SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 17
17 gasten
0 leden:
Forum > Voedingen > Op een niet normale manier een herlaadbare Li-ion batterij opladen?
[1] 2 3 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 5 Februari 2010 17:24:10 QuoteWijzig

Ik heb de volgende batterij, een e3mio2135211 zie foto van 3.7V 1350mAh afkomstig van een mio168.


Nu is die oplaad stekker aansluiting van die mio 168 geheel kapot en niet meer te vervangen , dus deze batterij krijg ik niet meer via usb opgeladen.

Nu is mijn vraag , kan die ook zo opgeladen door een circuitje te maken of zoiets waarmee ik die batterij zoals op de foto incl. stekker kan aansluiten?


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 5 Februari 2010 17:25:28]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 5 Februari 2010 19:28:38 QuoteWijzig

Van die batterijen zou ik niet durven opladen met een zelfbouw lader.

Dit gebeurt er bijvoorbeeld als je zo een accu overlaad:


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 5 Februari 2010 20:19:07 QuoteWijzig

uh laat maar
Maar als ik zoeen pda via usb of via battery wil starten kan ik die via een weerstand neem ik gewoon wel terug brengen naar 3.7 volt neem ik aan of is dat ook te riskant.

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 5 Februari 2010 20:23:36]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 5 Februari 2010 20:39:07 QuoteWijzig

Bedoel je een externe voeding op de pda zetten waar dat eerst de accu zat?

Je zou kunnen proberen. Maar met een weerstand kan niet. Dat is alleen voor als je een vaste stroom trekt. Je zal een spanningsregelaar moeten gebruiken (lm317 ofzo). Waarschijnlijk zit er in de accu ook nog een temp sensor die je zal moeten "faken".


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 8 Februari 2010 07:21:49 QuoteWijzig

Nog een vraagje even ter betrekking op het terug brengen van voltage.
Ik heb een gong met een draaloze bel.
Die gong werkt op 3 volt.
Ik heb zoeen speciale al jaren (niet in gebruik) in mijn stoppen kast hangen speciaal voor de normale bellen van 5V (die word omgevormd van 220v naar 5v).
Moet ik die ook dan met zoeen LM317 doen of gaat dat wel met een weerstand?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op maandag 8 Februari 2010 10:45:30 QuoteWijzig

Die bel transfo in je kast is waarschijnlijk wisselspanning. Die zal je eerst moeten gelijkrichten en afvlakken. Dan krijg je een 7V en dat is genoeg om een LM317 op te laten werken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 8 Februari 2010 14:16:16 QuoteWijzig

Met die bel trafo kan ik iets nauwekeuriger zijn.
Heb net even gekeken , hij leverd 8v aan 0.5A.
De gong werkt op 2aa , dus 3v 100mA.

Nu heb ik even zelf gezocht, zou deze hier goed voor zijn?
http://www.circuitsonline.net/schakelingen/97/voedingen/mini-lm317-voeding.html


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 9 Februari 2010 13:49:21 QuoteWijzig

Ik heb in iedergeval het printje als layout klaar staan en berekend, precies op 3v kom ik niet uit maar 3.08 ,zal geen probleem zijn denk ik, toch?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op dinsdag 9 Februari 2010 20:03:48 QuoteWijzig

Normaal niet nee.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 11 Februari 2010 14:22:41 QuoteWijzig


Quote
Stynus schreef:
Die bel transfo in je kast is waarschijnlijk wisselspanning. Die zal je eerst moeten gelijkrichten en afvlakken. Dan krijg je een 7V en dat is genoeg om een LM317 op te laten werken.



Om die af te vlakken en gelijk te richten, wat heb ik daarvoor nodig volgens jou?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 11 Februari 2010 15:59:29 QuoteWijzig

Gelijkrichten met een brug gelijkrichter (=4 diodes), voor af te vlakken een elco.

