SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 11
11 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Mini domotica systeem
« 1 2 3 4 5 6 [7]
anneke
Lid
Berichten: 72
Gepost op zondag 21 Augustus 2016 10:58:18 QuoteWijzig

Hallo Calichio.
Er staat continue spanning op de Holtek12E zender, waarvan de afstandbediening van onze kamerverlichtig niet meer reageert.
Heb de zender en ontvanger een andere code gegeven daar reageert het niet op
Maak ik de Holtek12E spanningsloos dan werkt het wel weer.
Hoe heb jij dat opgelost?
Graag reactie.
Met vriendelijke groet. Jaap

calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op dinsdag 23 Augustus 2016 11:40:34 QuoteWijzig

Ik denk dat je dit bedoeld:
Stynus heeft daar een oplossing voor bedacht en er staat ook een werkend schema bij.

Bericht van "Vrijdag 25 Maart 2011 22:44:59".

http://www.schematheek.net/index.php?p=forum/topic&t=493
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 23 Augustus 2016 11:45:51]

calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op woensdag 18 Januari 2017 22:14:06 QuoteWijzig

Ik wil eindelijk eens een deftige voeding maken voor mijn domotica.
Op 5 jaar tijd hebben er al 2 net-adapters (12V) de geest gegeven, waarschijnlijk
slechte kwaliteit.
Op Stynus zijn site heb ik deze twee zien staan, en aangezien ik daar geen ervaring mee heb
vroeg ik mij af in hoeverre de uitgang hiervan gestabilizeerd is?





De 12V die nu op de bus staat komt op deze manier binnen op de 5 printen die eraan hangen:



Wat ik dus wil is een stevige gestabiliseerde spanning van 12V en 3-5A.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Woensdag 18 Januari 2017 22:24:20]

reddevil
Lid
Berichten: 1161
Gepost op woensdag 18 Januari 2017 22:26:21 QuoteWijzig

Die onderste is perfect 12V. Met een potmeter kan je de spanning een klein beetje veranderen. +/- 0,5V dacht ik.
De bovenste weet ik niet. Daar kan Stynus wel op antwoorden.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Flupke
Lid
Berichten: 255
Gepost op donderdag 19 Januari 2017 07:46:05 QuoteWijzig

Onderste voeding werkt perfect.
zeer stabiel 12 en 5 volt. (Ex voeding kassa registers bij mij)

vdbeke
Lid
Berichten: 856
Gepost op donderdag 19 Januari 2017 18:07:30 QuoteWijzig

de bovenste is zo te zien ook regelbaar, mits de foto klopt.

voordeel van die is dat deze mooi op een DIN rail gemonteerd kan worden. hangt maar net van je voorkeur af.

7805 is leuk, goedkoop en doet zijn werker verder super maar is wel verre van efficient. tis maar dat je het weet.

calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op donderdag 19 Januari 2017 18:24:46 QuoteWijzig

Ja, maar ik heb zo'n 30m bus-kabel liggen, dan moet ik wel op deze manier werken, en dan heb ik ook ineens overal 12V ter beschikking.
Ik wacht nog even de reactie van Stynus af.

Stynus
Admin
Berichten: 2716
Gepost op vrijdag 20 Januari 2017 22:24:27 QuoteWijzig

Beide voedingen zijn geschakelde voedingen die gestabiliseerd zijn. Ik raad de 2e aan, de eerste heeft een nogal hoog eigen verbruik, de voeding staat constant wat te stoken.

PS: Sorry voor de late reactie.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op vrijdag 26 Mei 2017 14:28:49 QuoteWijzig

Ik heb hier een probleem waar mijn verstand te klein voor is:
Deze relais-print werkt al 5 jaar zonder één probleem, ze krijgt alle opdrachten binnen
via een 1-wire bus. Er zitten 4 relais op die 230v schakelen, maar ik heb alleen nog maar de
twee linkse gebruikt (CAM en AUX1) om een vijverpomp en de cameras op te zetten.

