SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 19
19 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Voltage tonen op een display.
[1] 2 3 4 5 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 8 Juni 2010 22:42:11 QuoteWijzig

Stel ik heb een potmeter.
Hierop zit een batterij of adapter.
Ik kan doormiddel van draaien aan die potmeter de voltage instellen.
Kan ik zoiets ook laten tonen aan bv een 7 segment display?
Zo ja hoe precies,schema?

Er staat zoiets op de link van stynus : http://www.elektronicastynus.be/Projecten/labvoeding/MiniLabVoeding/index.php

Gewoon wat vrij makkelijk en redelijk snel in elkaar te zetten is.

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op dinsdag 8 Juni 2010 22:49:22 QuoteWijzig

Hier staat een schema met 7 segment displays:
http://www.elektronicastynus.be/Projecten/labvoeding/index.php


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 9 Juni 2010 17:23:34 QuoteWijzig

Die waardes wat in dat schema zijn gebruikt moeten die exact ook zo gebruikt worden?
Want ik neem toch wel aan dat je bv 511K nergens kunt krijgen ,dan is toch 510K ook inorde niet?

Die BC237 vind ik niet bij dickbest is daar een vervanger voor en ook voor die zn458a?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Woensdag 9 Juni 2010 18:17:50]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op woensdag 9 Juni 2010 18:36:52 QuoteWijzig

Die BC237 heb ik meen ik door een BC547 vervangen.

Die zn458a door een TS431 (schema staat op de pagina erbij, want deze heeft 1 poot meer). Dick Best heeft deze ook, alleen niet in de webshop.

En de weerstanden idd afronden. De ingangsspanningsdeler heb ik bij mij meen ik vervangen door een 10 toeren printpotmeter. Dan kan je de verhouding nog aanpassen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 04:25:03 QuoteWijzig

Ik had gisteravond de bestelling doorgezonden en de vraag erbij gezet of hij mij een TS431 erbij kon doen.
Hij heeft in de webshop nu de TL431, idem product staan voor als iemand hem ook nog zou moeten hebben.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 13 Juni 2010 18:45:38 QuoteWijzig

Vraag over die tabellen bij dat schema.
Bij sommige weerstanden staat de tekst van het schema "BV" wat word hierbij eigenlijk bedoeld?
En in die tabbellen staan bij sommige weerstanden "-" hoef ik daar geen weerstanden te gebruiken of is dat een brug wat daar komt dan?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 13 Juni 2010 19:39:59]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 13 Juni 2010 19:55:50 QuoteWijzig

Met die bv wordt bedoeld in de tabel kijken.

Een streepje betekend geen weerstand, gewoon openlaten dus.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 18 Juni 2010 00:32:19 QuoteWijzig

Ik heb toch nog enkele vraagjes over dat schema.

Ik heb alles op het breadboard staan en word gevoed door 12V omgevormd naar 5V.
Deze word na enkele tellen loeiheet.
*Is dit normaal bij dit schema of heb ik dan iets fout zitten of moet er gewoonweg een koellichaam op?
*Die ts431 heeft 3 poten, Cathode-Anode en ref.
Neem aan volgens schema dat alleen gebruik word gemaakt van de Cathode en Anode? aangezien er geen 3 lijnen word gebruikt.
*Op dat schema is er een analoge ground +input vermeld en een digitale+5v.
Wat steld bijde voor , ik neem toch aan dat 1 is voor het geheel van stroom te voorzien en de andere? en welke is voor wat?

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 18 Juni 2010 00:33:22]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 18 Juni 2010 10:14:29 QuoteWijzig

Die derde poot moet wel aangesloten worden:


En je hebt toch een aparte voeding voor de displays hoop ik (elk display een aparte voeding)? Anders werkt het niet en kon het wel eens zijn dat je voeding zelf spanning uit de spanningsregelaar zit te trekken.

De analoge ground is van de te meten spanning. De andere ground is van de voeding van de displays.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 18 Juni 2010 13:16:54 QuoteWijzig

Alles word gevoed vanaf de breadboard voeding, dus ook de schermen.
Ik heb hem eens alleen op de 5V kanalen gezet om te testen.
Zo maak ik het uit van het schema.
Maar hij geeft ook rare tekens in het beeld en niet zoals jij dat hebt.
Ook die 500ohm potmeter, waar dient die voor want als ik er aan draai gebeurd niets.
Moeten die waardes exact zijn? bv 0.22uF heb ik niet maar wel 0.47uF, die mag ik toch nemen of moet dat precies 0.22uF zijn.
Is er geen pcb schema kant en klaar van te vinden?

