SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 20
20 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Piezo Zoemer.
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 8 Januari 2010 09:49:38 QuoteWijzig

Ik heb via Dick best de volgende piezo zoemer gekocht.
http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=644 />
Hoe krijg ik hier een bv een zwaar geluid uit bv als er een alarm moet afgaan.
Ik krijg alleen van die iritante scherpe geluidjes uit.

http://pascalbianca.blogspot.nl/
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op vrijdag 8 Januari 2010 11:03:47 QuoteWijzig

Bij de beschrijving staat er dat hij zoemt op 4,1 kHz... dat is al een vrij hoge toon... Een zwaar geluid zal moeilijk lukken denkik.


http://www.creativethree.be
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 8 Januari 2010 11:58:12 QuoteWijzig

Je kan eens proberen met het sound of sound2 commando in picbasic. Maar ik vrees dat je daar een andere buzzer voor nodig hebt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 8 Januari 2010 14:48:08 QuoteWijzig

Ik heb de voorbeelden van picbasic help geprobeerd, maar ik vind wel dat die buzzer kraakt, is dat normaal of moet ik nog iets tussen die buzzer en de port zetten?

Tevens vind ik nergens een voorbeeld code, die mij bv. de buzzer even aan dan weer even uit enz laat doen.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 8 Januari 2010 15:06:14]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 8 Januari 2010 15:25:25 QuoteWijzig

Dat komt omdat je een dc zoemer hebt. Je kan proberen of het wat beter wordt met een 1?F condensator in serie.

dat even aan uit aan .. kan je zo doen:

Code

for index = 0 to 100
  sound ...
  delayms 250
next


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 8 Januari 2010 21:30:50 QuoteWijzig

Ik heb eens verder gelezen en er blijkt oon een speciale port op de 16f877a te zitten , namelijk de

Code
CCP1_PIN = PORTC.2      ' PORTC.2 is the CCP1 pin on the 16F877 device



Nu heb ik dat ook eens geprobeerd , met jou code maar die werkt niet met een dealy ertussen kan dat ?
Mijn code is:

Code
Device 16F877A
 Config CP_OFF , CPD_OFF , WDT_OFF , HS_OSC , PWRTE_ON , BODEN_OFF , LVP_OFF , DEBUG_OFF
 XTAL = 20
 
Dim LOOP As Byte
CCP1_PIN = PORTC.2      ' PORTC.2 is the CCP1 pin on the 16F877 device

For LOOP = 0 To 200
  HPWM 1,300,1800          
DelayMS 1000
Next
End 


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 8 Januari 2010 21:31:16]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 8 Januari 2010 21:36:16 QuoteWijzig

Ccp is hardware puls pin. Die loopt gewoon in de achtergrond door. Mijn code is met het sound commando.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 8 Januari 2010 22:54:47 QuoteWijzig

Zou het ook niet het probleem kunnen zijn dat ik alleen met 1.5 volt aanstuur?
Zo ja hoe kan ik hem het beste dan aansluiten?
Ik wil namelijk een degelijk geluidje als waarschuwwings toon horen.
Ik heb ook nog van die smalle lapop speakertjes liggen, die intern worden gebruikt ,als die ook gebruikt kunnen worden, zou dat natuurlijk ook neit erg zijn want die liggen er toch maar in de weg.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 8 Januari 2010 23:19:32]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 9 Januari 2010 00:03:10 QuoteWijzig

Hoe bedoel je maar 1,5V? Daar kan de pic toch niet op werken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 9 Januari 2010 05:23:00 QuoteWijzig

Oeps mijn foutje, had gisteren wat teveel biertjes op.
Was de bedoeling dat ik had moeten vragen omdat die een range heeft tussen 3-12 volt meen ik, dat het dan iets uitmaakte als die hoger of lager in die range zou zijn.

Maar kun je ook kleine laptop speakertjes ervoor gebruiken?
Dan zijn die tenminste bij mij hier uit de weg en zitten ze erin als het project later uitgebreid zou worden.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 9 Januari 2010 12:00:25 QuoteWijzig

Je kan proberen met die laptop speakertjes. Kapot gaan ze er normaal niet van.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 10 Januari 2010 08:22:33 QuoteWijzig

De piezo buzzer werkt nu op een fijne toon, maar als ik die vervang door zoeen interne laptop speakertje, hoor je die tikken.
Hoe krijg je dat opgelost?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 10 Januari 2010 11:14:51 QuoteWijzig

Al met een 1-10?F condensator in serie geprobeerd?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 11 Januari 2010 09:24:33 QuoteWijzig

Nee nog niet, heb alleen een 100 uf of de pf's reeks liggen en die van 1-10uf heb ik niet.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op maandag 11 Januari 2010 10:39:24 QuoteWijzig

Probeer dan met die 100?F eens.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 11 Januari 2010 12:15:17 QuoteWijzig

Zodra ik weer thuis ben na het werk, zal ik het eens proberen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.03206 sec.