SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 15
15 gasten
0 leden:
Forum > Café > Nieuwe aanwinst.
[1] 2 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 13 Mei 2010 17:17:28 QuoteWijzig

Eindelijk na lang wachten en zoeken heb kan ik mij zaterdag de nieuwe eigenaar van de volgende oscilloscoop:



Als ik hem ga halen word hij mij getest en uitgelegt hoe hij werkt (handleiding heb ik reeds binnen in het nederlands)
Hij werkt zowel op 220V als op batterijen.
Het beestje is wel van 1976 , maar goed om te beginnen is alles welkom.
Het enigste wat ik moet zoeken is de probe, hij zegt dat dit in vrijwel elke electronica boer te krijgen is , maar welke dat precies moet zijn en hoe die dingen uitzien weet ik dus niet.
Hij geeft het volgende ervan in de tekst:

Quote
Dan zet je er een probe tussen van bijvoorbeeld 1:10. Zie het als een soort van trafo die de spanning omlaag zet.



Weet iemand welke hij nu ongeveer bedoeld?

In iedergeval hij kost me 30 euro
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Donderdag 13 Mei 2010 17:21:12]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 13 Mei 2010 17:51:23 QuoteWijzig

Als je een probe koopt staat er een frequentie bij. Die moet min evenveel zijn als het max dat je scoop aankan (nuja moet niet maar anders kan je niet goed meten ). Hoger is hier beter.

Die 1/10 knop zorgt ervoor dat de spanning die de scoop binnenkomt 10 keer kleiner is dan de spanning die je meet. Hierdoor kan je hogere frequenties door je probe krijgen. Op je scoop zelf staat meestal wel een knopje x10. Als je dat dan ook even indrukt dan is de spanning op het scherm terug hetzelfde.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 13 Mei 2010 18:32:52 QuoteWijzig

Zou deze scoop goed zijn voor mijn doen? vond het in ieder geval een koopje toch? of is het gewoonweg rotzooi?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 13 Mei 2010 18:34:42 QuoteWijzig

Het is een 10Mhz 1 kanaals scoop zo te zien. 30? is dan een redelijke prijs.

Ik weet niet wat je er precies mee wil gaan meten dus weet ook niet of het voldoet voor je.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 13 Mei 2010 18:36:47 QuoteWijzig

Of bevoorbeeld iets een signaal doorgeeft ja of te neen van die kleine eenvoudige dingen.
Zoiets wat jullie hebben met 2 lijnen erin kan deze toch niet, maar om me op weg te helpen zal deze wel goed zijn denk ik.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 13 Mei 2010 18:40:31 QuoteWijzig

Snel even een signaaltje bekijken kan hier idd wel mee. Als je wil weten wat er precies doorgestuurd wordt heb je een logic analyser nodig.
Ik heb het oudere model van deze http://www.eleshop.nl/zeroplus-logic-analyzer-lapc-16032-logic-cube-a-p-298.html
Maar vind het nogal moeilijk speelgoed. Tegen dat ik het heb ingesteld ben ik evenveel tijd kwijt als ik normaal nodig heb om de fout op te lossen zonder dat spul.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 14 Mei 2010 09:24:47 QuoteWijzig

Nou ik heb de koop ongedaan gemaakt.
Ik heb op die site wat je hebt door gegeven eens goed doorgelezen en heb besloten deze aan te schaffen van 120 euro.
Hier kan ik mee meten tot 16 kanalen ipv 1 wat die andere deed.
Tevens als ik een nieuwe probe moet kopen ben ik ook al meer als 20 euro kwijt.

Dus van mijn vakantiegeld koop ik die van 120 euro, daar kan ik veel meer mee.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op vrijdag 14 Mei 2010 09:43:35 QuoteWijzig

Opzich niet verkeerd om mee te beginnen. Zelf heb ik ook twee jaar liggen rondkijken voor een scoop en heb mee een nieuwe digitale scoop gekocht. Ik heb een Rigol DS1052E (2 X 50MHz) gekocht bij DX, welke eenvoudig te upgraden valt naar een 2 kanaals 100MHz scoop.

Die logic-analyzer is enkel voor het meten van digitale signalen, dus hier kan je geen sinussen oid mee meten!

CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op woensdag 19 Mei 2010 18:24:46 QuoteWijzig

@vdbke: Hoeveel heb je betaald voor die Rigol?


http://www.creativethree.be
vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op woensdag 19 Mei 2010 18:46:03 QuoteWijzig

285 euro heb ik op mijn paypal rekening gezet toen, hier was slechts een paar euro van over. Ik heb geen invoerkosten moet betalen. Ik zie dat ze weer wat afgeslagen zijn.

CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op woensdag 19 Mei 2010 19:05:38 QuoteWijzig

amai, 285 euro is echt niet veel... voor een scoop!


http://www.creativethree.be
vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op woensdag 19 Mei 2010 19:16:41 QuoteWijzig

Nee niet echt, normaal is het 500 euro dus...

edit: prijs verandert, de prijzen zijn hier ook gedaald een half jaartje geleden, maar dan nog 200 euro verschil.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Woensdag 19 Mei 2010 19:18:35]

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op woensdag 19 Mei 2010 20:02:51 QuoteWijzig

Door Griekenland gaat die nu wel wat meer kosten .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 25 Mei 2010 12:11:03 QuoteWijzig

Graag jullie mening welke het fijnste zou zijn.
Beide kosten appart 70 euro, de eerste werkt en krijg nieuwe probes erbij en komt van een bedrijf.
De andere krijg ik ook de probes erbij, alleen heeft een mankemend ,zie tekst.

Philips oscilloscoop PM3219 (50mhz)

Beschrijving:



Bandwidth
50 MHz
Rise time
7 ns
Number of Channels
2 ch
Min. Vertical Sensitivity
2 mV/div
Maximum Vertical Sensitivity
5 V/div
Vertical(or Deflection Factor) Accuracy
3 %
Input Coupling
AC,DC
Input Impedance
1 MOhm
Maximum Input Voltage
400 V(dc+p
Main time base - lowest
100 ns/div
Main time base - highest
.5 s/div
B Sweep Time Base (low)
100 ns/div
B Sweep Time Base (high)
1 ms/div
Time base Magnification factor (X?)
x10
Timebase accuracy
3 %
Trigger Source
External,Internal
Trigger Modes
Auto,Edge,TV
Trigger Sensitivity
1 mV
Display Size
13 cm
Display modes
Persistence
Trace writing speed (Analog Oscilloscope)
2 div/us


of deze alleen de HV doet raar volgens tekst, is dat te maken?
Dynatek 20 mHz scoop.



Scoop waar ik dagelijks mee werkte, erg fijn scoopje.

Helaas heb ik pech met de scoopen want net als de tektronix uit mijn andere aanbieding is
het beeld te smal.

Ditmaal door (geen grap) de kat die het leuk vond om te sproeien op mijn werkbank, en wel bij het koelrooster van de scoop. Via de variac e.e.a. gecontroleerd, de scoop werkt, maar zodra de HV-opkomt en de spanning te hoog word hoor je karakteristieke pets-pets geluiden, vermoedelijk een hv transistor/mosfet.

Ook deze scoop dus voor de wat ervarener electrnicus, hoogstwaarschijnlijk is het euvel niet a; te moeilijk te repeareren, maar ik heb er geen tijd voor.


of moet ik toch maar voor die digitale van 120 euro gaan die Stynus voor schreef?

Graag jullie mening.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 25 Mei 2010 12:24:04]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op dinsdag 25 Mei 2010 13:56:18 QuoteWijzig

Ik zou voor de Philips gaan. Die heeft betere specs. En kattenpis op elektronica is er heel moeilijk af te krijgen.

Die link van mij is GEEN scoop. Dat is een logic analyser. Die ziet alleen of een signaal 0 of 1 is.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Flupke
Lid
Berichten: 285
Gepost op dinsdag 25 Mei 2010 16:33:58 QuoteWijzig

Philips idd. nemen. 2 de is goed voor de vuilbak :-)

CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op dinsdag 25 Mei 2010 18:31:29 QuoteWijzig

had je eventjes vlugger geweest ik heb zo'n pm weggegeven voor niks....jammer

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 25 Mei 2010 19:44:51 QuoteWijzig


Quote
Stynus schreef:
Ik zou voor de Philips gaan. Die heeft betere specs. En kattenpis op elektronica is er heel moeilijk af te krijgen.

Die link van mij is GEEN scoop. Dat is een logic analyser. Die ziet alleen of een signaal 0 of 1 is.



Dus dat met die 0 en 1 kun je niet meten op die philips of zie je dat aan die lijnen als ze hoog en laag zijn?
Tis de eerste keer dat ik zoeen ding aanschaf dus daarom vraag ik dit alles en mischien ook nog als ik hem thuis krijg om hem eventueel goed in te stellen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op dinsdag 25 Mei 2010 19:52:48 QuoteWijzig

Met die scoop kun je dat zeker zien of het nul of 1 is. Voor die prijs is het een koopje.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op dinsdag 25 Mei 2010 20:00:07 QuoteWijzig

Met een schoop kan je zowel analoge als digitale signalen weergeven.

Met een logic analyser kan je alleen de digitale signalen weergeven. Maar de echte power zit hierbij dat je ook kan zien wat er precies wordt doorgestuurd en dat je veel meer kanalen hebt. Nadeel is dan weer wel dat hij geen analoog kan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Wil
Lid
Berichten: 29
Gepost op dinsdag 25 Mei 2010 20:08:52 QuoteWijzig

Waarom kijk je niet naar een scoop van Hameg, deze zijn veel
gebruiksvriendelijker dan die van Philips.

En een ander voordeel is de componententester die op bijna
alle Hameg scoop's zit.

[1] 2 »

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.07599 sec.