SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 10
10 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Aftel klok met schakelcontact
[1] 2 3 4 »
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 19 September 2010 02:06:20 QuoteWijzig

Hallo,

Ik heb een heel idee voor me, wat waarschijnlijk ook gaat lukken, om een soort aftel klok met schakelcontact te maken.

Maar ik weet niet precies of het allemaal gaat lukken hoe ik het wil.

Ik wil met toetsen de minuten invoeren, en op het display laten zien. Als de tijd op nul staat wil ik een soort sirene af laten gaan.

Maar ik heb dus geen schema, schakeling, helemaal niets.

Wie weet of het gaat lukken, en wat heb ik daar allemaal voor nodg.

Alvast bedankt!

Mitchell

Mod-Edit:
Ik heb je bericht en titel even wat aangepast. Met het woord dat jij gebruikte worden we liever niet gevonden in google .
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zondag 19 September 2010 10:54:53]

Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 19 September 2010 10:58:16 QuoteWijzig

Dit kan het gemakkelijkste met een microcontroller gemaakt worden. Met cmos ic's heb je er al snel heel veel nodig.

Bekijk de site http://www.picbasic.nl/ maar eens.

Maar als je wil kan ik ook wel wat voor je ontwerpen, maar dat kan dat nog wel even duren want er staan nog een paar dingen op men todo list.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 19 September 2010 13:40:55 QuoteWijzig

Ik wist niet hoe ik het moest beschrijven maar aftelklok is een betere titel

Als je dat voor mij zou willen doen, graag
Ik kan trouwens ook eerst zelf proberen te ontwerpen.Alleen wat heb ik daar allemaal voor nodig? Om dit te maken?


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Pyro-Brad
Lid
Berichten: 253
Gepost op zondag 19 September 2010 14:45:00 QuoteWijzig

1x PIC 16F628A
1x 7805 Voltage Regulator
3x 100nF condensator.
2x Drukknoppen
Ik zou persoonlijk twee 7 segment displays pakken. (wat ook in digi. wekkers zit)
2x 7 segment display.
3x Transistors
2x 100K ohm
9x 1K ohm
1x buzzer ofzo iets

Wil je nu een of andere 230V sirene schakelen dan moet je een relais er bij pakken.

Met dit lijstje moet het denk ik wel lukken.
Er zit hier een nadeel aan. met deze componenten moet je gaan "Multi-plexen" Stijn zal denk ik wel even kunnen inschatten of dat kan, of dat het in het begin nog te moeilijk is.


nu nog het nubke van schematheek :p
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 19 September 2010 14:53:06 QuoteWijzig

Als hij het zelf wil programeren dan kan hij best met 1 display beginnen (de rest al wel voorzien). Als dat werkt dan de andere displays aansturen door te multiplexen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 19 September 2010 15:22:36 QuoteWijzig

dus:

1x PIC 16F628A
1x 7805 Voltage Regulator
3x 100nF condensator.
2x Drukknoppen
1x 7 segment display.
3x Transistors
2x 100K ohm
9x 1K ohm
1x buzzer

Maar moet ik de tijd dan inprogrammeren of kan ik het gewoon via drukknoppen instellen?


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 19 September 2010 15:41:26 QuoteWijzig

Allebei mogelijk .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 19 September 2010 16:28:16 QuoteWijzig

ok. maar dat vroeg ik omdat er maar 2 drukknoppen opzitten i.p.v 9?


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 19 September 2010 16:46:57 QuoteWijzig

Ah je wil met een toetsenbord?
Dat is ook mogelijk. Maar dan moet je wel een pic hebben met meer pinnen (of een schuifregister gaan toevoegen ofzo).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 19 September 2010 16:50:21 QuoteWijzig

nee hoor, dat hoeft niet ik vind tijd erin programmeren ook goed. is denk ik ook wat makkelijker

trouwens, waarom 2 drukknoppen? ik heb er toch maar 1 nodig voor aan uit?
En ik heb trouwens ook nog geen schakeling. ik weet ook niet waar welke onderdeeltje moet.
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Zondag 19 September 2010 16:53:01]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 19 September 2010 17:08:55 QuoteWijzig

Een voor de tijd in te stellen en de andere om te starten met af te tellen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 19 September 2010 19:01:29 QuoteWijzig

o, zo. dus elke keer als je op dat knopje drukt, komt er bijvoorbeeld 1 minuut bij. toch?


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 19 September 2010 19:13:34 QuoteWijzig

Klopt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 19 September 2010 20:07:56 QuoteWijzig

die condensator he, moet ik dan 2,5mm of 5 mm hebben?
http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=2223 />
en welke transistors moet ik hebben?
 
[Bericht gewijzigd door
MitchTheChief op Zondag 19 September 2010 20:14:02]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
reddevil
Lid
Berichten: 1245
Gepost op zondag 19 September 2010 20:09:47 QuoteWijzig

Speelt geen rol, je kan de draden altijd nog bij plooien.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 19 September 2010 20:38:57 QuoteWijzig

Wacht nog wel even met bestellen totdat er een compleet schema is. Anders ben je door de wet van Murphy vast wel iets vergeten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 276
Gepost op maandag 20 September 2010 19:53:45 QuoteWijzig

Kan je het ook maken met een oude wekker radio

Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op maandag 20 September 2010 20:32:42 QuoteWijzig

Het display daar uit kan je meestal wel gebruiken idd. Als je geluk hebt kan je de transfo ook nog hiervoor gebruiken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op dinsdag 21 September 2010 22:06:26 QuoteWijzig

ik heb een keer een wekker uit elkaar gehaald. Had toevallig alleen nog het displaytje in mn electronicakffertje liggen


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
jeffrey_om
Lid
Berichten: 276
Gepost op dinsdag 21 September 2010 22:17:50 QuoteWijzig

Waarom zou het niet met een wekker radio kunnen het is het bijna zelfde principe?

Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op dinsdag 21 September 2010 22:21:16 QuoteWijzig

Dan zal je nu even moeten uitzoeken of de displays ca of cc zijn.
ca = common anode

cc = common cathode


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
[1] 2 3 4 »

Active Topics

» Aanpassingen aanbouwde...
» Subaru Outback 2016
» Werkplaatsinrichting
» Windwijzer
» Temperatuur bewaking
» Wattage verhogen mogel...
» Nachtverlichting bevei...
» Simpel alarm
» Nieuwe werktafel
» digitale klok

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.1103 sec.