SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 19
19 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Galva-wisp markII
[1] 2 3 »
calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op woensdag 16 Juni 2010 20:53:35 QuoteWijzig

Hoi,
Ik ben de galva-wisp markII aan het bouwen en daar heb ik een vraagje over.

-De condensator C1 1000uF 6,3V of 10V, mag dat er ook eentje zijn van 16V of 25V?
-En C5 22uF kan ik daar een gewone elko voor gebruiken?

Het schema komt van http://www.picbasic.nl/frameload.htm?http://www.picbasic.nl/galvawisp2.htm

PS: Ik ben een beginner en splinternieuw hier

Alvast bedankt.
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op woensdag 16 Juni 2010 21:01:17 QuoteWijzig

De spanning die bij een elco vermeld staat is de max spanning dat die aankan. Je mag er dus altijd 1 inzetten die een hogere spanning aan kan.

Voor die 22?F kan je idd ook een gewone elco gebruiken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op zondag 20 Juni 2010 21:41:42 QuoteWijzig

Nog een beginners vraagje.

Op het Pic ontwikkelbordje ( looplicht ) van Stynus staat een component RN1, in het schema lijkt het op een rij van 8 weerstanden aan mekaar. Wat is dat?

Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 20 Juni 2010 21:44:36 QuoteWijzig

Misschien dan ook best het schema erbij posten:


Dat is een weerstanden array, dus 8 weerstanden in 1 huisje.
Te krijgen bij voti. http://www.voti.nl/winkel/catalog.html?R-SIL8-10k


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op maandag 21 Juni 2010 20:49:55 QuoteWijzig

Hallo,
Ik ben dit http://www.elektronicastynus.be/Projecten/Proggers/devboards/V1/index.php pic ontwikkelbord van Stynus aan't bekijken en klopt het dat hij daar pin 10 (lvp-pmg) van de16F628A niet heeft aan gesloten op die 15 pins connector, of is dat niet echt nodig?

Mvg,

Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op maandag 21 Juni 2010 21:24:12 QuoteWijzig

Ah dat bordje bedoelde je. Nuja maakt weinig uit, uitleg is hetzelfde .

LVP heb ik nog nooit gebruikt. Die moet je dus ook niet aansluiten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op maandag 21 Juni 2010 21:44:29 QuoteWijzig

En die weerstand_array dat zal wel 10K zijn zeker?
Als ik dat weet kan ik er aan beginnen.

reddevil
Lid
Berichten: 1224
Gepost op maandag 21 Juni 2010 21:46:27 QuoteWijzig

Klopt, 10K.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op dinsdag 22 Juni 2010 22:17:17 QuoteWijzig

Dit is mijn eerste resultaat van het galva-wisp Mark II printje.



Ik heb eerst de layout op glanzend papier van een reclameblad gekopieerd met een laserprinter, en dan met een strijkijzer op de print gestreken ( ongeveer 2 min. ).
Daarna ge-etst in:
-50 ml water ( gedistileerd )
-75 ml zout spiritus (10 ? 20%)
-35 ml zuurstofwater
en dat duurde 3.5 minuut.

Er zijn wel en paar gaatjes niet recht in het midden.... maar wat wilt ge? ik heb met die kolomboormachine al ooit gaten geboord om U tegen te zeggen.

Wel.... ik ben er super tevreden over!


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 22 Juni 2010 22:23:56]

calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op woensdag 30 Juni 2010 21:40:47 QuoteWijzig

Hij is af!!!



en onder....

calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op woensdag 30 Juni 2010 21:50:32 QuoteWijzig

Nu... om hem testen moet de PIC 16F648A voorgeprogrammeerd worden en dat wou ik zelf doen. ( of toch maar bestellen??? ).
Ik heb nu een schema gemaakt met zo weinig mogelijk (kennis) onderdelen om dit te kunnen doen:



Is dat te doen of toch maar ene bestellen?
mgv



 
[Bericht gewijzigd door calichio op Woensdag 30 Juni 2010 23:48:37]

Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op woensdag 30 Juni 2010 23:52:40 QuoteWijzig

Of dat zo gaat werken weet ik niet. Dit is zo een schema waarvan de werking pc afhankelijk is.

Als het niet werkt mag je als je wil met die pic langskomen. Dan zet ik de firmware er voor je in. (Of opsturen mag ook.)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Pyro-Brad
Lid
Berichten: 253
Gepost op donderdag 1 Juli 2010 09:47:01 QuoteWijzig

Nu Maar hopen dat die het doet.

Want die van mij doet het nog altijd niet

Ik vind het zelf een beetje een risico vol print ontwrerp. Hij had de baantjes best wel wat verder uit elkaar mogen zetten.


nu nog het nubke van schematheek :p
calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op donderdag 1 Juli 2010 18:02:27 QuoteWijzig

Nog even geduld, dit weekend ga ik dat ding onder de stroom zetten en het resultaat zal ik wel melden.
Spannend!!!
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 2 Juli 2010 08:12:01]

calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op zaterdag 3 Juli 2010 16:13:39 QuoteWijzig

Ik heb dit schema af en ik zou het nu willen gebruiken om die pic 16F648A van firmware te voorzien.

Alleen ik heb dit nog nooit gedaan een heb een beetje schrik om mijne computer te beschadigen omdat ik met 5 volt via die weerstanden (1K en 10K)naar pin 3 van de serial conn. ga. De weerstand van 10K heb ik daar geplaatst als pullup voor die MCLR, dat is toch de juiste manier hoop ik?
Nog een vraagje:
Het is toch pin 3 van de seriel conn. die 12V moet leveren om de pic in programmeermodus te laten gaan?

mvg
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zaterdag 3 Juli 2010 16:18:56]

Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 3 Juli 2010 16:52:48 QuoteWijzig

In jouw schema is het idd pin 3. Ik denk echter dat die geen 12V gaat halen. Je hebt er ook een led ophangen en de poort is beperkt tot 10mA per pin. Je spanning zal daar gewoon inzakken.

En een seri?le poort is goed beveiligd, daar zal je je pc niet snel mee opblazen. Als je het echt niet vertrouwd kan je een PCI kaartje met een seri?le poort in je pc steken. Als er dan iets gebeurd is dat kaartje kapot en niet je moederbord. Maar om dat kapot te krijgen moet je er al hoge spanningen gaan insturen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 21:27:21 QuoteWijzig

Ik heb toch nog maar eens iets getekend om zelf een 16F648A van firmware te voorzien.
Hier de PCB:

Ik denk dat dit moet werken (wat denken julie?), alleen weet ik niet of de VSS van de pic ook aan de grnd moet aangesloten worden, ik heb het toch maar gedaan.
De 12v komt van een gestabilizeerde voeding, hopelijk is dat genoeg? (of moet dat 13v zijn).
EN.... zou er nog iets aan veranderd moeten worden of gewoon het spel in mekaar solderen en proberen maar?

Mgv
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 6 Juli 2010 21:45:24]

Wil
Lid
Berichten: 29
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 22:52:34 QuoteWijzig

Ik zou ook een +5V op pin 14 zetten

calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:03:16 QuoteWijzig

Zal ik doen, maar staat de pic dan niet in de "run" mode tijdens het programmeren?

reddevil
Lid
Berichten: 1224
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:05:40 QuoteWijzig

Nee, de pic moet voeding krijgen, anders kun je hem niet programmeren.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 402
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:13:59 QuoteWijzig

Zo, dat weet ik dan ook weeral, ik denk dat het tijd word om alles eens echt uit te proberen.

Bedankt voor de hulp jongens!

[1] 2 3 »

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.06972 sec.