SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 4
4 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Mini domotica systeem
« 1 2 [3] 4 5 6 7 »
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op vrijdag 7 Oktober 2011 17:57:40 QuoteWijzig

Ik ben bezig met een bussysteem voor domotica en natuurlijk weer een vraag.
Ik weet niet waar ik deze female connectors los kan kopen.



De deze zijn geen probleem, die zijn overal te koop en breek je af naargelang je nodig hebt.



Bij Dick Best of Voti waar ik meestal bestel vind ik ze in elk geval niet.

Bedankt,

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 7 Oktober 2011 20:25:58]

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op vrijdag 7 Oktober 2011 21:08:08 QuoteWijzig

Ik bestel ze in china via samenkopen. Er loopt momenteel terug een actie.
http://www.samenkopen.net/action_products/936552/421802 (even naar beneden scrollen)

Ze noemen molex c-grid, je hebt 1 , 2 , 3 en 4 connectors. De tang om ze te persen staat er juist onder.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op vrijdag 11 November 2011 22:48:25 QuoteWijzig

Ik heb de eerste hoofdprint af voor het domotica systeem.
Ze is voorzien van een pic 16f877a en een 16f628a, daarop worden de drukknoppen(14) en een LCD met 3 bedieningsknoppen aangesloten.



Spijtig, maar met die transistors om te draaien heb ik 1 baantje eraf getrokken, dus een draadbrug moeten leggen.



 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 11 November 2011 22:50:47]

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op vrijdag 11 November 2011 22:57:14 QuoteWijzig

Mooi printje. Zet er wel ergens tekst op zodat je je sheet niet kan omdraaien tijdens het belichten. Anders heb je een spiegelbeeld van de print.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op zaterdag 3 December 2011 14:10:55 QuoteWijzig

Nog een beetje verder gewerkt aan mijn projectje.

Het schakelbord met 14 knoppen en bijhorende controlelampjes, en een LCD met drie knopjes voor de bediening, en 1 om het backlight te schakelen.







De relaiskaart met 4 relais die 2X 12V en 2X 230V kunnen schakelen.
De vijf tweepolige kroonsteentjes rechts bovenaan leveren 12V spoelspanning voor de dinrail relais in de zekeringskast.





De volgende stap is het programmeren van de controlers.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zaterdag 3 December 2011 14:48:56]

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op zaterdag 3 December 2011 15:48:06 QuoteWijzig

Mooie printen maar je hebt 1 foutje gemaakt. Rond de relais die 230V schakelen mag geen groundplain liggen. Nu ligt de 230V akelig dicht langs je laagspanning. Volgen de keer aan denken als je nog eens printen maakt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op zondag 4 December 2011 10:19:47 QuoteWijzig

Ja, ik had beter die andere 2 relais ook bredere banen gegeven, dan had ik daarmee eventueel ook hogere spanningen kunnen schakelen, en dan in die hoek het massavlak weg laten.

calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op maandag 5 December 2011 22:35:26 QuoteWijzig

Ik heb RA4(pin3) van een 16F628A gebruikt als uitgang, nu weet ik dat je hem enkel laag kan maken maar niet hoog.
Dus heb ik hem zo aan gesloten.(pullup)



Als ik nu de schakeling opstart met RA4 laag dan is de transistor niet in geleiding, dan maak ik RA4 hoog en de transistor gaat in geleiding, maar... als ik dan RA4 terug laag wil maken blijft de transistor in geleiding. Ik ben bijna zot gegoogeld maar vind geen oplossing,iedereen zegt gebruik een pullup weerstand en dat doe ik, maar het werkt niet.

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 5 December 2011 22:40:22 QuoteWijzig

Daarom gebruik ik die nooit als uitgang, altijd problemen. Probeer ook eens met een weerstand naar de massa. Weet niet of dat werkt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op maandag 5 December 2011 22:43:15 QuoteWijzig

Dat zal niet lukken want RA4 kan geen stroom leveren.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 5 December 2011 22:49:11]

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 5 December 2011 22:50:15 QuoteWijzig

Dient om de basis van de transistor naar de massa te trekken.

EDIT: Gaat toch niet werken. Jouw voorbeeld moet gaan. Maak eens een knipperlicht met alleen die uitgang om te testen.

 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Maandag 5 December 2011 22:54:33]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op maandag 5 December 2011 22:57:45 QuoteWijzig

Yep, en dat doet hij maar ??nmaal en dat is bij het opstarten.
Of ligt het aan de software:
Ik gebruik dit commando voor RA4 "aux3 = ~aux3".
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 5 December 2011 22:58:15]

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 5 December 2011 23:06:17 QuoteWijzig

Ken ik niet.

Code


 ALL_DIGITAL = true
 start:
 porta.4 = 1
 delayms 500
 porta.4 = 0
 delayms 500
 goto start
 end


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op maandag 5 December 2011 23:10:40 QuoteWijzig

Ja!!!!! Ik heb die code even geprogrammeerd en dat werk!
Dus dan moet het lukken met gewoon schakelen ook.

Bedankt Reddevil, nu kan ik gerust gaan slapen.

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 5 December 2011 23:15:44]

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 5 December 2011 23:14:06 QuoteWijzig

In welke taal schrijf je?


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op maandag 5 December 2011 23:16:14 QuoteWijzig

Picbasic, AUX3 is maar gewoon een naam die is toegewezen aan RA4.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 5 December 2011 23:18:15]

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 5 December 2011 23:18:41 QuoteWijzig

Daar ben ik dat nog niet tegen gekomen. Even aanpassen dan.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op dinsdag 6 December 2011 11:25:43 QuoteWijzig


Quote
reddevil schreef:
Daar ben ik dat nog niet tegen gekomen. Even aanpassen dan.



Mini-cursus pibasic(deel 7)



En dat commando werkt op alle pinnen behalve RA4 als die als uitgang geschakeld is.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 6 December 2011 11:28:19]

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op dinsdag 6 December 2011 17:42:40 QuoteWijzig

Zo ver ben ik nog niet geraakt in de cursus. Ken het commando wel hoor, was in de war met de naam aux3. Zelf ben ik geen voorstander van dat commando met aux3 = 1 of aux3 = 0 te gebruiken weet je zeker wat de toestand van je uitgang is. Maar dat is ieder zijn manier van werken. Nog veel programmeer plezier.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op dinsdag 6 December 2011 23:11:06 QuoteWijzig

Even alles op een voorlopig paneeltje gezet om gemakkelijk te kunnen programmeren.





Buiten die RA4 pin van de 16F628A (Wat nu opgelost is met dank aan Reddevil) was er geen enkele fout, maar heb er wel enkele maanden mee bezig geweest.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 6 December 2011 23:41:55]

« 1 2 [3] 4 5 6 7 »

Active Topics

» Audi
» De tuin.
» Makita BMR102
» Programmeren van twee ...
» 16F628A vervangen door...
» software zekeringskast
» Klok thermostaat
» Show je mini projecten
» Subaru Outback 2016
» aansluiten ir reflecto...

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.07538 sec.