SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 21
21 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Grafische LC-display 122x32pixels
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 29 Januari 2010 15:55:14 QuoteWijzig

Ik heb een vraag over deze display.
Ik had diverse onderdelen besteld via conrad, maar geen display.
Tot mijn verbazing ,hoe ik mijn bestelling open maakte zat er deze bij:
Grafische LC-display 122x32pixels
Type: LM042-13A
Bestelnummer: 187399


Uit beleefdheid had ik contact met hun opgenomen hierover en kreeg van een vriendelijke vrouw te horen , om veel rompslomb te voorkomen mocht ik hem houden zonder dat er kosten aan vast werden gehangen, dus gratis

Alleen nu was ik uit aan het proberen om op zijn minst iets te zien erop , maar ik kan nergens een voorbeeld zien van dit display hoe die precies aangesloten moet worden.

Er zit natuurlijk wel een datasheet op de site , maar er staan andere aansluitingen bij als de normale HD44780U.

Heeft iemand al eens gewerkt met deze display?

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op vrijdag 29 Januari 2010 17:26:09 QuoteWijzig

Ik heb hier een grafisch display liggen dat ik met de hulp van reddevil heb werkend gekregen


De code zal ik morgen even terugzoeken en posten (vandaag wat te druk om dingen op te gaan zoeken).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1224
Gepost op vrijdag 29 Januari 2010 20:42:57 QuoteWijzig

Hier staat een code op het midden van de pagina: http://www.elektronicaforum.nl/domotica-in-de-tuin-en-huis-via-rs485-communicatie-t5990.html
Men software van vroeger vind ik momenteel niet terug.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 29 Januari 2010 23:34:36 QuoteWijzig

Dus als ik jullie goed begrijp zou die gewoon iets moeten laten zien, kwa iets donker beeld zoals die 2*16?
Als je die namelijk met de potmeter stuurd krijg je een blokje of zoiets.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 30 Januari 2010 00:20:37 QuoteWijzig

Nee, dit is een grafisch lcd. Die laat in het begin niet zien. Als je het fout aanstuurt kan het wel zijn dat half het scherm zwart kleurt.

In de help file van proton staat een aansluitschema als je naar print zoekt (onder de karakter variant).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op zondag 31 Januari 2010 05:51:21 QuoteWijzig

stynus ik heb ook eens mijn glcd aangesloten maar ik krijg alleen de tekst erop dat jij eerst kreeg ik heb dan ook eens de data veranderd naar de regels van jouw maar zonder resultaat eigenaardig de port heb ik veranderd naar mijn port d op men easypic5
de jumers staan goed en heb 2 verschillende glcd's gebruikt maar telkens hetzelfde hi



Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 31 Januari 2010 11:14:49 QuoteWijzig

Dat probleem had ik ook. De font tabel in reddevil zijn code is 2 karakters verschoven.

Je kan 2 dingen doen nu:
-Alles 2 plaatsen gaan opschuiven (veel werk)
-De tabel wissen en de volgende code in plaats zetten: Include "FONT.INC"


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op zondag 31 Januari 2010 12:17:35 QuoteWijzig

even proberen he stynus thanks

19roland70
Lid
Berichten: 123
Gepost op zondag 31 Januari 2010 12:30:29 QuoteWijzig

Ik heb dit zo gedaan

Code
DEVICE = 16F877A         
XTAL = 20                  
ALL_DIGITAL = true            

DECLARE LCD_DTPORT  PORTC       
DECLARE LCD_ENPIN   PORTD.3 
DECLARE LCD_CS1PIN  PORTD.7 
DECLARE LCD_CS2PIN  PORTD.6 
DECLARE LCD_RWPIN   PORTD.5 
DECLARE LCD_RSPIN   PORTD.4     
DECLARE LCD_TYPE 1            
DECLARE INTERNAL_FONT 1  
DECLARE GLCD_CS_INVERT 0 
DECLARE GLCD_STROBE_DELAY 0 

CLEAR 
DELAYMS 500 
CLS 
 
menu:

 PRINT AT 1,0,"Dit"
 PRINT AT 2,0,"is"
 PRINT AT 3,0,"een"
 PRINT AT 4,0,"test"
 PRINT AT 5,0,"voor "
 PRINT AT 6,0,"een" 
 PRINT AT 7,0,"grafisch"      
 PRINT AT 8,0,"display"

INCLUDE "font.inc"
END

CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op zondag 31 Januari 2010 13:14:46 QuoteWijzig



met dank voor deze listing roland groetjes alain

CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op zondag 31 Januari 2010 14:36:28 QuoteWijzig

roland heb jij ook de easypic ??? ik heb de easypic3 en 3 easypic5 borden met wat prog jij????

