SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 18
18 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Ontwikkelbord 16F628A
[1] 2 3 4 »
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 24 Augustus 2010 22:50:29 QuoteWijzig

Eerst even een vraag over Eagle.
Als ik een massavlak teken en dan ratsnest aanklik word er netjes een massavlak getekend maar daarna verschijnen altijd die 2 balkjes van boven, iemand enig idee hoe dat komt? ik krijg ze ook niet meer weg.

En op welke manier verbinden julie de via's van onder naar boven?
PS:Ben nog maar een paar dagen met Eagle bezig.



 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 24 Augustus 2010 22:51:49]
vdbeke
Lid
Berichten: 912
Gepost op woensdag 25 Augustus 2010 11:37:15 QuoteWijzig

Ik kan je niet echt verder helpen, maar een tip kan ik je wel geven. Klik eens op het gele icoontje met uitroepteken bij de board layout. Want er zijn een aantal verbindingen die ongewenst contact maken met naburig gelegen eilandjes.

Massavlak tekenen doe ik als volgt:

- GND van je circuit hernoemen naar GND als je dit nog niet gedaan hebt.
- polygon tekenen (de omtrek tot waar je massavlak moet komen)
- polygon ook hernoemen naar GND
- ratsnets klikken
- mbv de tools kan je de "isolate" en "spacing" waarde veranderen

calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zaterdag 4 September 2010 23:16:13 QuoteWijzig

Mijn eerste projectje in eagle is af en ik heb er wel wat mee bijgeleerd, het is een ontwikkelbordje voor de pic 16f628A.
Kan mischien iemand alles eens een beetje nazien want alle tips zijn welkom en mijn ervaring is nul.
Volgens mij is het uitgebreid genoeg om mee te beginnen.

Bottom

Top

Total

Schema

Ik heb alles manueel gerout en dat is als ge het nog niet kent
wel veel zoekwerk....amai.
Alvast bedankt.
Mgv

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 5 September 2010 08:57:45]

Zatar
Lid
Berichten: 263
Gepost op zondag 5 September 2010 11:59:48 QuoteWijzig

Ziet er goed uit, alleen zou'k zeggen om bij die leds rechts iets als'n uln2803 te zetten. Als je alle leds aanzet heb je anders waarschijnlijk een grotere stroom nodig dan wat de ?C aankan. Tenzij je met low current leds werkt.
8 x 20mA = 160mA, en je zit al bijna tegen het maximum voor PortA & PortB tesamen.

Quote
Maximum output current sunk by any I/O pin: 25 mA
Maximum output current sourced by any I/O pin: 25 mA
Maximum current sunk by PORTA and PORTB (Combined): 200 mA
Maximum current sourced by PORTA and PORTB (Combined): 200 mA


 
[Bericht gewijzigd door Zatar op Zondag 5 September 2010 12:02:36]


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zondag 5 September 2010 12:14:26 QuoteWijzig

Ik heb weerstanden van 330 ohm geplaatst, dat komt op 15mA x 8 = 121mA samen en ledjes van 3mm dus dat zal wel lukken zeker? Maar ik ga het met die uln2803 zeker eens bekijken, ook of er nog plaats voor is.

reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op zondag 5 September 2010 12:33:18 QuoteWijzig

Kijk ook eens na of je gemakkelijk een koelblok op je spannings stabilisator kunt plaatsen. Als je ingangs spanning hoog is kan hij wel eens warm worden.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 5 September 2010 12:40:16 QuoteWijzig

En zet nog even een 560 Ohm weerstandje tussen de drukknoppen en de pic bij de pinnen die je ook gebruikt om je 7 segment displays aan te sturen.
Op die manier sluit je je pic niet kort als je per ongeluk op het knopje drukt als de pin net hoog is.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zondag 5 September 2010 13:03:45 QuoteWijzig

Oei, het etsen zal nog even moeten wachten, de koelblok en weerstanden ga ik zeker plaatsen.
Je bedoeld toch op switch 3,4 en 7 neem ik aan h

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 5 September 2010 13:29:20 QuoteWijzig

Klopt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zondag 5 September 2010 21:28:53 QuoteWijzig

Nu ben ik weer aan het twijfelen, ik dacht dat die "weerstanden_array" van RN1 die kortsluiting van de drukknoppen moest voorkomen. Of kan ik best op alle drukknoppen nog een weerstand plaatsen van 560ohm voor de zekerheid.En dan zit ik nog met een vraag, schakelt de pin wel naar 0volt met die weerstand ertussen als ik een knop indruk?


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 6 September 2010 19:41:42]

calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op maandag 6 September 2010 19:41:53 QuoteWijzig

Dan zal ik ook moeten opletten met de dip-switchjes van S1 denk ik als ik bepaalde pinnen van RA op output zet.

reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op maandag 6 September 2010 20:05:57 QuoteWijzig

Ik heb bij mijn drukknoppen ook dip switchjes gezet. Is het probleem opgelost.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op maandag 6 September 2010 22:07:49 QuoteWijzig

Dat ga ik doen, dan kan ik op of af zetten wat ik wil.

reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op maandag 6 September 2010 22:13:23 QuoteWijzig

En verplaats die weerstand ray ook eens naar je drukknoppen achter de dip switchjes, anders krijg je daar ook problemen mee en nu kan je met 1 schakelaar die ook af zetten.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 7 September 2010 17:33:26 QuoteWijzig

reddevil..ik neem aan dat je dit bedoeld:

als ik nu dipswitch nr. 1,2,3 van S4 off zet dan zijn de eerste 3 pullup weerstanden uitgeschakeld: en kan ik geen kortsluiting maken met de eerste 3 drukknoppen.. juist?
En is S1 eigelijk ook niet overbodig?


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 7 September 2010 17:40:54]

reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op dinsdag 7 September 2010 19:15:07 QuoteWijzig

Ja, zo bedoelde ik het, kan je alles apart schakelen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 7 September 2010 19:29:27 QuoteWijzig

Bedankt voor de hulp.

calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 14 September 2010 22:40:00 QuoteWijzig

Ik vraag mij af op welke manier reddevil die tekst in zijn massavlak krijgt.Op de plaats waar er tekst komt word het koper gewoon weg geetst en bij mij is het net andersom.

reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op dinsdag 14 September 2010 22:57:06 QuoteWijzig

Tekst zet je in de laag 41 trestrict of 42 brestrict. In de top of bottem restrict laag dus. Daar trek je een polygon alleen rond de tekst met width = 0,isolate = 0 en spacing = 0. Deze polygon moet je dus extra rond de tekst zetten buiten de andere polygon die je tekent.Bij het afdrukken wel de laag 41 en 42 afzetten.
 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Dinsdag 14 September 2010 22:57:38]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 14 September 2010 23:08:53 QuoteWijzig

Ga ik nu uitproberen.
Het ontwikkelbordje schiet goed op, alleen wat weinig tijd...;er moet nog gewerkt worden ook h?.pffff

calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op donderdag 16 September 2010 22:40:25 QuoteWijzig

Vanavond het bordje in elkaar gezet.


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Donderdag 16 September 2010 22:43:58]

[1] 2 3 4 »

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.07609 sec.