SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 2
2 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > AD converter doet vreemd
Stynus
Admin
Berichten: 2770
Gepost op vrijdag 2 April 2010 15:28:48 QuoteWijzig

Bij mijn scheidingstransformator project ga ik de spanning en de stroom meten met een pic16F676. Nu is het probleem dat de ad converter wel heel vreemde waardes weergeeft.

Ik heb er een filmpje van gemaakt:


Het 2de deel van dat filmpje is de spanning die binnenkomt op de AD converter. Deze fluctueert wel een beetje, maar dat kan zo een sprongen toch niet tot gevolg hebben? (Scoop staat ingesteld op 1V/div en 5mS/div)

De code in de pic: http://www.elektronicastynus.be/SchemaTheek/AC_meetprint.htm

Weet hier iemand een oplossing voor?
Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 2 April 2010 18:45:43 QuoteWijzig

Ik ben maar beginneling maar ligt het hier mischien niet aan:

Code
Spanning = (ADIn 0) /4


Die spanning heb je als word gedeclareerd , maar je gaat hem als getal gebruiken, loopt dat niet spaak?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2770
Gepost op vrijdag 2 April 2010 18:52:43 QuoteWijzig

word is een getal dat max 2bytes groot is.
Dus 0 to 65535


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 2 April 2010 18:56:33 QuoteWijzig

Ik heb namelijk eens een raar voorval gehad en toen ik hem van word naar byte had gezet werkte het wel goed, daarom meende ik dat dit mischien ook een probleem mischien gaf.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Kees
Lid
Berichten: 17
Gepost op vrijdag 2 April 2010 19:09:26 QuoteWijzig

Stynus het lijkt wel of er iets staat te oscileren.
Misschien nog ergen 100nF bijzetten.

Mvg Kees

Stynus
Admin
Berichten: 2770
Gepost op vrijdag 2 April 2010 20:40:02 QuoteWijzig

Zal morgen de voeding eens nameten op de pic zelf.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Stynus
Admin
Berichten: 2770
Gepost op zaterdag 3 April 2010 18:14:10 QuoteWijzig

Probleem gevonden. De bits stonden links uitgeleind. 1111111111xxxxxx. Als nu de laagste gebruikte bits veranderen dan zijn dat vrij hoge bits in mijn code.

De oplossing was tempSpanning[1] = tempSpanning[1] >> 6
Ik neem nu ook telkens het gemiddelde van 4 waardes, maar moet men code nog optimaliseren. Telkens bij het inlezen van de ad converter (8* 20mS gaat het display even uit.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus
» moodlight
» SMD kristal vervangen ...
» Subaru Outback 2016
» De tuin.
» 2019
» Houten inbouwdoos

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.06889 sec.