SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 9
9 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Mini domotica systeem
« 1 [2] 3 4 5 6 7 »
calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op zondag 1 Mei 2011 23:06:11 QuoteWijzig

Ik heb 4 beveiligingscamera's gekocht en elke camera werkt met een netadaptor van 12V/1Amp. Ik ga dus een stroomkring leggen met 4 stopcontacten voor elke camera. Op de adaptors of de camera's staan geen Aan/Uit knoppen. Nu wil ik bij elke camera een module plaatsen zodat ik elk stopcontact IN of UIT kan schakelen via het bussysteem dat ik aan het maken ben.
Nu is de vraag wat schakel ik het beste, de 12V van elke adaptor of de 230V van elk stopcontact, ik weet niet wat het beste is, kwestie van die camera's een lang leven te geven h?.
Maar mischien maakt het niet uit?

Enkele foto's:









 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 2 Mei 2011 22:40:34]

Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op zondag 1 Mei 2011 23:47:36 QuoteWijzig

Ik denk dat je best de 230V schakelt als het voor energie zuinigheid is.

Maar kan je de voeding niet mee over de coax sturen? Dan heb je maar 1 adapter nodig. Aan beide kanten een condensator zetten om ervoor te zorgen dat de gelijkspanning niet in de camera of recorder terechtkomt en een spoeltje in serie met de voeding om te voorkomen dat het signaal wordt kortgesloten.

EDIT: of met netwerk kabel gaan werken:
http://www.dealextreme.com/p/cctv-via-cat-5-twisted-pair-audio-video-power-balun-transceivers-pair-22236
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zondag 1 Mei 2011 23:53:24]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op maandag 2 Mei 2011 21:34:02 QuoteWijzig

De voeding mee over de coax sturen?
Bedoel je daarmee dat het videosignaal mee op de voeding gesupponeerd word, want dat gaat mijn petje (nog) te boven of bedoel je dit:



Ik dacht van deze kabel te gebruiken (RG59/DC) en dan 4 keer te vertrekken met de voeding (12V) vanuit 4 relais en dan 1 voeding gebruiken die bv 2A kan leveren(omdat de 78S12 dat aankan), de camera's trekken max. 0.380Amp per stuk, in totaal dus 1.52Amp.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 2 Mei 2011 21:41:28]

reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op maandag 2 Mei 2011 21:43:42 QuoteWijzig

Ik zou ook die kabel gebruiken. Voeding en video apart. Moet je wel oppassen dat je kabels niet te lang zijn. Anders ga je aan de camera geen 12V meer overhouden.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op maandag 2 Mei 2011 21:49:24 QuoteWijzig

Ze zijn +/- 12meter.Anders elk stopcontact bij de camera?
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 2 Mei 2011 21:49:55]

reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op maandag 2 Mei 2011 21:51:02 QuoteWijzig

Dat gaat normaal wel lukken, het is niet dat die camera's zo veel stroom trekken.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op maandag 2 Mei 2011 21:56:50 QuoteWijzig


Quote
calichio schreef:
De voeding mee over de coax sturen?
Bedoel je daarmee dat het videosignaal mee op de voeding gesupponeerd word, want dat gaat mijn petje (nog) te boven of bedoel je dit:...


Bijde kan.

Als je bang hebt voor spanningsval zou je ook met 24V kunnen werken en vlak bij de camera een spanningsregelaar (Eventueel een geschakelde voor beter rendement).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op maandag 2 Mei 2011 22:10:34 QuoteWijzig

Een geschakelde regelaar kan die beter tegen de warmte dan een 7812 want er moet dan 4.5W verwerkt worden dacht ik?

Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op maandag 2 Mei 2011 22:29:30 QuoteWijzig

Die wordt dan niet zo warm. Ik vermoed dat het rendement een 90% gaat zijn dus zal je minder dan 1W verlies hebben.