Het enige wat ze doen is spanning op 4 stopcontacten zetten.
Enkele dagen geleden heb ik de twee rechtse relais in gebruik genomen en toen ging het mis.
Als ik spanning op de 2 "onbelaste" stopcontacten zet werken de relais ze perfect, maar als er een
belasting aan hangt (een adator of een lampje) dan slaat de microcontroler tilt en moet ik hem resetten.
Met de twee linkse heb ik dat niet, die werken wel belast, dus aan de print mankeert niets aangezien alles onbelast perfect werkt.

Ik begrijp echt niet hoe zoiets mogelijk is omdat de 230V volledig los staat van de print en wat heeft de uC nu met 230V te maken.
Zou het mss inductie spanning kunnen zijn?



 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 26 Mei 2017 14:31:04]

Stynus
Admin
Berichten: 2716
Gepost op vrijdag 26 Mei 2017 16:35:46 QuoteWijzig

Als je de nieuwe belastingen schakelt met het relais dat vroeger altijd goed ging, gaat dat dan goed of ook fout?

Probeer eens met de 100nF C wat dichter bij de µC te zetten. Ook bij het kristal kan het beter compacter met een apart massavlak dat maar op 1 plaats aan de andere massa verbonden is.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op vrijdag 26 Mei 2017 17:32:57 QuoteWijzig

Ja, met die 2 linkse relais kan ik eender welke belasting schakelen.
Met de 2 rechtse gaat de uC overkop, zonder belasting geen prbleem.
Die 2 C's links en rechts van het kristal zijn die van 22pF, en die tweede rechts is 100nF om de uC te onstoren. Veel dichter kan ik ze toch niet zetten.
Eerst dacht ik dat het aan de nieuwe voeding lag die ik bij u gekocht had, maar met die oude had ik hetzelfde probleem.
De vijverpomp is 200W, en dat is geen probleem, maar als ik met die rechtse een adaptor van 21V inschakel dat 200mA moet leveren gaat het al fout.
Een andere uC heb ik ook al geprobeerd, zelfde probleem.

Update:
Heb nu die ontstoor C van de uC direkt aan de pootjes gesoldeerd, zelfde probleem. Ik kan enkel nog de 2 relais vervangen, als dat niet helpt moet ik een andere print maken.


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 26 Mei 2017 19:33:33]

Stynus
Admin
Berichten: 2716
Gepost op vrijdag 26 Mei 2017 22:06:31 QuoteWijzig

Heb je een schema?

Wat hangt er op de MCLR lijn? Is LVP uitgeschakeld.

Je kan ook eens proberen een 47-100nF (250V AC min X2 cap) met een 100R serie weerstand parallel over de relais contacten te zetten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op vrijdag 26 Mei 2017 22:35:49 QuoteWijzig

LVP is uitgeschakeld.

Stynus
Admin
Berichten: 2716
Gepost op vrijdag 26 Mei 2017 23:22:57 QuoteWijzig

Mclr zweeft met een antenne eraan. Als daar meer dan 13V op komt dan gaat de pic in programmeer modus, beter met een weerstand aan de 5V hangen ookal is die in sw uitgeschakeld.

Die elco zou ik ook wat groter maken, 220µF ofzo.

Ik vind de C's bij de 7805 ook ver weg staan, die wil je zo kort mogelijk bij de pootjes om oscillaties te voorkomen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op zondag 28 Mei 2017 11:54:53 QuoteWijzig

Het werkt nu!
Ik heb er een elco van 470uF opgezet en 2 C's extra van 100nF op de pootjes van de 7805 gesoldeerd, pullup van mclr ook erbij geplaatst.
Ik gebruik nu de voeding die ik bij u had besteld en de afstand van deze print is toch wel 30 meter, ook de opdrachten gaan daardoor.
Binnenkort komt er een print op 90m, benieuwd of dat ook gaat werken.
Bedankt voor de hulp!

calichio
Lid
Berichten: 364
Gepost op dinsdag 30 Mei 2017 11:45:54 QuoteWijzig

Al 3 dagen geen problemen.
Ook het ir alarm dat te pas en te onpas afging is nu stabiel.

« 1 2 3 4 5 6 [7]

Active Topics

» Transformator
» omvormer 12 v dc naar ...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Velleman K8200 en mods
» upload archief
» Subaru Outback 2016
» Inrichting laadruimte ...
» D.I.Y. buggy 4x4 met B...
» Data shet van ULN2006
» De tuin.

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.07381 sec.