SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 22
22 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > eagle tips & trics
vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op donderdag 30 December 2010 13:22:00 QuoteWijzig

Voor zover ik weet is er nog geen topic met handige weetjes over Eagle. De modjes zullen hun werk wel doen mocht het niet passen oid.

Ik zal maar mee de aftrap doen met een vraag.
Kan je de afmetingen van een pcb instellen? Je kan het doen door de grid aan te passen en dan het kader te verslepen, maar dan moet je de vierkantjes tellen. Kan je niet gewoon ergens de afmetingen ingeven zodat eagle een kader tekent met die afmetingen?
Stynus
Admin
Berichten: 2830
Gepost op donderdag 30 December 2010 16:17:45 QuoteWijzig

Je kan ook de co?rdinaten van je muispijl bekijken ipv vierkantjes tellen. De grote zo instellen kan voor zover ik weet niet.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
michielvanendert
Golden Member
Berichten: 28
Gepost op vrijdag 31 December 2010 14:06:43 QuoteWijzig


Quote
Stynus schreef:
Je kan ook de co?rdinaten van je muispijl bekijken ipv vierkantjes tellen. De grote zo instellen kan voor zover ik weet niet.



De grote verandert Toch wanneer je de grid veranderd ?


Hidden astuteness
Stynus
Admin
Berichten: 2830
Gepost op vrijdag 31 December 2010 14:35:49 QuoteWijzig

Nee, die co?rdinaten blijven hetzelfde. Als je je grid op mm zet veranderen de getallen wel omdat je in een andere eenheid aan het werken bent.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
michielvanendert
Golden Member
Berichten: 28
Gepost op vrijdag 31 December 2010 16:14:37 QuoteWijzig

ja maar als de grid in 0.5mm staat ofz dan hebt ook halve coordinaten


Hidden astuteness
vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op dinsdag 12 April 2011 13:44:55 QuoteWijzig

Ik heb me nog eens gewaagd aan een nieuwe lbr. Met succes, maar ik heb een verkeerd "symbol" aangemaakt. Nu wil ik dit verwijderen maar ik zie nergens de mogelijkheid om dit te doen. Iemand een idee?

Stynus
Admin
Berichten: 2830
Gepost op dinsdag 12 April 2011 18:05:39 QuoteWijzig


En dan de naam van het symbol ingeven.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op dinsdag 12 April 2011 18:28:05 QuoteWijzig

Bedankt, dat was hetgeen ik moest hebben.

calichio
Lid
Berichten: 433
Gepost op woensdag 12 Oktober 2011 22:46:36 QuoteWijzig

Ik vroeg mij af of er geen manier is om delen van het ene schema in het andere over te kopieren, want bepaalde stukken komen dikwijls terug en dat zou wel handig zijn.
Ik weet wel dat elke print anders is....maar toch?

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Woensdag 12 Oktober 2011 22:48:02]

Stynus
Admin
Berichten: 2830
Gepost op donderdag 13 Oktober 2011 17:04:58 QuoteWijzig

Selecteren, ctrl + rechter muisknop erop met de cut tool. Dan in het zelfde venster! het andere schema openen en daar paste doen.

Als je het stuk print ontwerp mee wil kopi?ren is er een ulp ergens te downloaden. Maar daar weet ik de naam niet meer van.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 433
Gepost op donderdag 13 Oktober 2011 23:27:41 QuoteWijzig

Amai, heb het geprobeerd en lukt perfect.
Dat gaat een hoop werk uitsparen.

Bedankt Stynus.

calichio
Lid
Berichten: 433
Gepost op zaterdag 22 Oktober 2011 22:52:01 QuoteWijzig

Wat ik soms een probleem vind met eagle is:
Als je nu een dubbelzijdige print ontwerpt en je maakt een massavlak in TOP en BOTTOM met beide de naam GND dan gebeurd het soms dat er in de bottom een geissoleerd massavlak ligt dat zijn GND moet krijgen van de top via het pootje van een component.
Maar onder bepaalde componenten kan je niet solderen bvb een connector voor een bandkabel.

Ik dacht dat ik "het" gevonden had door eerst een massavlak te tekenen (voor ik begon te routen)in de top en de bottom met de naam GND en als je dan ratsnest doet zijn er meteen al veel minder wire's te routen.

De vraag is of jullie daar soms ook al problemen mee gehad hebben.
(Mischien wel een lastige vraag omdat elke print anders is).

Mgv



Stynus
Admin
Berichten: 2830
Gepost op zaterdag 22 Oktober 2011 22:54:18 QuoteWijzig

Een zwevend massavlak maakt normaal niet veel uit. Je kan eventueel een dun koper draadje bij door het gat steken en aan de 2 kanten vast solderen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 433
Gepost op vrijdag 27 April 2012 23:16:13 QuoteWijzig

Toch nog eens een vraag over een eagle component.
Ik heb de 1-wire Lbr van dallas gedownload en wil nu een DS18S20 sensor in het schema plaatsen.


Maar ik krijg enkel dat vierkant (IC) zonder aansluitingen te zien.


Heb er al uren mee bezig geweest maar krijg het (nog) niet voor elkaar.
Nu kan ik wel een 3-PinsHeader nemen maar dit moet toch op te lossen zijn

Stynus
Admin
Berichten: 2830
Gepost op zaterdag 28 April 2012 10:51:12 QuoteWijzig

Raar, als je ver inzoomt komen de pinnen ook niet te voorschijn? (Zou kunnen dat ze veel te dun getekend zijn).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 433
Gepost op zaterdag 28 April 2012 12:55:57 QuoteWijzig

Heb het gevonden!
Gewoon het icoontje "Invoke" selecteren en op het component in het schema klikken, zo kon ik dan de aansluit-pinnen zichtbaar maken.

Zatar
Lid
Berichten: 256
Gepost op vrijdag 4 Mei 2012 20:00:44 QuoteWijzig

Teken dat er iets niet klopt aan de component in de library. Open die eens en neus daar wat verder


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
calichio
Lid
Berichten: 433
Gepost op vrijdag 4 Mei 2012 21:33:16 QuoteWijzig

Als ik "Invoke" gebruik krijg ik dus in het schema de aansluitpinnen te zien en worden in het board-layout ook de wire's netjes getekend. Met dit verschil (met de meeste andere componenten)dat ik in het schema de aansluitpinnen afzonderlijk kan selecteren en verplaatsen.


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 4 Mei 2012 21:35:49]


Active Topics

» De tuin.
» Compressor Afstandsbed...
» Inrichting laadruimte ...
» Subwoofer JBL
» Show je mini projecten
» TDA7265 (Makita werfra...
» Voeding 24V 3A Stynus
» Audi
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.24384 sec.