SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 9
9 gasten
0 leden:
Forum > Show Your Projects > 12V-1A Voeding regelbaar
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op maandag 4 Oktober 2010 22:08:12 QuoteWijzig

Een jaartje geleden deze voeding gemaakt.
Met rode knop in het midden kan je de koeling op
zetten, als het dan boven de 35 graden komt gaat de fan draaien.
De 5V is een vaste stabiele spanning en een stroombegrenzer staat er ook op.





Het is wel wat slordig met al die losse draden, maar toen
kon ik nog niet etsen dus...gaatjesprint.






 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 5 Oktober 2010 12:39:11]
jeffrey_om
Lid
Berichten: 276
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 18:29:31 QuoteWijzig

Dat heb je mooi gemaakt, maar als je die meter's nou vervangt voor digitale meters dan zou het er nog beter uitzien. En dat gat achterin is dat voor een zekering houder?, want helt lijkt net of het door voor gemaakt is.

calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 19:32:16 QuoteWijzig

Dat heb je goed gezien, nadien heb ik van binnen zekeringen geplaatst omdat ik die bedoeld was voor de achterkant kapot genepen had. Digitale meters zou wel knap zijn maar dat is voor de volgende voeding.

jeffrey_om
Lid
Berichten: 276
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 20:21:27 QuoteWijzig

Koop dan een nieuwe die je er zo in vast kunt zetten met een moer en soldeer de draden naar de zekering houder die je nu hebt. Het is niet zo duur zo'n zekering houder. En als je de zekering moet vervangen dan hoef je de kap niet los te halen. En wat dacht je ervan om er een installatie automaat en een aardlekschakelaar in te maken?

calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 20:27:44 QuoteWijzig

Wat bedoel je met installatie automaat?

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 20:34:22 QuoteWijzig

@jeffrey_om
Analoog kan ook handig zijn. Je hebt veel sneller een indicatie van de spanning en stroomsterkte als je er naar kijkt. Bij digitaal moet je al gaan lezen.

Hier een automaat in gaan maken is dikke overkill. En een aardlekschakelaar al helemaal. Die heeft hier niet eens nut lijkt me.

@calichio
Ziet er goed uit!
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Dinsdag 5 Oktober 2010 20:41:58]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 21:05:25 QuoteWijzig

Dat zie ik graag, iemand die nog met touw de kabels bij mekaar maakt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 21:36:18 QuoteWijzig

Ik heb altijd in de muziek gezeten en dat deden de japanners ook altijd in hun (Roland)synthesizers.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 5 Oktober 2010 21:37:36]

reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op dinsdag 5 Oktober 2010 21:46:43 QuoteWijzig

Ik heb nog van die echte vet koord, werkt een stuk gemakkelijker dan gewone koord. Is wel iets meer werk een gewone kabelbinder.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04824 sec.