Zal straks als ik thuis ben een schema posten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 11 Februari 2010 16:54:09 QuoteWijzig

Oke wou een foto plaatsen , met wat ik denk dat je bedoeld met die 4 diodes, maar ik krijg php erros als ik een foto upload
Maar ik denk dat je zoiets bedoeld:
http://www.jeropocs.com/blogging/wp-content/uploads/2008/05/bruggelijkrichter.jpg


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 11 Februari 2010 17:10:10 QuoteWijzig

Klopt, op de uitgang moet dan nog een elco. 1000?F 25V ofzo.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 12 Februari 2010 07:00:58 QuoteWijzig

En welke diodes mag ik daarvoor gebruiken?

Ik heb namelijk deze hier op voorraad liggen:

1N4001 siliciumdiode
1N4007 siliciumdiode
1N4148 siliciumdiode
1N5408 siliciumdiode
1N5819 siliciumdiode
Zener Diode 12V / 400 mW
Zener Diode 24V / 400 mW
Zener Diode 5,1V / 400 mW

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 12 Februari 2010 07:01:18]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op vrijdag 12 Februari 2010 10:11:54 QuoteWijzig

Die zenerdiodes mag je al aan de kant schuiven, hier ga je niets mee kunnen gelijkrichten. Voor de rest moet je naar de stroom (If) kijken van de diodes, deze moet hoger liggen dan de maximaal benodigde stroom. En daarna is er nog de sperspanning (Ur of Vr), deze moet ook hoger liggen dan de secundaire spanning van je transformator.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 12 Februari 2010 12:55:06 QuoteWijzig

Oke.
Ik heb dus eens geprobeerd zonder hulp van jullie de gegevens bijeen te sprokkelen en te kijken wat ik dan nodig zou hebben volgens vdbeke zijn uitleg.

Als ik kijk naar de 1N4001 en de 1N4007 , die hebben allebij een (If) van 1A.
Van de 1N4001 is de RMS Reverse Voltage (Vr) is 35V.
Van de 1N4007 is de RMS Reverse Voltage (Vr) is 700V.

De 1N4148 heeft een (If) van max. 200mA en een RMS Reverse Voltage (Vr)van max. 100V.
De 1N5408 heeft een (If) van max. 3A en een RMS Reverse Voltage (Vr)van max. 1000V.
De 1N5819 heeft een (If) van max. 1A en een RMS Reverse Voltage (Vr)van max. 40V.

Nou als ik dan kijk naar die gong , die gebruikt 3V aan 100mA.
Dan zou ik in een gelijkbrug 4 van 1N4148 kunnen plaatsen deze heeft 200mA aan 100V max.
Of moet ik dan rekening houden met die trafo , die leverd 5V 0.5A, zo ja dan zou ik anders 4 van 1N4001 , die zijn 34V en 1A.

Corrigeer me aub als ik deze keer weer fout zit.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 12 Februari 2010 13:56:06 QuoteWijzig

Klopt volledig.

Al zou ik zelf er geen 1N4148 voor gebruiken. Je zet er een elco achter die bij het aanzetten een flinke piekstroom vraagt. Daarom zou ik eerder die 1N400X diode's gebruiken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 12 Februari 2010 16:16:00 QuoteWijzig

Oke.
Zal wel weer stom zijn deze vraag , maar die afvlak elco moet neem ik aan tussen de + en - komen , net als die 100uF bij andere projecten?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 12 Februari 2010 16:34:23 QuoteWijzig

Klopt. 100?F lijkt me wat weinig. Een factor 10 groter (1000?F) is al beter.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op vrijdag 12 Februari 2010 17:26:36 QuoteWijzig

Even ter aanvulling, vuistregel: 2200?F per ampere. Hoe meer hoe beter eigenlijk.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 13 Februari 2010 10:18:02 QuoteWijzig

Nog 1 vraagje over die LM317.
Ik zie op de datasheet dat die regelbaar is.
Moet ik dit doen of is dit in mijn geval niet nodig?

Tevens zie ik dat ik verkeerd had gekeken.
Die trafo leverd als uitgang 8v ipv 5v, dan zal mijn print wel niet meer kloppen of toch , als ik die LM317 regelbaar maak?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 13 Februari 2010 10:21:32]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
[1] 2 3 »

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04984 sec.