maar het test programma staat in c++ geschreven.
Weet iemand hoe hij in picbasic taal behoord geschreven te worden?

Code
void main( )
{
const int NCOL=number of keypad's columns;
int action=0;
int coltoread=0;
...
}

// interrupt routine
{push state;
if (action==0)
{drive low the column coltoread;
action=1;
}
else //(action=1)
{read rows' state;
action=0;
coltoread++;
if (coltoread==NCOL)
coltoread=0;
}
...
pop state;
back from interrupt;
}



http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 27 December 2009 11:00:44 QuoteWijzig


Quote
pascalbianca schreef:
Als ik de knop op mijn multi meter zet op stand 2000kohm of lager geeft hij 1 aan omdat de gemeten waarde te hoog is, druk ik hem in dan valt hij terug naar 0.

als je de foto neemt hierboven de knop linksboven dan verbind de bovenste pin (links) met de onderste pin (links) en de bovenste pin (rechts) met de onderste pin (rechts).


Dan klopt je pcb layout dus niet.



En als het op 1 poort hangt kan je keyin gebruiken. Let wel op als het op een andere poort dan portB komt dat je dan zelf pull-up weerstanden moet voorzien.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zondag 27 December 2009 11:01:49]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
electro_freakz
Lid
Berichten: 83
Gepost op zondag 27 December 2009 14:59:38 QuoteWijzig

deze type zouden linksboven en rechtsonder, en rechtsboven en linksonder moeten doen.


vallen doet geen pijn, het neerkomen wel | www.electrofreakz.tk
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 27 December 2009 15:03:29 QuoteWijzig

Is er iemand die mij, met mijn toesten, mischien een werkende layout kan maken , die ik op een 16f877a, aub?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
electro_freakz
Lid
Berichten: 83
Gepost op zondag 27 December 2009 18:08:15 QuoteWijzig

ik kan wel even na het eten iets voor je maken. moet het in dezelfde opstelling als in die van je startpost?

verdorie, krijg die schakelaars er niet in. staan niet in mijn bibliotheek.
moet je even iemand anders zoeken
 
[Bericht gewijzigd door electro_freakz op Zondag 27 December 2009 20:48:12]


vallen doet geen pijn, het neerkomen wel | www.electrofreakz.tk
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 27 December 2009 22:22:08 QuoteWijzig

Nou als iemand mij die c++ code in picbasic code krijg vertaald, dan heb ik de layout die erbij behoord.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 27 December 2009 22:58:59 QuoteWijzig

Die C code lijkt me meer een pseudo code (bedoeld om een programma te omschrijven maar niet echt te proggen).

bv "drive low the column coltoread;" lijkt me niet echt een command.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 27 December 2009 23:13:55 QuoteWijzig

Zou die test code van jouw lichtbak ook hiermee werken denk je?
Anders probeer ik die.
Het gaat om deze layout wat ik heb gevonden.


Zolang niemand een oplossing heeft bijt ik mij vast door steeds een andere te proberen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 27 December 2009 23:21:00 QuoteWijzig

Een 4*4 matrix van knoppen wel ja. Zoek in de helpfunctie van picbasic maar is op inkey.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 28 December 2009 07:36:50 QuoteWijzig

Bedankt stynus, als ik niet verder kom meld ik me weer.

Een bestaande hex file, kan die ook weer terug naar picbasic code gebracht worden of is dat onmogelijk?
Ik had het al geprobeerd om een hex regel terug te laten vertalen , maar dat werkt niet.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 28 December 2009 07:37:26]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op maandag 28 December 2009 11:30:54 QuoteWijzig

Naar asm kan dat. Maar alle labels enzo zijn dan vervangen door regel nummers. Niet echt handig dus.
Naar picbasic kan niet.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
[1] 2 »

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.0559 sec.