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 18 Juni 2010 13:32:31]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 18 Juni 2010 14:14:10 QuoteWijzig


Quote
Alles word gevoed vanaf de breadboard voeding, dus ook de schermen.


Dan zit daar de fout denk ik. Die dingen moeten een aparte voeding hebben. Is met 95% van de digitale paneelmeters zo.

Die waardes moeten exact zijn ja. Anders zal je afweikende meetwaardes (of zelfs geen meetwaardes) krijgen.

PCB layout heb ik hier niet van.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 18 Juni 2010 16:30:49 QuoteWijzig

Hoe kan het dan zijn als ik bv een oic gebruik dat die dan wel werken en de pic ook op 1 dezelfde voeding? of valt dat net in die 5%?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 18 Juni 2010 16:38:29 QuoteWijzig

Omdat je dan je pic ontwerp aanpast zodat deze dezelfde massapunten heeft als de schakeling.
Deze ic's zijn daar niet voor ontworpen op die manier.
Je massa van de te meten spanning komt op de in_lo ingang. Tussen die ingang en de massa van je voeding zitten nog transistoren enzo in de chip. Als je de 2 doorverbind zou je die kortsluiten.

EDIT:
Hier staan wel wat oplossingen in voor het wel mogelijk te maken: http://www.intersil.com/data/an/an9609.pdf
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Vrijdag 18 Juni 2010 16:42:22]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 18 Juni 2010 16:57:13 QuoteWijzig

Oke zal dat maar ook eens proberen.
Ik had in tussentijd een apparte omgevormde 9V erop gezet op de displays.
Zodra ik alleen deze aan heb staan branden alle 7 seg.display behalve natuurlijk half die 1ste links van de 4.
Zodra ik de voeding erbij aanzet gaan enkele delen(lijnen) van die 7 segments uit.
Maar ik kan er echt geen waarde uithalen.
Dus moet ik ergens die 0.1 en 0.22 uF ergens uit te halen want die heb ik 0.47uF van gemaakt.
Dick heeft ze niet en electro online ook niet, dus even zoeken waar wel.

De enigste oplossing wat ik wel kan hebben is om een smd pcb ervan te maken, daar heb ik wel alle excatte waardes van, maar ja dan kan ik niet meer testen.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 18 Juni 2010 17:02:23]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 18 Juni 2010 17:01:29 QuoteWijzig

Dick heeft wel 220nF. Zowel in 5 als 7.5mm steek.
http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=253 /> http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=254 />
EDIT: en 100nF staat ook bij allebei.
 
[Bericht gewijzigd door
Stynus op Vrijdag 18 Juni 2010 17:02:30]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 18 Juni 2010 17:04:11 QuoteWijzig

Daar heb ik toevallig ook een vraagje over.
Hoe zit dat precies nu met nf - uf - pf.
Is dat zoiets als 1 kg = 1000 gram = 10000 mgram?

[gevonden]
http://www.justradios.com/uFnFpF.html
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 18 Juni 2010 17:05:52]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 18 Juni 2010 17:06:18 QuoteWijzig


Code

0,001F           = 1mF = 1mili farad
0,000001F        = 1?F = 1 micro farad
0,000000001F     = 1nF = 1 nano farad
0,000000000001F  = 1pF = 1 pico farad


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 19 Juni 2010 09:53:53 QuoteWijzig

Als ik nu bv kijk naar die 0.22uF , die heb ik, maar dat is een smd elco van 50V , die is toch ook goed of niet?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 19 Juni 2010 10:35:26 QuoteWijzig

Nee, in het ontwerp staat een gewone condensator. Als je daar een elco zet is er kans dat die ontploft.

Wat je wel zou kunnen doen is 2 100nF condensatoren in parallel zetten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 19 Juni 2010 17:16:47 QuoteWijzig

Bedoel je niet serie? anders blijft het gewoon 100nf toch op die manier ipv 200nf?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 19 Juni 2010 17:22:14 QuoteWijzig

Als je ze in serie zet wordt de capaciteit nog maar half zo groot.
Is het omgekeerde dan bij weerstanden.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
[1] 2 3 4 5 »

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04411 sec.