SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 6
6 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > pic programmer
JARI_NETWORKS
Lid
Berichten: 27
Gepost op vrijdag 28 November 2008 19:30:18 QuoteWijzig

wie oh wie heeft n schema van n hele uitgebreide pic programmer, eventueel met n testboard erbij

Groetjes vanuit Noorwegen
vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op vrijdag 28 November 2008 20:04:51 QuoteWijzig

Wat dacht je van de galvawisp, zeer veel gebruikers van en goede ondersteuning op de website.
weliswaar geen testboardje bij, maar wel de mogelijkheid om in circuit te programmeren.

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op vrijdag 28 November 2008 21:12:47 QuoteWijzig

Ik raad je ook de galvawisp aan je kan die gebruiken met een usb -> rs232 omvormer.
Heb die zelf ook al een tijdje in gebruik en nog nooit problemen mee gehad.
http://www.elektronicastynus.be/Projecten/Galvawisp/index.php />
Verder heb ik ook een usbwisp ontworpen maar die is nog niet helemaal naar men zin. Het programeren gaat veel te traag
http://www.elektronicastynus.be/Projecten/Proggers/USB_Wisp/index.php />
Als testbordje kan je een breadboard eraan hangen of zelf een klein printje maken. Bv: http://www.schematheek.net/index.php?p=schema&c=6&id=39


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Zatar
Lid
Berichten: 256
Gepost op zondag 30 November 2008 00:12:26 QuoteWijzig

Maak een pickit2 kloon. Ik gebruik de echte pickit2 van microchip en nog nooit problemen gehad. Werkt op usb en als je wat met smd overweg kan is het nog een klein ding ook.

Veronderstel dat het met die klonen evengoed lukt. En anders moet je er maar wat geld tegenaan gooien en heb je meteen een goeie.


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op maandag 22 December 2008 12:25:46 QuoteWijzig

Hoi Zatar, ff 'n vraagje, ik heb ook zo'n Pickit2 en de handleiding ervan gedownload, maar kan het zijn dat ie enkel maar de basic en de midrange micro Pic's herkent, of heb ik miss de vroegere versie van de handleiding gedownload? Verder miss nog tips of tricks ivm het gebruik van dit kleinnood? Als beginner kan ik alle info gebruiken. Ik heb 'n kabeltje van +/- 25cm gemaakt om hem op m'n testbord te pluggen...hoop dat deze lengte geen bezwaar gaat wezen.

MVG,
Roger

Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op woensdag 24 December 2008 00:29:05 QuoteWijzig

Even 'n vraagje als beginner, als je 'n PIC programmeerd, dien je dan ook alle pinnen die zijn gedeclareerd in je sofware al aan te sluiten? Of kan je de PIC zo de code in z'n gat rammen en hem achteraf in 'n testbordje plaatsen? Heeft er iemand al 'n pic2kit gelinkt aan proton PICbasic?

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op woensdag 24 December 2008 00:55:34 QuoteWijzig

Je kan hem los programeren en achteraf in de schakeling zetten. Dat is geen enkel probleem.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op woensdag 24 December 2008 12:58:57 QuoteWijzig

Ik merk dat de PIC16F628 niet ondersteund wordt door de pickit2. Merde! Misschien iemand die 'n printplaatje kan maken voor de Galva wisp? Dan knutsel ik die ook nog maar es in elkaar.
MVG,
Roger

PS, het is 'n klooien voor 'n beginner, dan komt dit weer niet overeen met dat en dan is dat weer niet compatibel met je hardware..En welke pc heeft er nu nog 'n seriele poort! En heb hier nog zo'n kit liggen, niet te gebruiken zonder deze poort, dus ook niet met 'n USB omvormer...ze hebben er 'n zooitje van gemaakt!

dj jens
Moderator
Berichten: 229
Gepost op woensdag 24 December 2008 13:09:04 QuoteWijzig

op je mobo zit normaal zo een connector om een rs232 stekker aan te hangen...


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op woensdag 24 December 2008 15:23:00 QuoteWijzig


Quote
Generaal schreef:
Ik merk dat de PIC16F628 niet ondersteund wordt door de pickit2. Merde! Misschien iemand die 'n printplaatje kan maken voor de Galva wisp? Dan knutsel ik die ook nog maar es in elkaar.
MVG,
Roger


Daar geloof ik NIKS van. De 16F628 is zowat de meest gebruikte pic. Die wordt zeker ondersteund.


Quote
PS, het is 'n klooien voor 'n beginner, dan komt dit weer niet overeen met dat en dan is dat weer niet compatibel met je hardware..En welke pc heeft er nu nog 'n seriele poort! En heb hier nog zo'n kit liggen, niet te gebruiken zonder deze poort, dus ook niet met 'n USB omvormer...ze hebben er 'n zooitje van gemaakt!


