SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 14
14 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > UTP Tester van RedDevil
[1] 2 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 19 Juli 2010 18:28:14 QuoteWijzig

Ik heb het project van de UTP Tester van RedDevil gemaakt.
http://www.elektronicaforum.nl/utp-kabeltester-t5021.html?highlight=utp%20tester

De ontvanger werkt dus ik vermoed ook voor 99% de print van de basisunit.
Alleen nu heb ik niet zoeen 16*4 shermpje dus had ik een 16*2 schermpje erop gezet.
Nu zie ik niets op het scherm behalve wat geflikker van vakjes erin.

Ligt dat probleem van het flikkeren omdat ik 16*2 ipv 16*4 schermpje gebruik?

De weerstand die net onder de female aansluiting van het schermpje zit op de basisunit is dat ook 1K of heeft die een andere waarde?

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op maandag 19 Juli 2010 18:46:50 QuoteWijzig

Er zit geen contrast potmeter in dat schema. Hang die er even bij en dan zal het wel werken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 19 Juli 2010 19:28:46 QuoteWijzig

Nou die heb ik wel.
Op deze site zit er wel een contrast potmeter op.
http://www.electronicavantinus.nl/index.php/projecten1/utp-tester?start=1 />
Naar hem ben ik ook verwezen door Reddevil voor de print.
Maar had hem zelf al nagemaakt vanuit de foto's.
Maar ik kan niet achterhalen waar de fout zit dat hij op die 16*2 zo raar doet.


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 19 Juli 2010 19:43:25]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op maandag 19 Juli 2010 21:50:01 QuoteWijzig

Je mist 1 baantje. Tussen de 5V en de voedingsaansluiting van het lcd.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 20 Juli 2010 04:42:42 QuoteWijzig

Bedankt Stynus hij werkt.
Moet alleen de code aanpassen want het was geen 4*16 lcd wat ze gebruikt hebben maar een 4*20 lcd, dus ik mis nog wat getallen op het scherm.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 21 Juli 2010 05:09:29 QuoteWijzig

Nog een kleine vraag.
Deze UTP tester werkt die alleen als je zelf gemaakte UTP kabels wilt testen?
Ik heb hier namelijk ook nog enkele gekochte UTP kabels liggen (die waren bij apparaten geleverd) als ik die aansluit doen de leds niets, verbind ik de kabels zo door werkt hij wel namelijk.
Zijn die kabels die je bij apparaten krijgt altijd crossover?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op woensdag 21 Juli 2010 11:06:05 QuoteWijzig

Als je de 2 connectoren langs elkaar houd zie je zo of je crossed of straight vast hebt. Met crossed kabels lijkt de code idd niet overweg te kunnen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 21 Juli 2010 16:00:08 QuoteWijzig

Die potmeter hoeveel moet die zijn?
Heb namelijk nu zoeen 4*20 lcd binnen maar ik zie heel wazig de tekst en testen.
Wat mij dus wel gelijk was opgevallen is dat die background verlichting hier bij mij niet aan is en bij jullie wel.
Ik zou niet weten of dat aan het scherm ligt en hoe dit op te lossen is, maar het scherm was gewoon netjes en goed verpakt.

[edit] Probleem heb ik reeds zelf gevonden.
Het schijnt dat de + en de - anders om staan als bij het project van reddevil van het scherm als wat ik heb.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Woensdag 21 Juli 2010 21:02:50]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op vrijdag 23 Juli 2010 17:27:45 QuoteWijzig

Voor crossed kabels is de code nog niet aangepast, ging dat doen maar het is er nog niet van gekomen. Bij sommige utp kabels zijn niet alle connetors aangesloten, vooral bij de kabels die je bij telenet krijgt om je apparaten aan te sluiten, dan werkt deze tester niet.
De background verlichting, daar moet je soms mee oppassen, heb verschillende dezelfde schermen waar soms die + en - verwisselt zijn.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 00:58:38 QuoteWijzig