Je kan bijvoorbeeld een MC34063 gebruiken. Hier is een tooltje om de componenten te berekenen: http://dics.voicecontrol.ro/tutorials/mc34063/

Je zou eventueel ook een lm2575-12 kunnen gebruiken. Dan heb je wat minder componenten nodig.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Maandag 2 Mei 2011 22:30:53]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op maandag 2 Mei 2011 22:36:52 QuoteWijzig

Ok, bedankt voor de uitleg, aan mij nu om een keuze te maken.
Ik houd julie op de hoogte!

calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op donderdag 5 Mei 2011 23:22:17 QuoteWijzig

Ik heb een test opstelling gemaakt van het bus-systeem (1-wire) van picbasic.nl om alles te kunnen schakelen en dat werkt perfect.
Nu vind ik het nogal lastig om een manier te vinden om de 2 aders
(data en +12V) en dan vooral de afscherming(-) netjes met een connector aan te sluiten op de verschillende modules.
Ik zou met die RJ45 connectors willen werken maar met die gevlochten afscherming lijkt mij dat nogal lastig.
Zijn er andere oplossingen?




 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 6 Mei 2011 08:27:21]

reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op vrijdag 6 Mei 2011 21:44:52 QuoteWijzig

Deze 5 polige din stekkers, als je kabel niet te dik is.
http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=2390
http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=2369


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Pyro-Brad
Lid
Berichten: 253
Gepost op dinsdag 10 Mei 2011 17:32:40 QuoteWijzig

Je hebt ook afgeschermde RJ45 connectors.Maar dan moet je nog altijd even kijken of het lukt met de andere aders. vanwege de dikte.


nu nog het nubke van schematheek :p
calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op maandag 30 Mei 2011 19:46:03 QuoteWijzig

Ik heb die coaxkabel met voedingsaders van 0,75mm gebruikt de camera's.
De langste kabel die er ligt is 15meter en alles werkt perfect.


calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op dinsdag 19 Juli 2011 21:48:51 QuoteWijzig

Ik heb een printje gemaakt met 14 druktoetsen en 14 controle led's, kwestie van plaats te besparen op mijn breadboard voor het bussysteem dat ik probeer te maken.
De hoofdmodule word een 16F877A, ik werk er voor het eerst mee en het programmeren ervan lukt al aardig.
In het begin waren er wat problemen maar de oplossingen heb ik hier op de site gevonden.

Een paar foto's





 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 19 Juli 2011 21:49:38]

calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op zondag 24 Juli 2011 21:17:21 QuoteWijzig

Dit weekend een soldeerhulpje gemaakt naar het voorbeeld Stynus.
Het is mij gelukt om met een 16F877A verschillende 16F628A pic's te sturen met het bus systeem van picbasic.nl.
Dus nu ga ik enkele printen moeten maken en dan zal dit hulpje goed van pas komen.

Enkele foto's







reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op zondag 24 Juli 2011 21:25:59 QuoteWijzig

Ziet er handig uit, toch ook maar eens eentje maken.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op maandag 25 Juli 2011 22:01:50 QuoteWijzig

Als je iets niet weet moet je het vragen, dus doe ik nu.
Het gaat over de info die bij de meeste relais staat op de site van Dick Best.



Wil dat nu zeggen er maximum 125V en 0.5A mag geschakeld worden of kan je daar dan ook 230V mee schakelen met maximum bijvoorbeeld 0.250A of hoe moet ik dat bekijken?
Ik ga slave-printen maken voor mijn domotica systeem en het zwaarste wat ik ga schakelen is een vijverpomp van 215W en een paar spots
van ten hoogste 150W.
Ik kan natuurlijk ook een relais nemen waar duidelijk bij staat 250V - 5A dan is het ook opgelost, maar dit zou toch ook graag weten.
Alvast bedankt.


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 25 Juli 2011 22:04:30]

reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op maandag 25 Juli 2011 22:08:19 QuoteWijzig

Nee, deze mag max 125V krijgen, je zult die andere relais moeten nemen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op maandag 25 Juli 2011 22:14:30 QuoteWijzig

Bedankt, probleem eindelijk opgelost.

« 1 [2] 3 4 5 6 7 »

Active Topics

» De tuin.
» Wipschakelaar met neon...
» Peltier regelaar met m...
» Mini domotica systeem
» Lengteaanslag verstekzaag
» printplaat
» Show je mini projecten
» Makita BMR102
» voeding Compaq serie P...
» buggy "The end"

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.24307 sec.