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 31 Januari 2010 18:47:31 QuoteWijzig

Nou ik heb hem zover met de code van jullie dat ik 2 zwarte vlakken zie diagonaal, maar voor de rest ook niets, terwijl ik de code van 19roland70.

Of moet het anders met dat scherm van mij, pdf staat op conrad als je het bestelnummer invuld van mijn eerste post.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
19roland70
Lid
Berichten: 123
Gepost op zondag 31 Januari 2010 20:25:19 QuoteWijzig

@cardan ik heb geen easypic (alhoewel ik deze wel mooi vind en graag wil hebben )
ik prog gewoon op breadboard met proton

@pascalbianca Ik heb even gekeken bij de pin bezetting maar die is anders dan de mijne (en bij de meeste andere )
Weet je zeker dat dit allemaal goed is aangesloten?
Ik heb nog even in de datasheet gekeken en vergeleken met de mijne , de controller is anders en bij jou staat een externe klok op pin 7.
Ik denk dat dit niet gaat werken met deze prog.
 
[Bericht gewijzigd door 19roland70 op Zondag 31 Januari 2010 20:41:49]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 1 Februari 2010 04:42:01 QuoteWijzig

Oke hoe zet ik die externe klok erop?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op maandag 1 Februari 2010 10:34:44 QuoteWijzig

Nu ik de datsheet zie denk ik niet dat het zo makkelijk aan te sturen is. De gebruikte lcd controller is een AX6120, die wordt niet door picbasic ondersteund. Je kan eventueel wel zelf de aansturing schrijven maar dat is veel moeilijk werk.

Ik zou zeggen leg het display ergens in je voorraadkast en begin eraan als je wat meer ervaring hebt.

Ik heb ook even snel op google gezocht en vind geen picbasic code voor met die controller http://www.google.be/search?q=AX6120+picbasic


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op maandag 1 Februari 2010 12:43:58 QuoteWijzig

hoi stynus ik heb maar een gewone 128*64 kso compactibel dat moet toch lukken in picbasic die van jouw is blijkbaar een grotere en ander glcd dacht ik of was je antwoord voor pascalbianca bedoeld??
groetjes Alain

Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op maandag 1 Februari 2010 12:49:12 QuoteWijzig

Dat was voor pascalbianca. Dat display in jouw foto is hetzelfde als ik heb alleen een andere kleur backlight.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 1 Februari 2010 14:27:56 QuoteWijzig

Die beeldschermpjes wat jullie hebben kun je die ook ergens los krijgen? en zo ja waar eventueel?
Anders type nummer en merk?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1224
Gepost op maandag 1 Februari 2010 14:30:25 QuoteWijzig

Hier bestellen we veel: http://samenkopen.net/action_products/393079/873962


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 1 Februari 2010 15:52:38 QuoteWijzig


Quote
reddevil schreef:
Hier bestellen we veel: http://samenkopen.net/action_products/393079/873962



En welke is dat wat jullie hebben?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op maandag 1 Februari 2010 17:41:50 QuoteWijzig

Ik heb deze:
http://samenkopen.net/action_product/393079/181490 /> Graphic Touch screen LCD 128x64 Green +IC
With ADS7843 Driver IC

En dit is de blauwe: http://samenkopen.net/action_product/393079/488689

Er zit daar een ic bij om het touch gedeelte uit te lezen. Als je dat niet nodig hebt kan je 40cent uitsparen en deze kopen:
Groen: http://samenkopen.net/action_product/393079/229986
Blauw: http://samenkopen.net/action_product/393079/745068


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.05948 sec.