Oke.
Ik zit toch weer met een probleempje
Mijn vrouw is super slim geweest en heeft mijn printje weg gegooid en gemeend dat ik het niet meer nodig had hoe ik dus het alsnog uit de vuilnis had gevist bleek de pic dus niet meer te werken naar behoren, het was ook gelijk mijn laatste 16f628
Omdat ik niet wil wachten en nog genoeg van die 16F877A heb liggen wou ik die gebruiken met deze pcb:

De potmeter fout heb ik hier gelijk maar ook op gecorrigeerd.
Die lijnen bij RD0 en RD1 moeten weg met plaatsen tussen VSS en VDD had ik die schijnbaar daar even geplaats, op orginele print zitten die niet en de VSS is op de orginele print wel aangesloten en niet in dit schema.

Nu had ik de begin code iets aangepast naar deze pic maar ik krijg niets te zien op het scherm, kan mij iemand even helpen hoe ik die wel aan de praat krijg hierop?
Orginel RedDevil code was:

Code
'**************************************************************** 
'*  Name    : UTP tester                                        * 
'*  Author  : reddevil                                          * 
'*  Notice  : Copyright (c) 2007                                * 
'*          : All Rights Reserved                               * 
'*  Date    : 17/11/2007                                        * 
'*  Version : 1.0                                               * 
'*  Notes   : tester met display en los einde                   * 
'*          :                                                   * 
'**************************************************************** 
Device 16F628A 
Config INTRC_OSC_NOCLKOUT, WDT_OFF, PWRTE_ON, LVP_OFF, MCLRE_OFF    
ALL_DIGITAL TRUE 
;        76543210 
PORTA = %00000000                  ;Alle niveaus van PORTA eerst laag maken 
PORTB = %00000000                  ;Alle niveaus van PORTB eerst laag maken 
TRISA = %00010000 
TRISB = %11111110                  '1 is ingang 0 is uitgang 

LCD_DTPORT = PORTA               'display op andere poorten    
LCD_DTPIN = PORTA.0 
LCD_RSPIN = PORTA.7 
LCD_ENPIN = PORTA.6              

Symbol kanaal1 = PORTB.0 
Symbol kanaal2 = PORTB.1 
Symbol kanaal3 = PORTB.2 
Symbol kanaal4 = PORTB.3 
Symbol kanaal5 = PORTB.4 
Symbol kanaal6 = PORTB.5 
Symbol kanaal7 = PORTB.6 
Symbol kanaal8 = PORTB.7 
Symbol kabel = PORTB 



Mijn code:

Code
'**************************************************************** 
'*  Name    : UTP tester                                        * 
'*  Author  : reddevil                                          * 
'*  Notice  : Copyright (c) 2007                                * 
'*          : All Rights Reserved                               * 
'*  Date    : 17/11/2007                                        * 
'*  Version : 1.0                                               * 
'*  Notes   : tester met display en los einde                   * 
'*          :                                                   * 
'**************************************************************** 
Device 16F877A 

ALL_DIGITAL TRUE 
XTAL = 20 
;        76543210 
PORTA = %00000000                  ;Alle niveaus van PORTA eerst laag maken 
PORTB = %00000000                  ;Alle niveaus van PORTB eerst laag maken 
PORTE = %00000000                  ;Alle niveaus van PORTE eerst laag maken
TRISA = %00010000 
TRISB = %11111110                  '1 is ingang 0 is uitgang
TRISE = %00000000 

LCD_DTPORT = PORTA               'display op andere poorten    
LCD_DTPIN = PORTA.0 
LCD_RSPIN = PORTE.0 
LCD_ENPIN = PORTE.1             