Nieuwe pc's hebben op het moederbord nog wel een RS232 header meestal. Daar moet je dan een flatcable op aansluiten naar een bracket met de connector.
Verder werkt de galvawisp wel op zo een usb -> rs232 omvormer.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op donderdag 25 December 2008 04:22:42 QuoteWijzig

Hier 'n overzicht van de ondersteunde PIC types, en als ik de Pickit2 aansluit aan 'n 16F628 en ik kies de programmer, dan zie ik 'n grijze keuze optie, dus niet ondersteund!

http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/51570a.pdf />
DEVICE FAMILY
Baseline (12-bit Core) ? Configures the programming software for baseline Flash
devices
Mid-range (14-bit Core) ? Configure the programming software for mid-range
Flash devices
PIC18 ? Configures the programming software for PIC18F Flash devices (future
feature, presently grayed out
)
PIC18J ? Configures the programming software for PIC18FXXJXX Flash devices
(future feature, presently grayed out)
dsPIC ? Configures the programming software for dsPIC Flash devices (future
feature, presently grayed out)

Maar ik kan dingen over het hoofd gezien hebben ?.
MVG,
Roger

Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op donderdag 25 December 2008 04:24:10 QuoteWijzig

En wat betreft 'n seriele aansluiting: ik zie m'n laptop nog niet open gevezen voor deze riski onderneming.

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op donderdag 25 December 2008 10:53:04 QuoteWijzig

Hier staat een lijst met ondersteunde pic's: http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en027813 Daar staat de 16F628 tussen .

Verder moet je je laptop niet openschroeven. Daar ga je geen seri?le header in vinden.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op donderdag 25 December 2008 23:34:09 QuoteWijzig

Hey Stynus,
blijkbaar heb ik 2 dingen door elkaar gehaald, als ik de pickit2 opstart, krijg ik inderdaad de juiste info.
Maar bij LAB IDE, gaat ie niet goed, bedoel dat ie daar z'n eigen rommel niet kan juist zetten, dus geen keuze van pickit2.
Maar we zullen er wel uitgeraken, als beginnen is het 'n kluwen..

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op vrijdag 26 December 2008 14:07:14 QuoteWijzig

Bedoel je bij picbasic?

Dan kan het kloppen. De lite versie ondersteund maar 4 pic's.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CowBeast
Webmaster
Berichten: 257
Gepost op vrijdag 26 December 2008 16:03:39 QuoteWijzig

Een oplossing kan zijn mikrobasic, hiermee kan je praktisch elke controller mee programmeren, enige nadeel is dat je beperkt in geheugen. 2k als ik mij niet vergis, maar voor gewone huis tuin en kuiken projectjes is dat meer dan genoeg! Ze hebben ook enorm uitgebreide libary's zeer interessant!
Ik zelf gebruik mikroC omdat ik in C programmeer, maar ik veronderstel dat het wel op dezelfde manier zal werken!

http://www.mikroe.com/en/compilers/mikrobasic/pic/

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op vrijdag 26 December 2008 16:06:15 QuoteWijzig

Bij mikrobasic heb je wel 2 nadelen:
-Bijna niemand werkt ermee dus geen support (de cursus op picbasic.nl werkt er ook niet op omdat die andere commands gebruiken.)
-Mikrobasic maakt nogal vuile code. En daardoor zit je nogal snel aan 2K.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op zondag 28 December 2008 01:49:26 QuoteWijzig

Hoi CowBeast,
tja ik denk waar je je weg eenmaal mee gevonden hebt, dat je er aan vast blijft hangen, ik ben bezig met proton basic en dat bevalt me wel goed...ASM heb ik ook al es bekeken, maar ik word hoorndol van die enkele letters en cijfers...Nu moet ik wel zeggen dat ik niet veel ervaring heb, maar het boeit me om er toch wat mee te kunnen doen.

Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op zondag 28 December 2008 01:53:07 QuoteWijzig

Nee Stynus, ik had het over MLAP IDE, daar krijg je bij de keuze van de PIC, 'n overzicht waarmee je de PIC kan mee programeren...en daar geeft ie voor de PICkit2 'n rood bolletje.
Maar ik heb dit prog in feite niet nodig..met proton denk ik wel dat ik er zal geraken...en de full versie zal ik me later zekers nog wel aanschaffen..nu voor die paar regeltjes raak ik er nog wel met de lite versie verder.
MVG,
Roger


Active Topics

» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...
» Werkplaatsinrichting
» 2022
» De tuin.

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.34507 sec.