SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 17
17 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Pic 16F877A geeft geen fot maar herkend hem ook niet?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 8 April 2010 08:06:57 QuoteWijzig

Ik heb in mijn project een Pic 16F877A in gebruik.
Nu heb ik hem op de Pickit2 gezet om hem te testen.
Het vreemde is nu dat ik geen VPP/VSS level fout krijg of andere fout , maar hij herkend hem ook niet, geeft namelijk no device found.
Als ik hem op het breadboard zet is alles inorde en herkend hij ook de pic.
Nu is mijn vraag of iemand mij kan zeggen wat in mijn pcb layout fout zou kunnen zijn waarom hij hem niet herkend.
Het schema moet je zo, hoe hij hier staat ook bekijken want alles komt boven op te zitten, aan de kant waar ook de printbanen zitten.

*De rode draden zijn brugjes aan de achterkant.
*De 5 aansluitpinnen rechts van de 16F877A is waarop de pickit2 gezet kan worden , de pijl geeft plaats waar ook de pijl van pickit zit om geen fout te maken.
*Er zit 100nf op als jullie die zouden missen, maar als smd vorm.
*De print heb ik zelfs met een loep nagekeken of ik bergens een kortsluiting zou maken, en die is nergens te vinden.

Normaal zou je een foutmelding krijgen, maar ik krijg helemaal geen foutmelding , maar toch helaas herkent hij hem niet en nu ben ik een beetjes ten einde raad wat het wel zou moeten zijn.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Donderdag 8 April 2010 08:12:18]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 8 April 2010 10:06:31 QuoteWijzig

Je hebt de programmeer lijnen gebruikt voor leds aan te sturen zie ik. Vermoedelijk heb je te lage weerstanden gebruikt en kan de pickit niet voldoende stroom leveren daar.

En als je de pic geprogrammeerd krijgt zal die zo nog niet draaien. Je mist namelijk nog een MCLRE pull up weerstand.
En ik mis de 2 condensatoren bij het kristal.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 8 April 2010 10:29:42 QuoteWijzig

Ja maar die leds zitten er nog niet eens op, dus zou toch eigenlijk er niet toe doen.

Die mclre pull klopt ben ik vergeten, zal hem aanpassen en idem die 2 condesators.
Maar dat kan toch normaal niet de oorzakers zin?
Als ik die 16F877A op de breadboard zet zonder kristal ,ledjes en weerstanden, herkend hij hem wel.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 8 April 2010 11:11:36 QuoteWijzig

Meet eens met een ohmmeter of je er toch niet toevallig een kortsluiting tussen die baantjes zit.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 8 April 2010 11:46:33 QuoteWijzig

Ik heb de 2 vdd's en vss's doorgemeten en geven netjes 4.9 V.
Alle weerstanden meten ook gewoon 180 ohm op alle uitgangen waar ze op zitten en op de + meet de 1k ohm ook goed.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 8 April 2010 12:52:17 QuoteWijzig

Wat ik bedoel is even de spanning eraf halen, ic eruit halen en dan meten of pin 39 en 40 geen verbinding hebben met de baantjes er rond. Soms blijft er na het etsen een heel dun baantje zitten dat je zo niet ziet maar wel voor van die rare dingen zorgt. Met een ohm meter kan je snel kijken of je zoiets aan de hand hebt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 8 April 2010 16:20:31 QuoteWijzig

Alles opnieuw gemeten, maar hij geeft op alles een 1 aan, dus nergens een vals contact op de banen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 8 April 2010 22:47:35 QuoteWijzig

Nou ik heb een nieuw schema opgezet met alles nu erop en eraan.
Als het goed is zou hij hopelijk nu wel moeten herkennen.
De MCRL zit met een schakelaar gebonden op de poort en op de kristal komt 2*100nf.
De 16F877A staat in spiegelbeeld hier omdat hij an de andere kant komt zodat aan de goede kant echt de printbanen duidelijk blijven om eventueel door te meten cq te solderen.
Tevens heb ik nu geen bruggen nodig om banen te verbinden.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op donderdag 8 April 2010 22:48:55 QuoteWijzig

Op het kristal moet 2x22pF niet 100nF!


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 8 April 2010 23:07:47 QuoteWijzig

Is geen probleem moet hem toch nog ontwikkelen, heb het genoteerd


http://pascalbianca.blogspot.nl/
vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op vrijdag 9 April 2010 08:50:50 QuoteWijzig

Ben je er zeker van dat je geen kortsluiting hebt bij het golvend traject aan de bovenzijde van je print? Misschien kan je een duidelijke foto nemen, zodat we eens kunnen meekijken.
Waarom zou je de ?C'er in spiegelbeeld plaatsen? De smd-componenten plaats je normaal in spiegelbeeld en de throughole componenten niet.

leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op maandag 12 April 2010 12:26:04 QuoteWijzig

als ik het goed zie in je 2de tekening maakt die connector recht in het midden volle kortsluiting met je baantje die erdoor heen loopt gaat dus al niet goed daar.


Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.05621 sec.