Symbol kanaal1 = PORTB.0 
Symbol kanaal2 = PORTB.1 
Symbol kanaal3 = PORTB.2 
Symbol kanaal4 = PORTB.3 
Symbol kanaal5 = PORTB.4 
Symbol kanaal6 = PORTB.5 
Symbol kanaal7 = PORTB.6 
Symbol kanaal8 = PORTB.7 
Symbol kabel = PORTB 


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 24 Juli 2010 10:53:17]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 11:08:57 QuoteWijzig

Ik ben aan het bedenken of of ik die PortE wel mag gebruiken in dit project of maakt dat niets uit?
Ik heb ook dit eens geprobeerd:

Code
PORTA = %00000000                  ;Alle niveaus van PORTA eerst laag maken 
PORTB = %00000000                  ;Alle niveaus van PORTB eerst laag maken 
PORTE = %000                  ;Alle niveaus van PORTE eerst laag maken
TRISA = %00010000 
TRISB = %11111110                  '1 is ingang 0 is uitgang
TRISE = %000 


Maar heeft ook geen effect ,nu flikkerd door het scherm steeds de cursor.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 24 Juli 2010 11:13:30]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 11:14:26 QuoteWijzig

LCD_DTPORT = PORTA is bij een grafisch lcd. Haal dat even weg en opnieuw testen .

EN zet je fuses even. LVP staat nu aan en dat geeft vage effecten.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zaterdag 24 Juli 2010 11:16:04]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 11:31:01 QuoteWijzig

Ik heb nooit de fuses gebruikt bij een 16f877a dus zou eigenlijk even niet weten hoe die dan moeten bij deze.
Waarom word die LCD_DTPORT = PORTA wel bij die 16f628 gebruikt als die toch voor een grafisch scherm gebruikt word?

[edit]
LCD_DTPORT = PORTA heeft geen effect , nog hetzelfde.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 24 Juli 2010 11:43:46]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 11:46:30 QuoteWijzig


Quote
Waarom word die LCD_DTPORT = PORTA wel bij die 16f628 gebruikt als die toch voor een grafisch scherm gebruikt word?


Daar is het ook fout dan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 19:33:56 QuoteWijzig

Oke alweer iets bij geleerd.
Maar welke en wat voor een fuses moet ik dan bij die 16f877 gebruiken?

Is dit goed?

Code
CONFIG HS_OSC , WDT_OFF , PWRTE_ON , BODEN_OFF , LVP_OFF , WRTE_ON , CP_OFF , DEBUG_OFF


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 24 Juli 2010 19:36:42]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 20:25:50 QuoteWijzig

Welk kristal heb je eraan hangen?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 20:29:07 QuoteWijzig

Laat aub bij die 16f877 al die config weg, je hebt er niks dan rommel mee. De programmeur neemt automatisch de goede instellingen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 21:19:59 QuoteWijzig

Ja maar op een of andere manier krijg ik hem niet aan de praat op die 16f877.
De cursor flikkers af en toe en beweegt langzaam willekeurig door het scherm.
Ik heb er een 20mHz erop zitten, dus de delays moeten alleen aangepast worden, als ik hem eenmaal aan de praat heb.
Maar wat er mis is weet ik dus niet, de B poorten heb ik gewoon aangehouden , PORTA.0 heb ik ook idem aangehouden alleen :

Code
LCD_RSPIN = PORTE.0  
LCD_ENPIN = PORTE.1


heb ik veranderd en meer niet op de print.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 21:22:48 QuoteWijzig

Ik zie geen weerstand hangen aan pin 1 , de mlcr pin. reset de pic nu niet continu?


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 21:28:08 QuoteWijzig

Met een 20Mhz kristal kan je deze config gebruiken:
Config WDT_Off, PWRTE_ON, HS_OSC , PWRTE_ON, LVP_off


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 24 Juli 2010 21:34:17 QuoteWijzig

Om alle misverstanden omtrend het schema wat wel en niet is gedaan, duidelijk te maken , hier de huidige situatie.

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 24 Juli 2010 21:39:44]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
[1] 2 »

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.05183 sec.